Robert Z Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Masakra, wyglądają jakby je szczury poszarpały. Jakość powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Podrapanie przez kolce to jedno. Ale te pęknięcia. To odejście materiału na lewym bucie od strony wnętrza kostki.one sie rozpadaja.dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Słabo wypadają jak na tak mało intensywne użytkowanie.Szkoda,bo zapowiadały się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Skoro decyzja zapadła Daniel to nie będę Cię odwodził ale wstawię (jak się aparat naładuje ) zdjęcia bardzo prostych i tanich butów Orvisa po 6 sezonach, kosztowały 80E... Edytowane 31 Marca 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Strasznie te buty wygladaja. Az ciezko uwierzyc, ze jeden sezon mogl je doprowadzic do takiego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Strasznie te buty wygladaja. Az ciezko uwierzyc, ze jeden sezon mogl je doprowadzic do takiego stanu. Pocieszam się tylko "ja mniej brodzę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Powtórzę. Te drapania to moja kolczasta fauna nadwodna. Ale te pęknięcia na wylot? Odklejenie sie tej gumy idacej wokół? najnowsza to ta czarna dziura na wysokości kostki w lewym bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Simms Freestone, faktycznie mogę polecić, buty pancerne. Jest jednak małe ale, na cało dniowe wyprawy dosyć ciężkie. Myślę o zakupie drugich lżejszych na dłuższe chodzenie, i w związku z tym co byście polecili na vibramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Danielu, aż trudno uwierzyć, że mogły tak rozpaść się. Używałeś ich z podobną częstotliwością, co ja swoich Simmsów. Tyle, że moje po 7 latach wyglądają o niebo lepiej. Zaczyna odklejać się otok i podeszwa z przodu jednego buta, wytarł się nieco środek na piętach, poza tym całe. Miałem zamiar kupować nowe, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć, chyba zostawię je do dalszego niszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Obiecane zdjęcia "starych" Orvisów.Pierwsze dwa sezony deptane dwa razy w tygodniu po 10-12 godzin dziennie, pozostałe dużo mniej 2-3 razy w miesiącu pełna dniówka.Po każdym dniu łowienia buty są płukane po prysznicem i suszone nie na słońcu i to wszystko co z nimi robię.Muszę też powiedzieć że po dwóch tygodniach odpadły kiepskiej jakości wyściółki wewnętrzne z cienkiej szmatki i to wszycho Edytowane 31 Marca 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Drugi sezon bujam się po Dunajcu w takich oto butkach- Taimen GTX boots vibram + kolce i dają radę, na razie bez zastrzezeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Obiecane zdjęcia "starych" Orvisów.Pierwsze dwa sezony deptane dwa razy w tygodniu po 10-12 godzin dziennie, pozostałe dużo mniej 2-3 razy w miesiącu pełna dniówka.Po każdym dniu łowienia buty są płukane po prysznicem i suszone nie na słońcu i to wszystko co z nimi robię.Muszę też powiedzieć że po dwóch tygodniach odpadły kiepskiej jakości wyściółki wewnętrzne z cienkiej szmatki i to wszycho Te wlasnie buty uzytkowalem przez prawie 12 lat. W koncu padly, mialy prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To dobra wiadomość bo lubię je za lekkość i łatwość sznurowania (jednym pociągnięciem) jak jeszcze pożyją parę lat to będę więcej niż zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Simms Freestone, faktycznie mogę polecić, buty pancerne. Jest jednak małe ale, na cało dniowe wyprawy dosyć ciężkie. Myślę o zakupie drugich lżejszych na dłuższe chodzenie, i w związku z tym co byście polecili na vibramie? Simms Headwaters( na Vibramie) sa podobno lzejsze,( mialem na sucho w rece Freestony w reku) na ile to jeszcze nie wiem bo dzisiaj dopiero dostalem. Chyba tez juz nie produkowane, ale wciaz na wyprzedarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Simms Headwaters( na Vibramie) sa podobno lzejsze,( mialem na sucho w rece Freestony w reku) na ile to jeszcze nie wiem bo dzisiaj dopiero dostalem. Chyba tez juz nie produkowane, ale wciaz na wyprzedarzy.A z innej firmy np orvis, patagonia,cabelas, ew coś innego,ale godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Nieprodukowane juz Orvis Riverguard , ktore przypominaja te starsze "zielone" , nadal mozna zdobyc gdzies na wyprzedazy. Cabelas....te najtansze modele ( teraz sa taniej po $49 i $55 ) ciezkie nie sa i nawet wytrzymale tylko majac je na nogach zalatuja chinszczyzna niemilosiernie, wrazenie troche butow jak z odpustu. Drozszy model Cabelasa( nie pamietam nazwy) ktory kosztowal okolo $140 okazal sie kompletnym bublem, chociaz wyglada swietnie, i jest na wyprzedazy za $50 ale z tego co czytalem to nie wart nawet tych $50. Z Cabelasem jest ten plus ( ich produkt) ze jak cos sie psuje albo czlowiek jest niezadowolony to oddaje sie bezproblemowo do sklepu bez znaczenia czy uzywane czy nie nawet po kilku miesiacach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Widziałem na stronie Cabelasa, dużą obniżkę, ale nie sądziłem że to aż taki bubel. No cóż, czymś ta cena widocznie musi być podyktowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novara Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Jako nowy na tym forum W pierwszej kolejności chciałbym wszystkich powitać!!!Nie chcę zakładać nowego wątku w tej samej sprawie więc pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat związany z butami Jako, że zaczynam swoją przygodę z muszkarstwem to mam pytanie czy któraś z wymienionych firm posiada w swojej ofercie buty do brodzenia w "bardzo" dużych rozmiarach?Niestety przeglądając strony internetowe niczego nie znalazłem Jako, że mam 2 metry wzrostu to i stopę mam "dużą" (32cm). Może ktoś z tu obecnych miał w swoim czasie podobny problem i jakoś sensownie go rozwiązał?Za wszelkie pomocne wskazówki z góry dziękuję. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez novara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 A jaki to jest rozmiar? Simms najwieksze buty ma chyba w rozmiarze 16 US. Wiekszych nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novara Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 A jaki to jest rozmiar? Simms najwieksze buty ma chyba w rozmiarze 16 US. Wiekszych nie widzialem.Kwestia jest tego typu, że nie wiem jakie ma oznaczenia SIMMS, Czy podany rozmiar to jest rozmiar wkładki czy może zewnętrzny rozmiar buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 To chyba powninien byc rozmiar buta. Ja normalnie nosze numer 12 US. Do brodzenia mam w tej chwili Simms Freestone numer 14. Simms Rivershed numer 13 znowu pasowal idealnie. Mam tez Korkers i tutaj rowniez mam numer 14. Trzynastki byly lekko przyciasnawe i byc moze moglem na tym rozmiarze pozostac. Wolalem jednak lekki luz i wzialem buty rozmiarowo luzniejsze. W kolegi sytuacji to chyba nie ma duzego pola do manewru. Rozmiar 16 US jest chyba najwiekszym jaki jest dostepny. No i pozostaje tylko Simms. Moze sa jakies inne wieksze. Ja osobiscie nie znam zadnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Kolego novara z racji potrzebnego miejsca w bucie na skarpetę neoprenową praktykuje się zakładanie o numer/dwa większych celem łowienia w komfortowych warunkach dla stopy, przykładowo u mnie stopa ok 26,5cm to dobieram buty na ok 28cm wkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novara Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ... z racji potrzebnego miejsca w bucie na skarpetę neoprenową praktykuje się zakładanie o numer/dwa większych celem łowienia w komfortowych warunkach dla stopy...Tak wiem dlatego poruszyłem ten temat pod kątem rozmiarówki butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Rivershedy wycofali z produkcji, szkoda... Ale z drugiej strony - okazja trafić w dobrej kasie na wyprzedaży. Bierz simms'a, G3, Rivershed, Freestone - będziesz Pan zadowolony. Wszyscy mówili kup simmsa Freestone, buty pancerne, na lata. Możliwe że tak kiedyś było, albo mi się trafiła jakaś wadliwa sztuka. Mam te buty http://www.simmsfishing.com/sale/freestone-boot.html. Pięć wyjść po cztery godziny i pierwsza guma od spodu na przodzie się odkleja. Ma ktoś jakiś sprawdzony klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 A użytkował ktoś może buty Guideline Alta V2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi