Witam, posiadam mały 280 cm ponton, który przebył testy z MinnKotą 34lbs - niepomyślnie. Wkurzał mnie ciężki i nieporęczny zestaw silnik-aku. Dlatego postanowiłem poszukać czegoś najmniejszego z rodziny spalinowców. Widzę, że są dostępne 10-12 kg silniki chińskiego pochodzenia za mniej niż 1000zł. Czy takie coś warto w ogóle kupować? Dodać muszę, że pływania mam mało. Najwyżej kilometr na jednej wyprawie. Wiem, że gdybym pływał 15 km, to lepiej kupić coś szybkiego bo czas na ryby itp. Ale mnie chodzi o mały gabaryt urządzenia i możliwie jako taką trwałość. Możecie polecić może jakieś inne rozwiązanie? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?
Pytanie
SPIDERLING84
Witam, posiadam mały 280 cm ponton, który przebył testy z MinnKotą 34lbs - niepomyślnie. Wkurzał mnie ciężki i nieporęczny zestaw silnik-aku. Dlatego postanowiłem poszukać czegoś najmniejszego z rodziny spalinowców. Widzę, że są dostępne 10-12 kg silniki chińskiego pochodzenia za mniej niż 1000zł. Czy takie coś warto w ogóle kupować? Dodać muszę, że pływania mam mało. Najwyżej kilometr na jednej wyprawie. Wiem, że gdybym pływał 15 km, to lepiej kupić coś szybkiego bo czas na ryby itp. Ale mnie chodzi o mały gabaryt urządzenia i możliwie jako taką trwałość. Możecie polecić może jakieś inne rozwiązanie? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?
Top użytkownicy dla tego pytania
5
5
5
4
Popularne dni
1 Lut
12
8 Lut
10
23 Mar
4
7 Lut
3
Top użytkownicy dla tego pytania
SPIDERLING84 5 odpowiedzi
Żbiku 5 odpowiedzi
mariuszwf 5 odpowiedzi
godski 4 odpowiedzi
Popularne dni
1 Lut 2015
12 odpowiedzi
8 Lut 2015
10 odpowiedzi
23 Mar 2015
4 odpowiedzi
7 Lut 2015
3 odpowiedzi
Popularne posty
Tomek88
Sprzedałem ostatnio yamaszkę 4km w 2-suwie, pancerna konstrukcja mimo lat zero oznak zużycia, a @Mario wystawiał też fajną 4km 4-takt w okazyjnej cenie, ale chyba poszła.
SPIDERLING84
No to wyobraź sobie, że o świcie woduję pływadło na wodzie i spływam z nurtem kilometr zatrzymując się w atrakcyjnych miejscach... A przed zmierzchem postanawiam wrócić do samochodu i co? Mam wiosłowa
BOSMAN 76
Żbiku ja pływam Kolibri 330KM na Merkurym 4 suw, pływam nim po Bugu z kolegą nie ma szału ale wystarczy, w pojedynkę już fajnie się pływa. Jest cichy i mało pali. Tak orientacyjnie na odcinku 4 kil
58 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi