seiken Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Rok temu miałem podobny dylemat , poczytałem testy w necie i wybrałem te http://www.oponeo.pl/model-opony/bridgestone-er300-ecopia?gclid=CjwKEAiAxsymBRCegqiLzI7Q1S8SJADOgQrzHg_YjeRRkdlrXEqu_mbfRfE9hZlfMsgz1ZM8MAOz3BoCM_Pw_wcBi jestem b.zadowolony przejechałem ok 16 tysi i zużycie jest na prawdę niskie 15-stki beda o 5 dych tańsze Edytowane 5 Lutego 2015 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Zamierzam kupić tylko 1 komplet opon (letnie), na który mam do przeznaczenia 800,00 zł. Mam już kilku faworytów (na podstawie informacji z wątku). Między innymi: Firestone Firehawk SZ90UGoodyear Effficient Grip PerformanceDunlop Sp Sport Bluresponse Macie jeszcze jakieś rady? Dębica Presto, poczytać opinie... i jeszcze zostaną Ci 2 stówki w kieszeni np. na woblery... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) A jak w przypadku obecnych Nokianów z jazdą po mokrym? Mogę tylko stwierdzić , że bezpiecznie. Nie szaleję zbytnio w takich sytuacjach , nie miałem problemu z uślizgami na tych Nokianach Line.No może ze dwa razy się spociłem skręcając w lewo z rozpędu na wczesnym czerwonym , ale dały radę.Jeżeli mam odradzić jakieś opony jakie zakupiłem w stanie nowym, to były Klebery Dynaxer HP 2 lub 3, nie pamiętam - bałem się na tym jeździć i w trosce o członków rodziny pozbyłem się tego badziewia. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Uniroyal RainExpert mam, używam i mogę polecić.Odgrzeję kotletapowyższych opon jednak tak bardzo nie polecę, po niecałych 30 tyś km opony nie nadawały się do jazdy. Panowie jakie letnie opony możecie polecić w budżecie do 1000 pln za komplet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Odgrzeję kotletapowyższych opon jednak tak bardzo nie polecę, po niecałych 30 tyś km opony nie nadawały się do jazdy. Panowie jakie letnie opony możecie polecić w budżecie do 1000 pln za komplet?Podaj rozmiar. Bo do malucha komplecik z 500 zeta a do Porsche Cayenne komplecik z 5000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Podaj rozmiar. Bo do malucha komplecik z 500 zeta a do Porsche Cayenne komplecik z 5000 .fakt. zapomniałem o najważniejszym, 195/60/15 Dobre opinie ma Vredestein SPORTRAC 5 . Ktoś miał z nimi do czynienia? Edytowane 1 Marca 2017 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 fakt. zapomniałem o najważniejszym, 195/60/15 Dobre opinie ma Vredestein SPORTRAC 5 . Ktoś miał z nimi do czynienia? nie pamiętam czy są 60tki , ale możesz popatrzeć sobie na Yokohame Parade spec2 , i taniej Toyo t1r , na jednych i drugich jeździłem ośkami pod 400 kuni na co dzień i dawały radę oczywiście ciut szersze.....195mm też przerabiałem w wolnossakach pod 250 kuni toyo na pewno będzie miękCiejsze, najważniejsze patrz na daty produkcji żebyś leżaków nie kupił . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Żadnych Toyo. Przerobilem tr1 i proxes cf1. Głośne i szybko się zużywają. Artur miałem taki sam rozmiar opon w mojej poprzedniej avensis. Jak chcesz tanio i dobrze kup nexen nblue eco hd. Wyrwalem je kiedyś za jakieś śmieszne 160 zł/szt. Rewelacja ciche przyczepne. Czy trwałe to nie wiem bo zrobiłem na nich 20 tys i już tym autem nie jeżdżę ale zostało w rodzinie więc będę miał info. Jak chcesz dobrze i drogo kup Goodyear Efficientgrip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Od dawna jeżdżę na oponach z Dębicy latem a na Kormoranach zimą i tyle, co do szybkiego zużycia Toyo i innych tego typu opon, jak chcemy mieć ponad przeciętną przyczepność przy szybszej jeździe to musimy liczyć się z szybszym zużyciem, cudów nie ma http://www.ceneo.pl/43514519#tab=click Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Panowie podepne sie pod temat A moze ktoś polecić jakieś opony całoroczne??? Rozmiar 205/55/16 Troche czytałem o nexenach---ogolnie raczej pozytywne opinie,ale to chinole,więc sam nie wiemMyśle też o navigatorach z debicy Moze ktoś,coś........z góry dziekuje za rady M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Yokochamy miałem letnie A Driver i zimowe W Driver. Świetne opony ale drogie.Zimówki miałem jeszcze made in japan ???? Edytowane 2 Marca 2017 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Panowie podepne sie pod temat A moze ktoś polecić jakieś opony całoroczne??? Rozmiar 205/55/16 Troche czytałem o nexenach---ogolnie raczej pozytywne opinie,ale to chinole,więc sam nie wiemMyśle też o navigatorach z debicy Moze ktoś,coś........z góry dziekuje za rady MPolecam tohttp://www.oponeo.pl/model-opony/michelin-crossclimate Przelatały od ubiegłego roku od lipca do teraz ponad 20tyś w różnych warunkach i mogę polecić z czystym sumieniem...W zimie również bezproblemowo sobie radziły ( oczywiście jazda w granicy zdrowego rozsądku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Nexen to nie china ale korea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Letnie które używam to Dunlop Sport BluResponse i nie narzekam aktualnie po dwóch sezonach przebieg ok 27 tys i jeszcze spokojnie trochę je poużywam teraz kupiłem ,żonie 15 za 860 zł na tej aukcji http://allegro.pl/4-x-195-65r15-91h-sport-bluresponse-dunlop-lato-i5985614374.htmlnotabene kupuje u nich od kilku lat bo maja b.dobre ceny no i jak jestem w okolicy to montaż jest gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Widzisz wystarczy, że masz niższy profil i cena skacze o przynajmniej 5 dyszek na sztuce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Miałem zawsze ten sam problem. W moim avensis można było założyć 195/65/15 bo nic nie tarlo. Problem w tym że auto na takich oponach w zasadzie na ma homologacji. O ile w polsce to nie problem o tyle w niemczech przeglądu nie dostaniesz. Teraz mam standardowe 205/55/16 i cieszę się bo wybór jest większy. Problem mam tylko w indeksie prędkości bo potrzebuje V czyli chyba do 230 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Szukałem opon zimowych do Passata, zadzwoniłem do oponeo.pl porozmawilem z gościem jak jeżdżę ile jeżdżę, odradził mi to o czym myślałem, doradzil inne z ubezpieczeniem i zima za nami, prędkości duże i póki co kapcie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Trzy lata temu kupiłem na Oponeo.pl Nokiany 255/50/19 po trzech latach opony sparciały a były z tego roku w którym kupowałem,bieżnik ponad 6mm,wysyłka do oponeo.pl i gwarancji nie uznali bo to naturalny proces starzenia!! 2716zł koszt opon! NIGDY WIĘCEJ OPON NOKIAN I OPONEO.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Dlatego opony kupuje się zawsze w miejscu zamieszkania.Ze względu na gwarancję i koszt montażu.Jak coś nawali na gwarancji i jak jest serwis profeska to na czas reklamacji dostajesz kpl zastępczy(jeśli rozmiar jest w miarę powszechny).Przez internet to tylko złudna oszczędność. Edytowane 4 Marca 2017 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 A co to ma za znaczenie gdzie kupiłem? u mnie na wsi takiego rozmiaru nie mieli Opony objęte pięcioletnią gwarancją którą można sobie dupę podetrzeć bo i tak nie uznają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 U mnie na wsi jak nie mają rozmiaru to go ściągają, a znaczenie ma takie, że jak od kilkunastu lat do jednego warsztatu jeżdżę to trochę inaczej jestem traktowany jak w dużym sklepie internetowym pierdylionowy klient z drugiego końca Polski. Cenowo w sumie wychodzi podobnie, opony trochę drożej, ale za to w cenie montaż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Panowie, a może ktoś coś powiedzieć na temat Fulda EcoControl HP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Dobra cena i parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Zerknij sobie na opony Firestone, kupowałem komplet letnich r16 205 na 55 w cenie 800 zł, nie są głośne i w porównaniu do jakiś Pirelli pewniej trzymają się na zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ja również jak kolega Raffaello nie polecam opon nokian, sparcialy po około 3 latach.Były to nokiany line.Z tyłu zaś opony nexen i nie mam zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi