Skocz do zawartości

Najlepsze buty do brodzenia

antilag

Rekomendowane odpowiedzi

Watek o butach najlepszych , a niekoniecznie najdroższych, więc pozwolę sobie napisać. Najczęściej jakość idzie w parze z ceną, lecz osobnym tematem jest fakt że wiele produktów  z dopiskiem "fly" ma idiotycznie zawyżaną cenę. Osobiście używam buciorów technicznych bo dopiero w ubiegłym roku przekonałem się do śpiochów oddychających i w konsekwencji musiałem kupić buty. Kupiłem na próbę techniczne. Już rok rzadko wysychają i trzymają się dobrze. Wędkuję głównie nad Łupawą, gdzie błoto , torf potrafią tak zassać że ciężko nogę wytargać. Szkoda by było jakiego Simmsona szukać w tej brei. Buty wytrzymały też tydzień nad Sanem non stop w wodzie. Są  wygodne, pancerne, noski stalowe, ale z powodu bardzo grubej skóry schną długo. Na skaliste czy z otoczakami dno , warto byłoby coś im wkręcić. Cena śmieszna , kolejną parę też kupię. http://www.urgent.pl/item.php?typ=1&super=65987

• Like 4

Watek o butach najlepszych , a niekoniecznie najdroższych, więc pozwolę sobie napisać. Najczęściej jakość idzie w parze z ceną, lecz osobnym tematem jest fakt że wiele produktów z dopiskiem "fly" ma idiotycznie zawyżaną cenę. Osobiście używam buciorów technicznych bo dopiero w ubiegłym roku przekonałem się do śpiochów oddychających i w konsekwencji musiałem kupić buty. Kupiłem na próbę techniczne. Już rok rzadko wysychają i trzymają się dobrze. Wędkuję głównie nad Łupawą, gdzie błoto , torf potrafią tak zassać że ciężko nogę wytargać. Szkoda by było jakiego Simmsona szukać w tej brei. Buty wytrzymały też tydzień nad Sanem non stop w wodzie. Są wygodne, pancerne, noski stalowe, ale z powodu bardzo grubej skóry schną długo. Na skaliste czy z otoczakami dno , warto byłoby coś im wkręcić. Cena śmieszna , kolejną parę też kupię. http://www.urgent.pl/item.php?typ=1&super=65987

Jak z trzymaniem kostki ?

Cena faktycznie poza konkursem:)

Daniel ja mysle, ze jedyna opcja dla Ciebie sa takie oto buty. ;)

A tak na powaznie, w warunkach terenowych w ktorych wedkujesz zadne buciory nie sa w stanie dluzej wytrzymac niz gora trzy sezony. Taka jest prawda. Albo jeden sezon na nisko budzetowych, albo trzy za wieksze pieniadze

post-55589-0-43455100-1519141972.jpg

• Like 2

Fajne 'lakierki'...szkoda zarysować?!

Miałem epizod produkcji butów i wiem co używa się do produkcji butów.

Robotki...tanie słabo znoszą wielokrotne,moczenie i suszenie( tektura,odwracalne kleje-puszczają w wyższej temperaturze).

Więc koziołek,mądra głowa błąka się po całym świecie aby dojść do Pacanowa.

Edytowane przez darek1
  • Like 1

Właśnie się do nich przymierzam, dzięki imienniku za opinię.

Jak ocenisz wygodę i ciężar butów?

Dosyć lekkie jak na tak wysokie buty i bardzo wygodne. No i ta cena... :)

Dla przeciętnego wędkarza to buty na min. 5 sezonów.

Ja z racji wykonywanej pracy plus prywatne wypady to połowę roku stoję w wodzie.

Wieczorem postaram się podesłać Wam kilka fotek używanych butów.

Poprzednie buty które używałem to Simms Guide ale one nie wytrzymały nawet pełnego sezonu. 

Edytowane przez Bartosz Rapiej
  • Like 1

Używam kolców motocrossowych trzeci sezon, uważam że budżetowo nic nie ma do nich startu w praktyce działają bardzo dobrze.

Zalinkuj jakie dokładnie używasz  :) 

Traper nie jest jakoś specjalnie tani . W tej cenie  BOA 1 kupiłem . No ale jeżeli są pancerne to na pewno warto spróbować . 

Zalinkuj jakie dokładnie używasz  :)

Traper nie jest jakoś specjalnie tani . W tej cenie  BOA 1 kupiłem . No ale jeżeli są pancerne to na pewno warto spróbować . 

Prosze uprzejmie :)

http://allegro.pl/kolce-do-opon-gold-motocykle-atv-7-16-100-szt-i7200455161.html

• Like 3

Ehh... 

Tak wyglądają moje Guide po 2 sezonach... Daniel kupiłem je od Ciebie na początku 2017 r.? Dobrze pamiętam. 

Mają zaliczone 20 dni łażenia non stop, woda, błoto i cuda. plus 7 dni na nogach u kolegi (użyczone) w Szwecji. 

Jak widać mało po nich widać. 

post-55274-0-51756500-1519761842_thumb.jpg

post-55274-0-32374800-1519761857_thumb.jpg

post-55274-0-49748100-1519761872_thumb.jpg

post-55274-0-44849500-1519761883_thumb.jpg