piotrekOlc Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam, mam problem z wyborem nowego silnika zaburtowego o mocy 9.9 KM. Głównie myślę, albo o Yamaha F9.9, albo o Suzuki DF9.9B Lean Burn. Suzuki jest tańszy o ponad 1000 zł, ale nie mam stuprocentowej pewności do tej nowoczesnej technologii, czyli tego wtrysku niepotrzebującego aku.Wiem, że Yamaha jest bezawaryjna, ale te "starsze" Suzuki też cieszą się dobrą opinią. Jakie jest wasze zdanie, co byście wybrali na moim miejscu?? I jeszcze jedno - czy na targach Rybomania lub Boatex są wystawcy z silnikami????? Pozdrawiam i dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Osobiście wybrał bym Suzuki, i nie ma co się bać nowego wtrysku paliwa, system ten Lean Burn został najpierw przetestowany na większych silnikach tej marki.Właśnie mam zamiar zastąpić moją Hondę 15 KM , silnikiem Suzuki DF30A z tym samym wtryskiem Lean Burn innymi nowościami. Co do wystawców na targach- w reklamie Boatex 2015 widnieje Honda, i Mercury, a kilku wystawców jest dealerami innych producentów.A jakby nie było to pozostaje Wiatr i Woda w dniach 12-15 luty 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrus19835 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Ile chcesz Za honde rok prod stopa l czy s rozruch reczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KLANADfachura Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Kumpel ostatnio kupił nową Hondę 20 koni 4suw wtrysk, rozrusznik ,ładowanie waży koło 48kg bajeczka jest. Polecam sam bym chętnie zamienił moją yamahę na to cacko Edytowane 3 Lutego 2015 przez KLANAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 KLANAD- Honda BF20 nie jest na wtrysku - ma pojedynczy gaźnik , dopiero BF 40 ma wtrysk PGM-Fi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Ile chcesz Za honde rok prod stopa l czy s rozruch recznyZe sprzedażą trochę to potrwa ,bo muszę najpierw kupić nową łódź, a dopiero później nowy silnik, a na samym końcu sprzedaż tej Hondy - nie mogę zostać z łódką bez napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piotrekOlc
Witam,
mam problem z wyborem nowego silnika zaburtowego o mocy 9.9 KM.
Głównie myślę, albo o Yamaha F9.9, albo o Suzuki DF9.9B Lean Burn.
Suzuki jest tańszy o ponad 1000 zł, ale nie mam stuprocentowej pewności do tej nowoczesnej technologii, czyli tego wtrysku niepotrzebującego aku.
Wiem, że Yamaha jest bezawaryjna, ale te "starsze" Suzuki też cieszą się dobrą opinią.
Jakie jest wasze zdanie, co byście wybrali na moim miejscu??
I jeszcze jedno - czy na targach Rybomania lub Boatex są wystawcy z silnikami?????
Pozdrawiam i dzięki za odp.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi