deichkind Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam. Ostatnie okulary gdzieś się zapodziały a szkoda już wzroku przy jeździe autem etc. Roztopy + słońce całkowicie oślepiają. Możecie polecić jakieś bardzo dobre okulary przeciwsłoneczne do auta ???? Uniwersalne żebym mógł i na rower założyć. Oczekiwania:- dobra ochrona przed oślepianiem i innymi refleksami świetlnymi- polaryzacja- mocne i trwałe "szkiełka" - lekkie Może macie jakieś namiary na testy takich okularów ??Może w jakiejś prasie były ??? To proszę o linki lub namiary. Czy ktoś z was stosuje/stosował może okulary firmy BELLE ???Znalazłem takie modele które mnie mocno zainteresowały:http://allegro.pl/okulary-balistyczne-bolle-tactical-ranger-polarize-i4957570768.htmlhttp://allegro.pl/okulary-balistyczne-bolle-tactical-swat-polarized-i4957570783.html Z góry dzięki za wszędobylskie ekonomiczne i pseudosportowe.Z góry dzięki również za to że "słyszałem że takei są fajne..." albo "babcia ma i sobie chwali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Mam takie pokaże Ci później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekoko Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie wiem czy to widziałeśhttp://www.testberichte.de/fahrradbekleidung/142/sportbrillen/fahrradbrillen.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Mam takie ZERORH+ RH754 rewelacyjne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Tomasz, a czy te okulary musza spełniać następujące kryterium?"– Ochrona przed uderzeniami cząstek stałych"tak prawdę mówiąc to każde okulary chronią od cząstek stałych, oczywiście w zależności jak te cząstki stałe szybko pędzą i jaką maja masę . Bo raczej nie ma okularów, które ochroniłyby kogokolwiek przed pędzącym TIRem albo kulą kalibru 7,62x39 wystrzeloną z AK Myślę, że powinieneś iść do sklepu sportowego, najlepiej jakiegoś Go Sportu czy innego InterSportu i tam przymierzać i przymierzać i wybrać takie, które będą najwygodniejsze. Co więcej, jeżeli będą to okulary "nietaktyczne" to nie trzeba do nich dopłacać za bełkot marketingowy. Zalecam również wycieczkę do sklepów rowerowych, gdzie wybór okularów jest równie duży. Co więcej okulary rowerowe wykonane z poliwęglanu też chronią przed "uderzeniami cząstek stałych" w postaci kamieni wylatujących spod koła roweru. Jeśli nie znajdziesz w tych sklepach, które wymieniłem to możesz jeszcze odwiedzić sklepy z górskimi manelami (jakiś Skalnik na przykład) i tam też będą mieli wybór okularów.Ja po wielu poszukiwaniach kupiłem sobie okulary Brenda model g3148 wybór został podyktowany komfortem noszenia (dla Ciebie może być inny bo zależy od kształtu twarzy) i subiektywnym odbiorem świata widzianego przez ich szkła. Nie wyobrażam sobie kupowania butów czy okularów przez internet bez ich wcześniejszego mierzenia.Życzę udanych zakupów . edit:Ważne: jak się będziesz wybierał do sklepów na okularowe zakupy to weź ściereczkę i płyn do czyszczenia soczewek. Jak kupowałem swoje okulary to byłem w kilku sklepach w których dany model był. W żadnym z tych miejsc nie kupiłem bo po wyczyszczeniu soczewek ujawniały się wady. Ludzie nie szanują sprzętu, który mogą pomacać w sklepie i raz, że macają paluchami a dwa, że w jakiś magiczny sposób rysują powierzchnie.Kiedyś, podczas zakupów byłem w sklepie, w którym mieli niezły wybór okularów i na moją prośbę o wytarcie szkieł pani zrobiła to koszulką, którą miała na sobie. Żałuję, że nie zrobiono mi zdjęcia, musiałem mieć zajebiście dziwną minę jak to zobaczyłem. Koszulka+kurz+wycieranie na sucho = zajebiście porysowana powierzchnia soczewki i starte powłoki. Ta idiotka nawet nie zrozumiała dlaczego się ta zirytowałem. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Jack__Daniels 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi