Skocz do zawartości
  • 0

Tak na szybko - Yamaha czy Tohatsu 6 KM

godski

Pytanie

Jak w temacie. Co wybrać? Jakieś istotne różnice?

Oba używane z końca 2013 roku. Na gwarancji. Wszystkie papiery. Yamka zbiornik wewnętrzny . Tohatsu dołączony zewnetrzny.

Waga 2 kg na korzyść Tohatsu. Ale pojemność skokowa większa w Yamaszce.

Cena około 4 tys. Yamaszka lekko ponad, Tohatsu ciut niżej.

Generalnie najbardziej interesuje mnie najbardziej cicha praca i mało wibracji. Sporo trolla. I zaznaczam - ciężkie i mocniejsze dwucylindrowce odpadają.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak w temacie. Co wybrać? Jakieś istotne różnice?

Oba używane z końca 2013 roku. Na gwarancji. Wszystkie papiery. Yamka zbiornik wewnętrzny . Tohatsu dołączony zewnetrzny.

Waga 2 kg na korzyść Tohatsu. Ale pojemność skokowa większa w Yamaszce.

Cena około 4 tys. Yamaszka lekko ponad, Tohatsu ciut niżej.

Generalnie najbardziej interesuje mnie najbardziej cicha praca i mało wibracji. Sporo trolla. I zaznaczam - ciężkie i mocniejsze dwucylindrowce odpadają.

yamaha to yamaha. tohatsu produkuje nissan który moim zdaniem jest bardziej awaryjny .Tohatsu miałem a yamahą pływam.

• 0

Czwórke łatwiej trafić. Tamten miałem zabrać ale dowiedziałem sie w serwisie, że brak mozliwości przerobienia na szóstkę.

A jak jest z minimalną prędkością w trollu taką szóstką przy pontonie max. 330 ? Da radę pływać 3 km/h?

Edytowane przez godski

• 0

Ja pływałem po Warcie na jednym cylindrze taką własnie Yamachą tylko 5 konną  .Sieczkarnia na maxa i powiem ci że miałem mniej brań od kolegów którzy pływali na dwóch cylindrach być może to po prostu zbieg okoliczności .Pływałem po 2,5 do 3 m i jestem 100 % pewien ze płoszyłem ryby tym 1 cylindrem .

• 0

Ja dostałem w promocji wózeczek firmowy poręczny i składany te 100m można przewieść na 2-kółce :)

Ja odbieram łódeczkę na Rybomanii w niedzielę i planuję silnik wozić na pawęży tak jest mi wygodniej a, jako drugi będzie elektryk obok spaliny.