Skocz do zawartości

Opony samochodowe- prośba o pomoc w wyborze :)

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Te Nokiany to letnie czy zimowe? Slyszalem ze tylko zimówki sa ok. Ja mam jezdze drugi rok i na razie jest ok, ale fakt ze raz na jakis czas je konserwuje. Wg mnie opony bardzo ok.

Letnie,nie dość że parcieją to jeszcze ich wyważyć nie można (nie wina felg ani wulkanizatorów)

No to mnie trochę postraszyliście ... Ja mam nokiany wr d 4. Kupiłem w zeszłym roku na jesieni i to najlepsze opony na zimę jakie miałem ! A miałem krajowe oraz klebery i fuldy i nokian jest the best jak na razie.

Edytowane przez SlawekNikt

Ja miałem Nokiany w Hondzie Crv. Najlepsze opony na śnieg, a mam porównanie z conti, kleberem, dunlopem i barumką :) od jakiegoś czasu z letnich używam Dębicy i kleberga. Jak dla mnie z tańszych opon jak ktoś szuka warto kupić debice i po 3 latach kupić nowe, bo na sztuce jest taniej 20-30%. Wielu Polaków kupuje najdroższe a później jeździ 7 lat :/... Chyba że kogoś stać to niech bierze najdroższe :)

• Like 1

Miałem Fulde- złego zdania nie powiem. Na tą zimę kupiłem Dębice Frigo 2. Chciałem oszczędzić. Naczytałem się na internetach, że kozaki w swojej cenie. Yhymmmm taki ch... 2 msc i opona pękła. Nowa opona 300zł i tak oszczedność :D 

Miałem Fulde- złego zdania nie powiem. Na tą zimę kupiłem Dębice Frigo 2. Chciałem oszczędzić. Naczytałem się na internetach, że kozaki w swojej cenie. Yhymmmm taki ch... 2 msc i opona pękła. Nowa opona 300zł i tak oszczedność :D

Kupiłem swego czasu do VW Transportera wzmacniane zimówki z Conti dupnęła mi na pustym samochodzie po 2 miesiącach jazdy i przebiegu około 8 tys.km - nie uznali mi gwarancji :).. Jazda głównie autostradą... Więc nie ma reguły :)

Ja też się przyłącze do fanów zimowych nokianów.Mam i są naprawde dobre. Nie są też głośne jak inne zimówki które miałem.

Fakt są ciche i dobrze trzymają się śniegu. Nawet jak próbowałem wprowadzać samochód w poślizg to miałem problemy. Poza tym to fińska firma, resztę sobie dopowiedzcie dla czego warto brać zimowe, a letnich nie.

• Like 2

W kwestii ruskich, czy ukraińskich - nie wiem jak do osobówek, ale jak do maszyny rolniczej kupiłem, oponiarz który je montował się zapytał:

- Co ty k*wa runflaty kupiłeś? Godzinę żeśmy się się mordowali, żeby założyć.  ........ ale w sumie to i bez powietrza możesz na nich jeździć. 

Z letnich opon to wszystko będzie dobre byle żeby były robione w Unii Europejskiej z indeksem do 190 kilometrów na godzinę chyba że jeździmy na Niemcy i mamy 300 koni pod maską to kupić opony do Bugatti :) zawsze lepsza Świeższa guma niż droższa a stara :)