Lars Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Lars , zawsze dobrze jest patrzec na świat bez uprzedzeń . Jest w kraju cała masa wód niechcianych , co można sobie bardzo łatwo sprawdzić , które stosunkowo łatwo można przejąć w uzytkowanie . Poczytaj sobie na bip-ach historie ogłaszanych przetargów , ich wyniki , a dopiero zobaczysz prawdziwy skandal . U nas , w naszym srodowisku nie ma obyczaju dochodzenia do decyzyjności , do zarządzania ani bezpośredniego gospodarowania . Przeciętne kilkusetosobowe koło spokojnie dałoby sobie radę z taką inwestycją . U naszych zachodnich sąsiadów tak to sie właśnie kręci .Przyjdą i nas nauczą - spoko !! Póki co szukajmy tanich porozumień , wynajdujmy wrogich wrogów .. Aha i petycje - bez petycji nic Tylko widzisz Sławku odnosimy się do różnych skal. Ty piszesz o skali kraju i z tej perspektywy wiem, że jest wiele wód "bezpańskich". Ja odnoszę się do własnych doświadczeń na lokalnym poziomie i skali koła kilkudziesięcioosobowego . PS. Broń Boże moje spojrzenie na świat jest całkowicie pozbawione uprzedzeń. Gdyby było inaczej nie dałoby się normalnie na nim egzystować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Dobrze że są ludzie,którzy dostrzegają że jest to proceder i stan tych wód nie jest im obojętny.Notabene znam dobrze jeziora wyżej wymienione i jako zwykły wędkarz postrzegam to jako legalne kłusownictwo na niewyobrażalną skalę,gdzie potencjał takich pięknych jezior może ulec zatraceniu na wiele lat lub nie daj Boże na zawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Zapraszam również do dyskusji na forum Trzciela. Pokazały się osoby z ramienia spółki rybackiej i rozpoczęła się dość ciekawa dyskusja: http://www.forumtrzciela.pl/index.php?topic=2210.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Witamczy na jeziorach spółki Lech a dokładniej na jez. Chłop jest dozwolone wędkowanie w porze nocnej ?Czy możecie także potwierdzić, dowiedziałem się że trolling jest zabroniony na tych wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 zabronione jest lowienie w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Dzięki za tą informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Trolling na Chłopie, przynajmniej przez kilka ostatnich lat, był zabroniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Zapraszam również do dyskusji na forum Trzciela. Pokazały się osoby z ramienia spółki rybackiej i rozpoczęła się dość ciekawa dyskusja: http://www.forumtrzciela.pl/index.php?topic=2210.0Ostro tam chłopaki na tym forum jedziecie. I dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderben74 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Hmmm..... znam temat to prawda co piszą ludzie, ale niestety to "walka z wiatrakami" i nie zanosi sie żeby coś się w koncu zmieniło.....wszechobecne kolesiostwo...!!!!!!Na to, puki co nie ma rady.......ludzie, którzy tym sie zajmują pamietaja doskonale poprzedni ustrój polityczny....wiekszość z nich siedzi jeszcze po róznych stanowiskach nie tylko w gminach....dalej....ich dzieci z podobną do nich mentalnoscią.....i układami rodziców świetnie się przystosowują do życia w otoczeniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 to trzeba to naglasniac ,bo jak tylko bedzie sie gadac medzy soba to nic to nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 WitamGratulacje za temat. Eksploatacja wód przez takich dzierżawców jak opisana spółka LECH czy odłowy ryb na wodach pzw stały się w wielu wypadkach prawdziwą patologią .Myślę że jedynym ze sposobów na walkę z takimi podmiotami uprawiającymi taki proceder to publiczne pokazywanie to co ci panowie robią. Fora internetowe,prasa lokalna i ogólnokrajowa to miejsca do działania. Rozmawiałem kiedyś z gościem który pracuje RZGW i powiedział mi że oni poważnie traktują wszelkie informacje czy materiały o nieprawidłowościach na dzierżawionych wodach .Czyli monitorować ,fotografować ,opisywać tą patologię i wysyłać gdzie się tylko da. I jesli nawet taki pracowity rybak ma gdzieś jakieś plecy , to myśle że że szybko się skończą po takiej ilości przesłanych materiałów dowodowych.Życzę Wam wytrwałości w działaniu bo te piękne jeziora pszczewskie załugują na ich ratowanie !!! :-) To, co ja wędkarz odwiedzający ten piękny region kilka razy w roku mogę zrobić dla Was i tych jezior to zaprotestować razem z Wami. Otóż w tym roku w maju po raz pierwszy mieliśmy z kolegą pojechać na kilka dni nad jezioro Chłop poznać kolejną wodę .Decyzja była jednomyślna, odwołaliśmy nocleg tłumacząc przyczynę naszej rezygnacji która została przyjęta ze zrozumieniem i dużą znajomością procederu. Postanowiliśmy że nie damy zarobić tym panom ze społ.LECH . Pieniądze wydamy nad lubikowskim albo szarczem lub jeszcze jakimś innymPozdrawiam Mirek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Super! Aż uśmiech mi się nasunął na twarz Będę działał w temacie. Serdecznie pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji i też Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Czy ktoś wie kto jest aktualnie właścicielem jezior Chłop/Wędromierz? Podobno LECH już ich nie ma. Ktoś wie kto przejął wody i z kim należy się kontaktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 kolo trzciela w gospodarstwie rybackim swidwowiec mozesz kupic zezwolenie nr tel 693524224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Niestety: dzierżawa wygasa w 2026 roku.http://www.poznan.rzgw.gov.pl/images/stories/rybactwo/wykaz-obwodow/Obwody_rybackie_RWW_lubuskie.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Ludzie na wsi gadają, że zmienił się właściciel... ale to nie duża zmiana bo podobno teraz dzierżawcą jest brat poprzedniego dzierżawcy. Także nadal nie dam im zarobić, nic się nie zmienia a ryb ubywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Taka fajna mapka jeszcze pokazuje dzierżawcę: https://zimorodek.pl/mapa/@52.45515,15.74559,13,52.68107,16.88077,4,chlop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ok więc dzierżawca faktycznie się zmienił, rozmawiałem z nowym dzierżawcą w niedzielę. Z rozmowy dużo przyjemniejszy i ma w planach spore zarybienia co w przypadku poprzednika w ogóle nie miało miejsca. Ciekawe czy wywiąże się z obietnic A i jest taniej. Zasady połowu bez zmian, tj. z łodzi do 31 października.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Ok więc dzierżawca faktycznie się zmienił, rozmawiałem z nowym dzierżawcą w niedzielę. Z rozmowy dużo przyjemniejszy i ma w planach spore zarybienia co w przypadku poprzednika w ogóle nie miało miejsca. Ciekawe czy wywiąże się z obietnic A i jest taniej. Zasady połowu bez zmian, tj. z łodzi do 31 października....Gdzie można znaleźć informację na temat opłat?Jezioro Chłop to piękna woda, przy odrobinie chęci można by zrobić z niego dobre łowisko.Byłem tam parę razy i mam sentyment do tej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Ok więc dzierżawca faktycznie się zmienił, rozmawiałem z nowym dzierżawcą w niedzielę. Z rozmowy dużo przyjemniejszy i ma w planach spore zarybienia co w przypadku poprzednika w ogóle nie miało miejsca. Ciekawe czy wywiąże się z obietnic A i jest taniej. Zasady połowu bez zmian, tj. z łodzi do 31 października....Hmmm , jeśli twierdzi że będzie zarybiał to już by mi się klapka pod tytułem nieufność otworzyła . Może lepiej po prostu nie odławiać do spodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 ja bylem na chlopie 2 tyg temu to ludziwogule nie ma 3lodki plywaly w srodku sezonu :)ryb duzych brak przynajmniej ja nic ciekawego nie zlowilem najbardziej ucierpial okon dzieki poprzedniemuwlascicielowi szczegulnie gruby okon malo go poprostu a to jezioro kiedys slynelo z pieknych garbow zobaczymy co dalej na jesien wedle zapowiedzi wlasciciela grube zarybienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Koledzy gdzie i z kim rozmawiać na temat zezwolenia na wędkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 kolo trzciela w gospodarstwie rybackim swidwowiec mozesz kupic zezwolenie nr tel 693524224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi