peresada Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Robia wrazenie, fakt.Nie rzucil mi sie w oczy duzy baner mowiacy ILE LAT gwarancji maja te trzewiki ? Czy to jakos inaczej dziala w przypadku butkow za 550 USD ? https://www.patagonia.com/product/foot-tractor-wading-boots-aluminum-bar/79320.html?dwvar_79320_color=FGE&cgid=mens-waders-boots#tile-3=&start=1&sz=24Myślę że mają tak jak wszystkie produkty patagonii ironclad guarantee. . Looknij sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Myślę że mają tak jak wszystkie produkty patagonii ironclad guarantee. . Looknij sobie. Czyli to ? We guarantee everything we make. If you are not satisfied with one of our products at the time you receive it, or if one of our products does not perform to your satisfaction, return it to the store you bought it from or to Patagonia for a repair, replacement or refund. Damage due to wear and tear will be repaired at a reasonable charge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Daniel, popytaj w flyhouse.pl mają coś tam z Patagonii....Można wiedzieć co siada w G3 po 4 latach łażenia ? Z tą groźbą ostatnich butów bym uważał.... Żona też ma być jedyna do końca, niby działa a i tak się czasem zmienia na lepszy model Też nie zauważyłem okresu na jaki jest udzielana gwarancja w Patagonii.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Daniel, popytaj w flyhouse.pl mają coś tam z Patagonii....Można wiedzieć co siada w G3 po 4 latach łażenia ? Z tą groźbą ostatnich butów bym uważał.... Żona też ma być jedyna do końca, niby działa a i tak się czasem zmienia na lepszy model Też nie zauważyłem okresu na jaki jest udzielana gwarancja w Patagonii....Kilka slow o G3.Na razie opis, bez fotek. Nadlane gumowe noski juz sie odkleily od obu. To pewnie od sondowania dna i kamieni czubkami butow. Polski szewc klejac na cieplo najpierw prawego, potem lewego sprawil ze przstaly sie odklejac.Po jakims czasie guma nadlana w noskach zaczela pekac, bo klej nadal trzyma. Teraz w te szczeliny na noskach wchodzi trawa i inne pedy.Podeszwy wibram w miare daja rade. Nosza juz wyrazne slady starcia, dziury po gwintach na kolce juz nie trzymaja (stosuje patent z klejem do gwintow loctite). Na szczescie przeszedlem na tansze kolce motocyklowe i uzupelnianie kilku sztuk co pare dni brodzenia nie rujnuje kieszeni.W lewym bucie wzmocnienie piety sie odkleilo (odprulo) i luzno lata gora /dol. Sznurowki mam juz czwarte, oczywiscie tylko pierwsze byly oryginalne.Wiecej obrazen gornych czesci buta bedzie widac na zdjeciach, a te zrobie po dlugim weekendzie czerwcowym (czyli po 22.6). Dziekuje za cierpliwosc w kwestii fotek. Ogolnie buty uzytkuje od poczatku wrzesnia 2015.O ile dozyja do konca sezonu 2019, to beda mialy przebieg okolo 100 pelnych dni brodzenia.Vision Loikka padly przed 1/5 tego dystansu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Czyli to ? We guarantee everything we make. If you are not satisfied with one of our products at the time you receive it, or if one of our products does not perform to your satisfaction, return it to the store you bought it from or to Patagonia for a repair, replacement or refund. Damage due to wear and tear will be repaired at a reasonable charge.Z tego co się orientuję, to jeżeli zawiedzie materiał tudzież ich wykonanie to wymieniają naprawiaja na ich koszt bez ram czasowych. Normalnie zużycie to naprawa za sensowne pieniądze.Ogólnie patagonia słynie z bardzo solidnej obsługi klienta.Pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Z tego co się orientuję, to jeżeli zawiedzie materiał tudzież ich wykonanie to wymieniają naprawiaja na ich koszt bez ram czasowych. Normalnie zużycie to naprawa za sensowne pieniądze.Ogólnie patagonia słynie z bardzo solidnej obsługi klienta.Pozdrowka Tu wraca temat, ktory juz kiedys poruszalem przy okazji sprzetu z JP.Otoz czy istnieje procedura celno / skarbowa w Polsce przewidujaca reklamacje przedmiotow zakupionych za granicami UE, od ktorych w momencie importu zostal oplacony nalezny podatek i clo.Innymi slowy, czy wyslanie czegokolwiek na naprawe gwarancyjna / reklamacje poza obszar UE moze zaaowocowac czyms innym niz ocleniem (kolejny raz) przedmiotu, gdy ten wroci z owej naprawy, tudziez wymiany.Jedyne odpowiedzi, jakie uzyskalem, jednoznacznie wskazywaly, ze nie ma takiej procedury... i od tamtej pory przestalem interesowac sie zakupem przedmiotow z gwarancja spoza UE, ktore to moglyby wymagac odsylania ich miejsca zakupu tudziez producenta. A jak skoncza sie te moje G3 to mam Simmsy na zapas. Z nizszej serii. Kupione na gieldzie Jerka. Czekaja na debiut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 z wlasnego doswiadczenia ( jeszcze z europy)odsylalem polamane kija do us, wracaly naprawione/wymienione z dokumentem stanowiacym o tymze fakcie.nigdy nie zostaly oclone. pozdrowka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 z wlasnego doswiadczenia ( jeszcze z europy)odsylalem polamane kija do us, wracaly naprawione/wymienione z dokumentem stanowiacym o tymze fakcie.nigdy nie zostaly oclone. pozdrowka IRL vs POL Ale juz nie robmy offtop. Osobiscie dobije te G3, potem odpale te Freestone.A potem zobacze, co bedzie na rynku.Moze beda takie, ze nie trzeba bedzie ich nazywac "ostatnimi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) 550 baksów to około 2500 zł. czyli teoretycznie rzeczywista, miesięczna pensja, a i to nie wszędzie ... Pewnie większość z nas chciałaby te buty od Patagonii sprawdzić, ale się po prostu nie da w naszym związku unijnych krajów (normalne pensje) i ich satelit (pensje normalne inaczej) ... Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 jasne, panstwo irlandzkie podchodzi troche inaczej do tych kwestii.tak czy inaczej. buty wygladaj zacnie, nie wiem czy sie zdecyduje na razie jako ze moje obecne wytrzymaja jeszccze do konca sezonu.jak sie juz rozwala to sie zastanowie,pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Daniel,Raz w życiu połamałem wędkę. Było to Winston. Odesłałem do USA do naprawy, przyszedł bez problemów cłowych. Ale wiem, że z tym urzędem bywa różnie.... Odnośnie Simms Freestone, mam tą starszą wersję na filcu. Nie pamiętam dokładnie, ale kupione chyba w 2008 roku, używane do dziś bez problemów. Jednak od tego czasu używam je zamiennie z butami o gumowej podeszwie. I m/w od tego czasu do kosza poszły dwie pary Hodgmann, jedna para Scierra i aktualnie Guideline w użytku chyba 3 sezon, ale widać już w nich oznaki zmęczenia materiału... Sławek,Cena pracy w USA a na Taiwanie to dwie różne galaktyki. I stąd ta różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Muszę przyznać że wyglądają kapitalnie. https://www.patagonia.com/shop/mens-wading-bootsWszystko to sprawa gustu. Wg mnie wyglądają paskudnie, jak ortopedyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Wszystko to sprawa gustu. Wg mnie wyglądają paskudnie, jak ortopedyczne...Trochę przesadzasz chyba... Ortopedyczne są przy nich ładne nawet Przyznaje, ze dla mnie wygląd mega słaby. Nie mniej widać, ze będą pancerne. Skóra i cordura (z tego co zrozumiałem), wszędzie szyte. Moim zdaniem będą dość trudne do zajechania. Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Wszystko to sprawa gustu. Wg mnie wyglądają paskudnie, jak ortopedyczne...Miałem na myśli wykonanie i użyte materiały. Wygląd nie ma dla mnie kompletnie znaczeniaPozdrowka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Jak dla mnie te nowe Patagonie wizualnie paskudne a cena szokująca. Wolał bym co kilka lat kupić dwie pary jakiś butów po 250 dolców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Z tym wyglądem to rzecz gustu. Ale zauważcie, że większość butów wygląda bardzo podobnie, a przed modą na wywijane podeszwy na czub buta to prawie wszystkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgadza sie, poza tym mi sie podobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Jak sie stoi na szlugu, na moście, to wygląd ma znaczenie, za to jak po jajca w wodzie, jakby mniej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) Musze kupić większy rozmiar buta z uwagi na fakt , że nowe gacie Patagonia mają grubszą skarpetę i jeden rozmiar w górę to trochę za mało . Nie potrzebuję górnej półki . Dlatego , że u mnie buty tańsze czy trochę droższe mniej więcej w takim samym czasie i stopniu zużywają się . Trafiłem w necie na buty Vision Keeper RK62 . Czy gania ktoś w tym , jak z komfortem i podparciem stopy ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie . Edytowane 4 Października 2019 przez 'mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) W 2015 roku, na jesienna czesc sezonu zakupilem Simms G3 Guide Boots Vibram Sole .W tym watku konsultowalem, pare zlotych kosztowaly (chyba 1500 pln). W miedzyczasie kilka razy tu o nich pisalem, pokazywalem tez je.Jest jesien 2019, przede mna zakonczenie sezonu i ostatnia posluga w wykonaniu Simmsow G3 Guide Boots.Od 2015 roku przepracowaly ze mna okolo 120 dniowek w warunkach rzek pstragowych w Pirenejach. Dzis je troche wyrychtowalem na ta ostania posluge.Fotki jeszcze przed wkreceniem kolcow.Co moge powiedziec po tych 4 pelnych latach o tych butach ? Sprawdzily sie. Kosztowaly dwa razy tyle co chocby Loikka... a wytrzymaly 4 razy tyle.Dwa razy mialy klejone czubki (szewc w Warszawie kleil na goraco), kilka razy wymienione sznurowadla. Kolce to juz nie zlicze ile razy.Kilka par spodniobutow tez po drodze umarlo. Ale tez kilkadziesiat fajnych ryb zlowilem w nich. W tym szesc pstragow potokowych powyzej 70 cm dlugosci (i zyciowke) Dzielnie sluzyly... A na przyszly rok czeka inna para Simmsow, inny model . Pozdrawiam Guzu p.s. Sprzetu wedkarskiego ani ubran nie otrzymuje od zadnych firm do testow, czy jako prezenty. Wszystko, co uzytkuje, kupuje. A zakupy poprzedzam subiektywna analiza i gromadzeniem informacjami, ktore znajde w sieci Internet. Edytowane 9 Października 2019 przez Guzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Szczerze? Troche bym się wk... jakby buty za 1500 wyglądały tak po 120 razach. Moje Visiony po ponad 10 latach wyglądały przy nich jak nówki, kiedy poszły do kosza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Szczerze? Troche bym się wk... jakby buty za 1500 wyglądały tak po 120 razach. Moje Visiony po ponad 10 latach wyglądały przy nich jak nówki, kiedy poszły do kosza.Weź pod uwage warunki w jakich Guzu łowi . Jeżeli nie ma kolczastych roślin , ostrych skał , to każdy dobry but wytrzyma lata . Ja zamówiłem w promo Vision Musta Gummi , fajne czarne Edytowane 9 Października 2019 przez 'mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Mi się zdjęcia nie otwierają... Daniel, gacie najczęściej padały z warunków użytkowania czyli przez przebicia, itp czy z "winy" producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Jeśli już najlepsze to G4 - http://www.simmsfishing.com/shop/footwear/g4-boa-boot.html Nie ma się co rozwiązać, kostka supersztywna, twarda podeszwa do chodzenia po kamieniach, jest gdzie wkręcić kolce.Zaprzeczam! G4 z boa to jeden z mniej trwałych i wygodnych butów Simmsa. Linka zrywa się niekiedy 2x w sezonie a sam system nierównomiernie ściska stopę - w efekcie mimo ciasnego trzymania okolic kostki na dole jest luz jak w babcinych bamboszach.Duuuzo lepszym wyborem są poprzednie G3 Guide, które osobiście czochram już chyba 5 rok po całym świecie - sznurowadła po roku wymieniłem na paracord. But dobrze trzyma kostkę, jest wygodny i do marszruty i do brodzenia. Freestony to tez dobry wybór ale sporo cięższe i nie tak wygodne jak G3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Cześć, posiadam może pytanie nie do końca w temacie, ale związane z butami do brodzenia W jaki sposób suszycie buty, gdy temperatury na zewnątrz są w okolicach zera? Obawiam się, że jak zostawię buty w mieszkaniu na kilka dni, może jakiś grzyb się rozwinąć z powodu wilgotności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi