lukomat Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czy ma ktos doswiadczenie z systemem wiazania butow Boa, takich jak w Simmsach lub Krokersach? Jak szybko drut sie zrywa i ile czasu zajmuje naprawa, w sensie czy da rade to zrobic nad woda zeby nie tracic dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kolego lukomatWielokrotnie na forach czytałem, że pękają i wypowiadali się w tym temacie podobno ich właściciele. Ja mam Simmsa G4, chyba z 3 lata, ok. 50 wyjść rocznie, tylko w rzekach ze skałami i jeszcze mi nie pękły. Nosze zapasowe " druty" i z instrukcji wynika, że wymiana powinna zabrać kilka minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgadzam sie z kolega wyzej. To nie jest tak, ze druty siadaja co chwileczke. Ja mam Korkersy z systemem BOA i uzywam je juz czwarty sezon bez zadnych problemow. Nie znaczy to oczywiscie, ze nie nalezy miec ze soba zapasowego systemu. Ja zawsze takowy ze soba mam. Sama wymiana zajmuje ponoc doslownie kilka minut. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dzieki. W takim razie dam im szanse. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam!Czy spotkał się ktoś ze spodniobutami neoprenowymi, które są wyposażone w skarpetę neoprenową, a nie standardowe kalosze? Przeszukałem google i znalazłem tylko pozycję od Scierra.. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 http://hurch.pl/subzero-50mm-waders-p223.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Karol Krause ma taki zestaw ale nie wiem jaki dokładnie. Napisz do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Brodzę w nich 1,5 roku ze 100 wypraw mają za sobą jak nowe http://allegro.pl/buty-do-brodzenia-dam-hydroforce-g2-44-45-i6089649221.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) W tym wątku opisywałem moje znoje z butami.Były loikkaSą simmsy guide bootsPostanowiłem zabrać odklejajacy się but do szewcaPrzy okazji wykręciłem kolce po okolo 40 dniowkach w moich rewirach pstrągowach Komplet kolców to niemal 170 PLN z wysyłką.Pora na nowy komplet.Zobaczymy czy też wytrwa AZ tyle... Pośród wykreconych 10 leżą dwa nowe.Chyba wszystko widać Nie polecam Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) W tym wątku opisywałem moje znoje z butami.Były loikkaSą simmsy guide biorąPostanowiłem zabrać odklejajacy się but do szewcaPrzy okazji wykręciłem kolce po okolo 40 dniowkach w moich rewirach pstrągowach Komplet kolców to niemal 170 PLN z wysyłką.Pora na nowy komplet.Zobaczymy czy też wytrwa AZ tyle... Pośród wykreconych 10 leżą dwa nowe.Chyba wszystko widać IMG_20170116_170551763.jpg Nie polecam IMG_20170116_171025506~2.jpg Guzu ponoć te są bardzie wytrzymale:http://bogdangawlik.pl/product-pol-9501-Simms-Hardbite-Star-Cleat.html ... i są tańsze Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Bander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Guzu ponoć te są bardzie wytrzymale:http://bogdangawlik.pl/product-pol-9501-Simms-Hardbite-Star-Cleat.html ... i są tańsze Dzieki za link. Kiedys w przyplywie zapobiegliwosci kupilem zapasowy komplet...to teraz go zuzyje.Pewnie dlugo nie potrwa Wowczas siegne po te od Gawlika Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Guzu a może coś takiego ? : http://allegro.pl/kolce-do-opon-na-lod-gold-motocykle-atv-quad-utv-i6671339191.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Guzu a może coś takiego ? : http://allegro.pl/kolce-do-opon-na-lod-gold-motocykle-atv-quad-utv-i6671339191.html 100 kolcow w komplecie !to mozna by zrobic naprawde CHWYTNE bestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 W tym wątku opisywałem moje znoje z butami.Były loikkaSą simmsy guide bootsPostanowiłem zabrać odklejajacy się but do szewcaPrzy okazji wykręciłem kolce po okolo 40 dniowkach w moich rewirach pstrągowachKomplet kolców to niemal 170 PLN z wysyłką.Pora na nowy komplet.Zobaczymy czy też wytrwa AZ tyle...Pośród wykreconych 10 leżą dwa nowe.Chyba wszystko widać IMG_20170116_170551763.jpgNie polecamIMG_20170116_171025506~2.jpgKurde te kolce wyglądają jakbyś się w nich ślizgał po asfalcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Kurde te kolce wyglądają jakbyś się w nich ślizgał po asfalcie Asfalt jest przecież relatywnie miękki w porównaniu ze skalą...Po drogach utwardzonych chodzę niewiele w tych butach.Ślizgi tylko w rzece i też staram się unikać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ciekawe kto pierwszy nabędzie paczkę na tej aukcji, poporcjuje te i sprzeda tu z 300% zyskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Pożyjemy zobaczymy.Myślę że to dobra alternatywa dla drogich firmowych ,,wędkarskich" kolców. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Że dwa lata temu kupiłem sobie te 100 szt. Rewelacyjne nie są, ale przy tej cenie mogę wymieniać i trzy razy w roku. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Pożyjemy zobaczymy.Myślę że to dobra alternatywa dla drogich firmowych ,,wędkarskich" kolców. Niestety - dobra jest tutaj tylko cena.To są kolce na lód a nie na kamień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Z powyższą opinią się nie zgodzę. Bardzo dobrze te kolce "wkręty" pracują na kamieniach. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ja od 3 sezonów też na nich jadę. Wycierają i tępią się dość szybko. Na pierwszych 2-3 wyprawach trzymają rewelacyjnie, potem z każdym wyjściem jest coraz gorzej. No ale przy tej cenie to ja średnio co 8-10 wyjść je zmieniam. A że więcej jak 20 razy w roku nie brodzę po kamieniach to dwa komplety na rok mi idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Z powyższą opinią się nie zgodzę. Bardzo dobrze te kolce "wkręty" pracują na kamieniach. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Chodziło mi o tempo zużycia. Nie wątpię, że nowe trzymają stopę "przy kamieniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Chodziło mi o tempo zużycia. Nie wątpię, że nowe trzymają stopę "przy kamieniu".Jedna para zamienników padnie pewnie szybciej niż jedna para markowych wkrętów Simms za 150zł.Tutaj za 30zł mamy 100 szt. wkrętów.Przy założeniu że na parę butów użyjemy 20szt (po 10szt na but) do dyspozycji mamy aż 5 kompletów.Moim zdaniem warto spróbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Jedna para zamienników padnie pewnie szybciej niż jedna para markowych wkrętów Simms za 150zł.Tutaj za 30zł mamy 100 szt. wkrętów.Przy założeniu że na parę butów użyjemy 20szt (po 10szt na but) do dyspozycji mamy aż 5 kompletów.Moim zdaniem warto spróbować. To zależy - jak będzie wyglądała podeszwa jak wkrecisz tam nasty raz wkręt? Nie sprawdzałem, ale obawiam się że po którymś tam razie taki wkręt już się może nie trzymać... przyznam że ja wolę dopłacić niż się kąpać się w wodzie bo akurat kolec puścił To ciekawa opcja jeśli ktoś ma budżetowe buty i zdrowie do wkręcania i wykręcania tych wkrętów. W innej skłaniał bym się raczej do produktów solidnych, sprawdzonych. edit> takie nie markowe i tak będą zdecydowanie lepsze niż ich brak Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Bander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam,po kolejnych sezonach użytkowania decathlonowych Respi 3C, dorosłem do kupna śpiochów.Długo byłem przekonany na Visiona, ale trochę nie pasowała mi rozmiarówka i zdecydowałem się na Simmsa.Na początek, nie wiedząc ile faktycznie wytrzymają sięgnąłem po ich średni egzemplarz, czyli Headwaters Convertible. Nie będzie aż tak bolało (ahh ten mój gen sknery;D), jak padną po sezonie.I przyszedł temat butów.Guide wyglądają mocarnie, ale też są ciężkie, nie wiem czy nie za ciężkie.Więc pomyślałem o Vaportread Boothttps://www.simmsfishing.com/shop/wading-boots/vapor-boot.htmlDrugi typ, to wspomniane wyżej sznurowane lemingo.http://skleplemigo.pl/category/910-trampTutaj obawiam się, jak się spiszą w mocnym nurcie na rafach, oraz czy nie będzie w nich za gorąco? Nie wiem, czy da się wyciągnąć wkładki, tak jak tych niesznurowanych.Niewątpliwym plusem jest lekkość oraz szybkie schnięcie.Ostatni typ to decathlonowe trekingowehttps://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-arpenaz-50-mid-mskie-id_8244102.htmlPodejrzewam, że będą lżejsze od simmsów, przy jednoczesnym dłuższym schnięciu oraz 14x niższej cenie. Mogę wymieniać co sezon.Moje łowienie wygląda tak, że na wiosnę oraz przy wyższej wodzie sporo łażę po brzegu oraz brodzę po zalanych trawach.Od niżówki, czyli w ostatnich latach czerwiec-październik brodzę w silnym nurcie po rafach. Wtedy już mało chodzę brzegiem.Proszę o wasze opinie.Może kupić dwie pary na różne warunki? Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi