PaNeK Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam, mam pilną sprawę, objaśni mi ktoś poniższe pojęcia?Systematyka broni palnejSystem broni palnejZ góry dzięki Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Mam na co dzień do czynienia z bronią palną i powiem szczerze że pierwszy raz widzę takie pojęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Systematyka broni palnej Czysto pojęciowo - zapewne logiczne i/lub semantyczne przyporządkowanie poszczególnych rodzajów broni palnej do szerszych kategorii na podstawie uprzednio przyjętych założeń, uznanych za pomocne w klasyfikacji. Mogą to być np. założenia funkcjonalne, na zasadzie podobieństwa elementów zbiorów (element x jest przyporządkowany do kategorii Y na zasadzie podobieństwa do pierwowzoru Ya), na zasadzie odmienności cech (mniej - więcej odwrotność poprzedniego)Podejrzewam, że to coś w stylu taksonomii, tyle że odnoszącej się do broni. Nie wiem, czy o to Ci dokładnie chodziło i czy nie za bardzo teoretycznie... A system broni palnej to już chyba pojęcie dla kogoś zorientowanego w temacie. Pewnie ma znaczenie specyficzne. (można uznać np. że to pojęcie techniczne, albo doktrynalno - teoretyczne... nie wiem) Edytowane 1 Lutego 2015 przez Leadrock 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 palnastrzeleckabroń indywidualna, np. pistolet, rewolwer, karabin, karabin maszynowybroń zespołowa, np. ciężki karabin maszynowy, wielkokalibrowy karabin maszynowy,artyleryjska, np. armata, haubica, moździerzrakietowa ----------------- Łatwiej natomiast definiowalne jest pojęcie "systemu broni", który tworzy kombinacja broni oraz wyposażenia używanego do dostarczenia jej destrukcyjnej siły do celu[1]. System broni składa się z:rzeczy, które wykrywają, lokalizują lub identyfikują cel; rzeczy, które nakierowują lub nacelowują obiekt dostarczany do celu; rzeczy, które dostarczają lub zapoczątkowują dostarczanie obiektu do jego celu; rzeczy, które niszczą cel przy kontakcie z nim lub gdy znajdują się w jego pobliżu Jednak Google rządzą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Może to Ci pomoże http://wmasg.pl/pl/articles/show/1347 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 dzięki panowie, wszystko się wyjaśniło, chodzi o wszelkie kategorie ,,ze względu na ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi