norbertkrakow Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Jak w temacie.Czy części z 02 TWINPOWER 5000HG będą pasowały do 02 TWINPOWER 4000FA ?Znalazłem coś takiego będzie pasowało jak kupie od większego modelu cząsteczki byłyby w wersji Japan.Ponoć obudowa ta sama tylko szpula większa.Można tanio zrobić kołowrotek nówkę. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder/language/en/products_id/508/02-TWINPOWER-5000HG.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Właśnie zamówłem u Mefisto komplet części które umożliwią przeróbkę napedu na PG, czyli przełożenie 4,6:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Właśnie zamówłem u Mefisto komplet części które umożliwią przeróbkę napedu na PG, czyli przełożenie 4,6:1Piszesz o roczniku 02 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Doskonale bedzie pasowalo.Same glowne kolo w TP 4000/5000 HG jest jakosciowo lepsze i okolo 10 gr. lzejsze.Sam tak przerobilem sustaina FD na TP HG ze szpula od stelli FA realnie z 405 gr. zjechalem na 370.. dodatkowo w planie mam jeszcze zamiar zmienic korpus i rotor na magnezowy od TP 4000 MG `03 i moze jeszcze jakas korbka w stylu ocean mark 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam. Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest lepsze ? Pytam serio, bez podtekstów.Kolega nosi się z podobnym zamiarem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Pewnie dlatego ze jest lzejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dlatego że stare fa łapie luzy a nowe hg lub pg nie ma takiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Właśnie zamówłem u Mefisto komplet części które umożliwią przeróbkę napedu na PG, czyli przełożenie 4,6:1Mógłbyś napisać co dokładnie zamówiłeś? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Pewnie wszystkie elementy "napędowe" czyli ze schematu HG: 50, 55, 58, 59 i 63. Natomiast ze schematu PG: 58, 59, 94, 95 i 96. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Czerwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Według schematu 58 i 59 są takie same zarówno w PG jak i w HG więc teoretycznie nie jest konieczna ich wymiana. Bardziej ciekawi mnie czy 63 jest dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Napisz do Mefista, sprawdzi czy jeszcze mają w Japonii . Kolega wyżej zamówił komplet do PG to może i do HG będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Mnie właśnie o PG chodzi czyli 96 ( pomyliłem się ) . Jakiś czas temu pytałem Go i mówił, że nima...Widzę, że edytowałeś post. Nie jestem pewien ale jeśli te same części na schematach mają ten sam numer to chyba są takie same i nie trzeba ich wymieniać ( mowa o 58 i 59 ) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Zamówiłem elementy dotyczące zmiany przełożenia: 94, 95 i 96. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam. Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest lepsze ? Pytam serio, bez podtekstów.Kolega nosi się z podobnym zamiarem. Pozdrawiam Jakosciowo w TP FA oraz sustainie FD glowne kolo jest w zasadzie takie jak w stradickuFA/FH czy biomistrzu/ultegrze `02 tj. ciezki duraluminiowy odlew kola wtloczony/wnitowany w metalowa os wazacy okolo 27 gr.W TP `02 cale kolo z oska wazy (na mojej kuchennej wadze) 18 gr. i same kolo jest wkrecone za pomoca kilku srubek w os. Jakosciowo jest lepsze, bo po prostu staranniej wykonane, lzejsze (nie ma naddatkow odlewu). Poza tym posiada czarna powloke ochronna.Podaj meila to CI wrzuce fotki porownawcze, mi cos za dlugo tu sie wczytuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Jakosciowo w TP FA oraz sustainie FD glowne kolo jest w zasadzie takie jak w stradickuFA/FH czy biomistrzu/ultegrze `02 tj. ciezki duraluminiowy odlew kola wtloczony/wnitowany w metalowa os wazacy okolo 27 gr.W TP `02 cale kolo z oska wazy (na mojej kuchennej wadze) 18 gr. i same kolo jest wkrecone za pomoca kilku srubek w os. Jakosciowo jest lepsze, bo po prostu staranniej wykonane, lzejsze (nie ma naddatkow odlewu). Poza tym posiada czarna powloke ochronna.Podaj meila to CI wrzuce fotki porownawcze, mi cos za dlugo tu sie wczytuje.Dzięki. tadeo102@wp.pl Edytowane 4 Lutego 2015 przez stella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Według schematu 58 i 59 są takie same zarówno w PG jak i w HG więc teoretycznie nie jest konieczna ich wymiana. Bardziej ciekawi mnie czy 63 jest dostępne.A co to te 63? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 A co to te 63?Koło zębate przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Części dotarły i przeszczep się udał. Oprócz zmiany przełożenia jest dodatkowy plus, więcej masła maślanego w maśleSprawdziłem też nawój na szpuli, bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 W tych Fa da się reanimowac ten luźny nit całkiem skutecznie, jednak jest to czasochłonne i wymaga precyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zmiana była podyktowana jedynie zmianą przełożenia a nie luzem na kole. Koło jak ireszta jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Części dotarły i przeszczep się udał. Oprócz zmiany przełożenia jest dodatkowy plus, więcej masła maślanego w maśleSprawdziłem też nawój na szpuli, bez uwag. A czy możesz napisać jaki w przybliżeniu był koszt całej operacji? Sam chętnie zmodyfikował bym swojego 02 Twin Powera 4000 fa i zamienił margarynę w masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 gdy sprowadzasz samodzielnie to ceny masz na plat.jp, natomiast gdy przez np. Mefisto, to po prostu napisz do niego. Wiąże się to z aktualnym kursem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi