Skocz do zawartości

Czy części z 02 TWINPOWER 5000HG będą pasowały do 02 TWINPOWER 4000FA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Czy części z 02 TWINPOWER 5000HG będą pasowały do 02 TWINPOWER 4000FA ?

Znalazłem coś takiego będzie pasowało jak kupie od większego modelu cząsteczki byłyby w wersji Japan.

Ponoć obudowa ta sama tylko szpula większa.

Można tanio zrobić kołowrotek nówkę.

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder/language/en/products_id/508/02-TWINPOWER-5000HG.html

• Like 1

Doskonale bedzie pasowalo.

Same glowne kolo w TP 4000/5000 HG jest jakosciowo lepsze i okolo 10 gr. lzejsze.

Sam tak przerobilem sustaina FD na TP HG ze szpula od stelli FA ;) realnie z 405 gr. zjechalem na 370.. dodatkowo w planie mam jeszcze zamiar zmienic korpus i rotor na magnezowy od TP 4000 MG `03  i moze jeszcze jakas korbka w stylu ocean mark B)

• Like 2

Mnie właśnie o PG chodzi czyli 96 ( pomyliłem się ) . Jakiś czas temu pytałem Go i mówił, że nima...

Widzę, że edytowałeś post. Nie jestem pewien ale jeśli te same części na schematach mają ten sam numer to chyba są takie same i nie trzeba ich wymieniać ( mowa o 58 i 59 ) .

• Like 1

Witam.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest lepsze ? Pytam serio, bez podtekstów.

Kolega nosi się z podobnym zamiarem.

Pozdrawiam :)

Jakosciowo w TP FA oraz sustainie FD glowne kolo jest w zasadzie takie jak w stradickuFA/FH czy biomistrzu/ultegrze  `02  tj.  ciezki duraluminiowy odlew kola wtloczony/wnitowany w metalowa os wazacy okolo 27 gr.

W TP `02 cale kolo z oska wazy (na mojej kuchennej wadze) 18 gr. i same kolo jest wkrecone za pomoca kilku srubek w os. Jakosciowo jest lepsze, bo po prostu staranniej wykonane, lzejsze (nie ma naddatkow odlewu). Poza tym posiada czarna powloke ochronna.

Podaj meila to CI wrzuce fotki porownawcze, mi cos za dlugo tu sie wczytuje.

• Like 1

Jakosciowo w TP FA oraz sustainie FD glowne kolo jest w zasadzie takie jak w stradickuFA/FH czy biomistrzu/ultegrze  `02  tj.  ciezki duraluminiowy odlew kola wtloczony/wnitowany w metalowa os wazacy okolo 27 gr.

W TP `02 cale kolo z oska wazy (na mojej kuchennej wadze) 18 gr. i same kolo jest wkrecone za pomoca kilku srubek w os. Jakosciowo jest lepsze, bo po prostu staranniej wykonane, lzejsze (nie ma naddatkow odlewu). Poza tym posiada czarna powloke ochronna.

Podaj meila to CI wrzuce fotki porownawcze, mi cos za dlugo tu sie wczytuje.

Dzięki.

tadeo102@wp.pl

Edytowane przez stella

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Części dotarły i przeszczep się udał. Oprócz zmiany przełożenia jest dodatkowy plus, więcej masła maślanego w maśle

Sprawdziłem też nawój na szpuli, bez uwag.

A czy  możesz napisać jaki w przybliżeniu był koszt całej operacji? Sam chętnie zmodyfikował bym swojego 02  Twin Powera 4000 fa i zamienił margarynę w masło.