wujek Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Te Nokiany to letnie czy zimowe? Slyszalem ze tylko zimówki sa ok. Ja mam jezdze drugi rok i na razie jest ok, ale fakt ze raz na jakis czas je konserwuje. Wg mnie opony bardzo ok. Edytowane 5 Marca 2017 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Te Nokiany to letnie czy zimowe? Slyszalem ze tylko zimówki sa ok. Ja mam jezdze drugi rok i na razie jest ok, ale fakt ze raz na jakis czas je konserwuje. Wg mnie opony bardzo ok.Letnie,nie dość że parcieją to jeszcze ich wyważyć nie można (nie wina felg ani wulkanizatorów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ja miałem letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) No to mnie trochę postraszyliście ... Ja mam nokiany wr d 4. Kupiłem w zeszłym roku na jesieni i to najlepsze opony na zimę jakie miałem ! A miałem krajowe oraz klebery i fuldy i nokian jest the best jak na razie. Edytowane 5 Marca 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ja miałem Nokiany w Hondzie Crv. Najlepsze opony na śnieg, a mam porównanie z conti, kleberem, dunlopem i barumką od jakiegoś czasu z letnich używam Dębicy i kleberga. Jak dla mnie z tańszych opon jak ktoś szuka warto kupić debice i po 3 latach kupić nowe, bo na sztuce jest taniej 20-30%. Wielu Polaków kupuje najdroższe a później jeździ 7 lat :/... Chyba że kogoś stać to niech bierze najdroższe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ponoć zimowe nokiany są jedne z najlepszych.Ale letnich nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Zamówiłem FULDA ECOCONTROL HP 88H. Jakoś te Vredestein dla mnie za bardzo "egzotyczne"Zobaczymy jak się sprawdzą, opinie i parametry mają dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Wszystko co nowe będzie ok, kwestia jak długo się chce ich używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 mam nadzieję, że dłużej niż Uniroyal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Miałem Fulde- złego zdania nie powiem. Na tą zimę kupiłem Dębice Frigo 2. Chciałem oszczędzić. Naczytałem się na internetach, że kozaki w swojej cenie. Yhymmmm taki ch... 2 msc i opona pękła. Nowa opona 300zł i tak oszczedność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Miałem Fulde- złego zdania nie powiem. Na tą zimę kupiłem Dębice Frigo 2. Chciałem oszczędzić. Naczytałem się na internetach, że kozaki w swojej cenie. Yhymmmm taki ch... 2 msc i opona pękła. Nowa opona 300zł i tak oszczedność Kupiłem swego czasu do VW Transportera wzmacniane zimówki z Conti dupnęła mi na pustym samochodzie po 2 miesiącach jazdy i przebiegu około 8 tys.km - nie uznali mi gwarancji .. Jazda głównie autostradą... Więc nie ma reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A u mnie ta opona zrobiła 800km Audi A4 B7. Nie jest to ciężki samochód... chociaż ostatnio przytyło mi się może to dlatego. Gwarancji nie uznali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ja też się przyłącze do fanów zimowych nokianów.Mam i są naprawde dobre. Nie są też głośne jak inne zimówki które miałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 mam nadzieję, że dłużej niż Uniroyal...A te Uniroyale które miałeś ,2 czy 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ja też się przyłącze do fanów zimowych nokianów.Mam i są naprawde dobre. Nie są też głośne jak inne zimówki które miałem.Fakt są ciche i dobrze trzymają się śniegu. Nawet jak próbowałem wprowadzać samochód w poślizg to miałem problemy. Poza tym to fińska firma, resztę sobie dopowiedzcie dla czego warto brać zimowe, a letnich nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Finowie to nigdy na oczy lata nie widzieli, chyba, że byli na wczasach w Hiszpanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Znaczy się letnie to z Hiszpanii brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 A te Uniroyale które miałeś ,2 czy 3?Kupowane na wiosnę 2013, więc pewnie wcześniejszy model. Kupowałem po prostu jako rainexpert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Włoskie trzeba brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ruskie trzeba brać, gniotsa nie łamiotsa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ruskie trzeba brać, gniotsa nie łamiotsa.Może pękajotsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Może pękajotsa Ruskie gumy nie pękają. Edytowane 6 Marca 2017 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 W kwestii ruskich, czy ukraińskich - nie wiem jak do osobówek, ale jak do maszyny rolniczej kupiłem, oponiarz który je montował się zapytał:- Co ty k*wa runflaty kupiłeś? Godzinę żeśmy się się mordowali, żeby założyć. ........ ale w sumie to i bez powietrza możesz na nich jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Czyli jednak gniotsa i nie łamiotsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Z letnich opon to wszystko będzie dobre byle żeby były robione w Unii Europejskiej z indeksem do 190 kilometrów na godzinę chyba że jeździmy na Niemcy i mamy 300 koni pod maską to kupić opony do Bugatti zawsze lepsza Świeższa guma niż droższa a stara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi