demo69 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja planuję w tym roku w okresie letnim spróbować brodzenia w samych butach i krótkich, szybkoschnących spodenkach.Cichobiegi crocs właśnie przyszły, zobaczymy jak się sprawdzą. 3934BE15-365C-40C1-879C-69BB7D70D2A4.jpegZajebiste, jak nazywa się ten model? Już znalazłem . https://www.crocs.pl/article/10439/Mens-LiteRide-Pacer Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez DeepRunner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Też kupiłem te crocsy 165 pln po rabacie. O ile nie będą za duże to może się przydadzą na przyszłoroczne wakacyjne wyprawy z brodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupaczek15 Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 ja chodze w nike huarache - polecam wygodne. co koledzy sądzą o łowieniu w stringach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 ja chodze w nike huarache - polecam wygodne. co koledzy sądzą o łowieniu w stringach?Do jb się śmieje z tym ! Żarcik roku numer 2 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupaczek15 Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Do jb się śmieje z tym ! Żarcik roku numer 2 Ale o co chodzi jaki żarcik spoceńcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Odkopię temat suszenia butów po wędkowaniu. Czy podczas suszenia używacie jakichś suszarek do butów? Wiem, że nie powinno się używać żadnych źródeł gorącego powietrza, jednak w przypadku dedykowanych suszarek do butów temperatura to max 40 stopni C. Co sądzicie o używaniu takich suszarek w okresie zimowo-wiosennym kiedy suszenie jest utrudnione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Nie ma potrzeby używania suszarek. Normalnie w pomieszczeniu przewiewnym lub wentylowanym zostawiasz i jak wyschną do następnego wyjazdu to masz suche, jak nie to mokre zakładasz. Zrobione są z takiego materiału, że nie śmierdzi i nie zaśmierdzi się. Ogólnie szybciej schną niż robocze i inne wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Nie ma potrzeby używania suszarek. Normalnie w pomieszczeniu przewiewnym lub wentylowanym zostawiasz i jak wyschną do następnego wyjazdu to masz suche, jak nie to mokre zakładasz. Zrobione są z takiego materiału, że nie śmierdzi i nie zaśmierdzi się. Ogólnie szybciej schną niż robocze i inne wynalazkiWłaśnie o ten nieprzyjemny zapach się martwię, buty nowe i chciałbym, żeby posłużyły kilka sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Mam takie same ???? Przerobiłem kilka par różnych producentów i nigdy nie było problemu. Aby nie kisić w szczelnym pomieszczeniu i będzie ok ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Mam takie same ???? Przerobiłem kilka par różnych producentów i nigdy nie było problemu. Aby nie kisić w szczelnym pomieszczeniu i będzie ok ????Dzięki za wyjaśnienia, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Mam takie same Przerobiłem kilka par różnych producentów i nigdy nie było problemu. Aby nie kisić w szczelnym pomieszczeniu i będzie ok ... lub nie kisić w szczelnym worku foliowym. Zwłaszcza wiosną/latem. Raz tak zrobiłem i ... kiełki traw czy innego zielska (po przejściu przez łąkę) rozsadziły mi szwy w korkersach, zanim same uschły. Na silnym słońcu mogą się zacząć odklejać podeszwy, i ogólnie miejsca klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Witajcie.Morskie trociowanie mnie wciągnęło. Jednak po roku obrałem trochę inną metodę i łowię inaczej. Mam buty tossu 2.0 mocne, fajne do lowienia na kamieniach . Teraz sporo spaceruję po polskim wybrzeżu więc potrzebunę innego obuwia. Co polecacie? 6km w jedną stronę, tyle samo powrotu i jeszcze sporo w wodzie. Dużo poruszam się przy łowieniu. Czekam na wasze opinie i propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Napisz co jest nie tak jak chciałbyś z Tossu? Czego oczekujesz i może coś podpowiem/y ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Tossu twarde, ciężkie po zamoczeniu, na lowienie w kamieniach idealne. Ale teraz spaceruje po plazy po 6.km w jedną stronę i poszukuję bardziej butów do traperki. Na moivh miejscówkach kamieni jak na lekarstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Ok. To na pewno nie G4, nie Patagonia. Miałem kiedyś Vision Musta 1. Lekkie, bardzo wygodne. Wersji z podeszwą Michelin nie znam. Szukaj czegoś co ma więcej szmaty i jest po prostu lekkie. Swoją drogą 6km po piachu i z powrotem to masz kondychę ???? Edytowane 16 Stycznia 2023 przez gulf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Ok. To na pewno nie G4, nie Patagonia. Miałem kiedyś Vision Musta 1. Lekkie, bardzo wygodne. Wersji z podeszwą Michelin nie znam. Szukaj czegoś co ma więcej szmaty i jest po prostu lekkie. Swoją drogą 6km po piachu i z powrotem to masz kondychę W piance, 2x polarze i sporo w wodzie spaceruje hahah 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 To może po prostu "trampki" od SG? https://nahaczyk.pl/sg-savage-sneaker-wading-shoe-45-10-p-3764.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutmaniacs Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Ok. To na pewno nie G4, nie Patagonia. Miałem kiedyś Vision Musta 1. Lekkie, bardzo wygodne. Wersji z podeszwą Michelin nie znam. Szukaj czegoś co ma więcej szmaty i jest po prostu lekkie. Swoją drogą 6km po piachu i z powrotem to masz kondychę Cześć , ja użytkuję vision musta michelin wading boots i są świetne. Wyglądają jak buty do snowboardu ale są lekkie i bardzo dobrze trzymają nogę. Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Tossu twarde, ciężkie po zamoczeniu, na lowienie w kamieniach idealne. Ale teraz spaceruje po plazy po 6.km w jedną stronę i poszukuję bardziej butów do traperki. Na moivh miejscówkach kamieni jak na lekarstwo.Pomyśl o korkersach, nawet po zmoczeniu są lżejsze niż simmsy.Do tego mają wymienne podeszwy, które możesz sobie dobrać, w zależności od drogi lub dna, na jakim łowisz.Lub poszukaj starego modelu patagonii: rock-grip za zwykłą podeszwą. Też lekkie, nawet po zmoczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Dzien Dobry Mój post o butach Musta listpad 2019 ten sam wątek:Od 20-lat uzywałem buty do brodzenia na filcuTeraz zachcialo mnie sie sprobować buty na gumieWybór padł na serię Musta MichelinPierwsze wrazenia : buty bardzo LEKKIE jak buty do chodzenia po chodniku Bardzo wygodne ,nie nasiakają wodą więc są nadal LEKKIEDzisiaj były pierwszy raz w uzyciuGuma nie slizga się po dnie .Dodatkowo podkute kolcami Trwałość to sie okaże za jakis czasGdybym miał troche mniej lat to kupiłbym drugą parę na zapas Kilka zdjęć na goracoKłaniam sie MarianZacytuję mój nastepny post,też Musta 15.08 2022 ten sam wątekDzień DobryOstrzeżenie dla posiadaczy / kupujących buty Vision MustaPo długim okresie używania pokazały się dwie wady UKRYTE w butach Pierwsza : w butach jest siateczka w którą dostaje się piasek i może przetrzeć skarpetę neoprenową U mnie dwie pary woderów przebiło ( już zaklejone)Zdjęcia nie mozna zrobićDruga : podeszwa w okolicy palców jest dość cienka ,po kilku latach " ubiła się " kolce wkręcone w tym miejscu mogą zniszczyć skarpetę neoprenową. Wkręcenie krótkich kolców -szybko odlecą .To jest jedyna wada tych butówNie wkręcać kolców w gnazda do tego przeznaczonePoza tymi wadami nadal chwalę buty jako bardzo wygodne i po trzech latach używania nic się nie rozkleja .Nici nie prują się.Nadal bardzo lekkie na sucho i na mokro Kłaniam się MarianZałączone miniatury Edytowane 20 Stycznia 2023 przez marian-56 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Tossu twarde, ciężkie po zamoczeniu, na lowienie w kamieniach idealne. Ale teraz spaceruje po plazy po 6.km w jedną stronę i poszukuję bardziej butów do traperki. Na moivh miejscówkach kamieni jak na lekarstwo.Ja mimo wszytstko polecę Patagonia river salt. Kupiłem je jesienią zeszłego roku i ciągle jestem zachwycony. Zapewne nie są najlżejsze, ale długie dystanse w tych butach to czysta przyjemność. Są piekielnie wygodne. Zeszłej jesieni jedneg dnia pokonałem w nich ponad 15km. Czysta przyjemność. Pomijam wykonanie, gwarancja ect, bo ciężko tu Paragonie przebić. Zdecydowanie polecam Sent from my SM-G781W using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Odświeżam wątek. Przymierzam się do zakupu nowych butów do brodzenia na nowy sezon i w oko wpadły Vision Atom Gummi. Ktoś używa by podzielić się opinią ? Ewentualnie coś sprawdzonego w podobnym budżecie. Jeśli to ma być wskazówką to łowię wyłącznie w rzekach nizinnych z dnem piaszczystym bądź mulistym, sporadycznie brodzę po kamiennych rafach. Pozdrawiam - Grzesiek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Odświeżam wątek. Przymierzam się do zakupu nowych butów do brodzenia na nowy sezon i w oko wpadły Vision Atom Gummi. Ktoś używa by podzielić się opinią ? Ewentualnie coś sprawdzonego w podobnym budżecie. Jeśli to ma być wskazówką to łowię wyłącznie w rzekach nizinnych z dnem piaszczystym bądź mulistym, sporadycznie brodzę po kamiennych rafach. Pozdrawiam - Grzesiek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Prawie dwa sezony katuje wersję felt z kolcami (około 40-50 wypadów na sezon). Na razie najmniejszych oznak zużycia (poza podeszwą ale to filc więc zrozumiałe, ze spacerów wzdłuż brzegu nie lubi). W razie czego masz Adama w Visonie, który pomaga w razie W. Edytowane 23 Stycznia 2023 przez zeralda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Ja mimo wszytstko polecę Patagonia river salt. Kupiłem je jesienią zeszłego roku i ciągle jestem zachwycony. Zapewne nie są najlżejsze, ale długie dystanse w tych butach to czysta przyjemność. Są piekielnie wygodne. Zeszłej jesieni jedneg dnia pokonałem w nich ponad 15km. Czysta przyjemność. Pomijam wykonanie, gwarancja ect, bo ciężko tu Paragonie przebić. Zdecydowanie polecam Sent from my SM-G781W using TapatalkPanowie a jak czytać rozmiarówkę w patagonii? Wszystkie dostępne modele kończą się na 42 (normalnie noszę 42/43 - wkładka 28cm.Czy w butach do brodzenia jest jakaś inna skala? Zaczynam przygodę ze śpiochami - zamówiłem Spodniobuty Caperlan 500 oddychające ze skarpetą w 42/43-M lub 42/43-L (zamówiłem oba, zobaczę który rozmiar wybiorę).Do nich rozważam dwa modele butów Patagonii (spacery nad wisłą, raczej bez brodzenia na rafach): Marlwalker lub Rock Grip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 (edytowane) Panowie a jak czytać rozmiarówkę w patagonii? Wszystkie dostępne modele kończą się na 42 (normalnie noszę 42/43 - wkładka 28cm.Czy w butach do brodzenia jest jakaś inna skala? Zaczynam przygodę ze śpiochami - zamówiłem Spodniobuty Caperlan 500 oddychające ze skarpetą w 42/43-M lub 42/43-L (zamówiłem oba, zobaczę który rozmiar wybiorę).Do nich rozważam dwa modele butów Patagonii (spacery nad wisłą, raczej bez brodzenia na rafach): Marlwalker lub Rock Grip Ja normalnie noszę rozmiar mniejsze od ciebie - czyli 41/42; do brodzenia pasują mi według "hamerykańskiej" rozmiarówki #10 - przerabiałem buty robione przez Patagonię, Korkersa, Visiona, Simmsa. Nr #9 były za małe do brodzenia, i cisnęły w palce u stóp. Nawet latem przy dwóch parach cieńszych skarpet na stopach.Na twoim miejscu celowałbym w amerykański rozmiar #11. Możesz zaryzykować #10, jeśli jest możliwość zwrotu, jednak bez moczenia i dreptania w terenie oczywiście to lipa. Każde buty po zmoczeniu robią się bardziej miękkie i dopasują się do stopy. Nie wiem, jaki gruby jest neopren na stopie tych gaci Caperlan. Edytowane 20 Lutego 2023 przez Kokosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi