kardi Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Może ktoś polecić coś lekkiego? Np takie coś?Patagonia Buty Ultralight Wading - StickyMogą wytrzymać nawet jeden sezon byle było coś lekkiego, dlatego proszę nie polecać mi żadnych simssów. hej! Hopper od Vision to bardzo lekkie szybkoschnące buty. Nie wiem czy jeszcze robią, ale jako lekkie, średniotrwałe i średniocenne są ok. Pozdro Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Dzięki Paweł.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ja śmigam od kilku sezonów w Vision Loika, spokojnie mogę polecić te buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 W jakich warunkach lowisz i jak często wedkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Chodzę w nich brzegiem nad rzeką nizinną gdzie zawsze też głęboko brodzę po raczej miękkim dnie lub brodzę płytko po kamienistym i żwirowym dnie szukając pstrągów lub lipieni, pływam też belly boatem... Butów używam co tydzień, dwa od lutego do listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Można powiedzieć , ze ich nie oszczędzasz. To nie skaly i kamienie, lecz w miarę obiektywne warunku,aby wydać opinie. Jednak myśle,ze na cięższe warunki trzeba wybrać chyba buty z wyższej półki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Wedle uznania. Te sa dla mnie na opisane warunki wystarczające więc mogę je polecić... Są wygodne, dobrze trzymają kostkę, podeszwa jest ok, po kilku sezach użytkowania nic z nich nie odpadło. Nie oszczędzam ich ale też o nie dbam.Z wyższej półki nie miałem więc nie wiem jak z ich wytrzymałością. Myślę, że kazde buty od czasu do czasu trzeba troszkę podkleić tu i tam bez względu na półkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Ja śmigam od kilku sezonów w Vision Loika, spokojnie mogę polecić te buty.Pewnie mało w nich chodzisz, albo teren jest bez kamieni. Na Dunajcu, Białce nie wytrzymują sezonu. Edytowane 15 Marca 2018 przez Tb01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Moje po 4 sezonach dobrze ponad 100 razy na nogach ( w sezonie jestem okolo 100 razy nad wodą ale nie zawsze w woderach) zazwyczaj po łowieniu walnięte do bagażnika od wielkiego dzwonu przepłukane i jeszcze się nie rozpadły, chociaż popękane już. Nie raz były zamrożone. Zaznaczam, że nie łowię na typowo górskich rzekach. Uważam, że jakieś 150 zlotych na sezon to niewiele bo normalne buty miejskie kosztują podobnie i po paru miesiącach zazwyczaj nie nadają się do noszenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Szykowne brązowe pantofelki, choć słabo wypastowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Simms Rivershed, ale jeśli jesteś tak jak piszesz 30 dni w roku na rybach to Freestone dadzą radę. Ściągaj z USA, u nas ceny są z kosmosu Moj zwykly rozmiar buta to 42. Gdybym siegnal po Freestone lub Rivershad to kupowac o rozmiar wieksze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 @hansoloPucybut wolne dostał???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Moj zwykly rozmiar buta to 42. Gdybym siegnal po Freestone lub Rivershad to kupowac o rozmiar wieksze?Ja biorę o rozmiar większe. 90% czasu brodzę w tych butach, po brzegu ganiam w nich w zasadzie tylko styczeń-marzec na trociach. Zawsze wkładam dodatkową neoprenową skarpetę. Mam też freestony 12 ale używam tylko latem, przy jednej parze skarpet. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Ja biorę o rozmiar większe. 90% czasu brodzę w tych butach, po brzegu ganiam w nich w zasadzie tylko styczeń-marzec na trociach. Zawsze wkładam dodatkową neoprenową skarpetę. Mam też freestony 12 ale używam tylko latem, przy jednej parze skarpet.Kurcze troche sobie dzis namieszalem w glowie. Poszedlem do sklepu i przymierzylem rozmiar 8 i 9 Simms'a ale nie Freestone bo tych akurat w moim rozmiarze nie mieli. Zalozylem sobie 8 i do tego neopranowa skarpete. Okazalo sie, ze nadal mam troszke miejsca w bucie wiec wyglada na to, ze 8 czyli moj zwykly rozmiar wystarczy. Chyba, ze o czyms nie pomyslalem? Edytowane 17 Marca 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Mierzyłeś ze skarpetą od śpiochów, czy jeszcze jedną dodatkową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Nie zakladalem spiochow tylko sama skarpete neopranowa. Dodam, ze u mnie sezon trwa mniej wiecej od kwietnia do konca wrzesnia. W ubieglym roku brodzilem w zwyklych woderach. Wiosna wystarczyly mi podwojne skarpety i para kaleson ale widze, ze niektorzy oprocz spiochow dokladaja dwie pary zwyklych skarpet oraz neopranowe. W zimie ma to sens ale w lecie to juz chyba mniej. Edytowane 17 Marca 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Pewnie mało w nich chodzisz, albo teren jest bez kamieni. Na Dunajcu, Białce nie wytrzymują sezonu.Gdybym miał łowić tylko w kamieniach to pewnie kupił bym coś na filcu a nie Loiki na gumie. W moich warunkach są ok więc mogę je polecić na warunki, o których pisałem wyżej. Przebieg mają już spory... Edytowane 17 Marca 2018 przez kezmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Te dodatkowe skarpety neoprenowe niektórzy w tym ja , zakładamy na wierzch nie dla ciepła , tylko ochrony skarpet w śpiochach. One są mokre, mają zadanie przyjąć błoto i piasek. Dzięki temu skarpeta w śpiochach nie wyciera się i nie jest ugnieciona na pięcie, taśmy nie odklejają się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Dodatkowa skarpeta naciągnięta na neoprenową to podstawa. Ja zakładam na skarpetę neoprenową zwykłą skarpetę. Dzięki temu w śpiochach, które aktualnie mam po kilku sezonach latania taśmy na skarpetach neoprenowych nadal są na miejscu, nic się nie odkleja itd. To proste, wygodne i mega skuteczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Widze ze sa rozne techniki Reasumujac: - Najpierw zwykla skarpeta na stope a potem neopranowa i na koniec spiochy.- Spiochy, skarpeta neopranowa i na koniec zwykla. Tak czy siak wychodzi na to ze pan w sklepie powinien dac mi na noge dwie skarpety neopranowe a nie jedna. Czy te 2 dodatkowe warstwy maja jakis zwiazek z temperatura wody czy chodzi tylko o przedluzenie trwalosci spiochow? Edytowane 17 Marca 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zwykła skarpeta na nogę, skarpeta neoprenowa ( śpiochy ), zwykła skarpeta na neoprenową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Zwykła skarpeta na nogę, skarpeta neoprenowa ( śpiochy ), zwykła skarpeta na neoprenową.O właśnie tak, albo dla ciepła dużego : pończoszka , neoprenowa , śpioszki , zwykła dla ochrony. Edytowane 17 Marca 2018 przez Hansolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Po internetowej lekturze na temat butów do brodzenia mam mętlik w głowie.Jak to jest w końcu z tym rozmiarem butów,bierzemy rozmiar większe niż normalnie nosimy czy taki jak w butach codziennego użytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Po internetowej lekturze na temat butów do brodzenia mam mętlik w głowie.Jak to jest w końcu z tym rozmiarem butów,bierzemy rozmiar większe niż normalnie nosimy czy taki jak w butach codziennego użytku? W celu zabezpieczenia śpiochów, nierzadko baaardzo drogich zakładasz latem, a własnych nóg zimą na to jeszcze jakieś tam skarpety stąd lepiej wziąć większe buty. Tak ja to zrozumiałem i tak też zrobię. Edytowane 18 Marca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Bierzemy większe.O rozmiar lub nawet dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi