pioo Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam, Zaraziłem się! Panowie doradźcie bo nie mam doświadczenia, jaki kijaszek wybrać pod kropkowańce na małe ciurki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 http://jerkbait.pl/topic/22846-krotki-kij-na-pstraga/ http://jerkbait.pl/topic/5523-dob%C3%B3r-kija-na-pstraga/ Ufffff.... kto znajdzie więcej wątków ode mnie na w/w temat, ten wygra komplet dziurek do durszlaka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 http://allegro.pl/wedka-atc-shikari-2-10-m-4-14-gr-z-pracowni-xrods-i5050655271.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 I tak najfajniejszy jest Talon Trout... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 CD XLS 2.13 3.14gr 10lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Różnymi wędkami łowiłem i różnej klasy, jako uniwersalny kij do łowienia od 1g jiga do 7cm woblera, czyli cała gama pstrągowych przynęt przez cały rok. Numer jeden od kilku lat jest:i nie myślę nawet o zmianie. Mam już nawet drugi na zapas choć wątpię żeby się kiedyś połamał. Poszukaj choć ciężko zdobyć, ewentualnie walnij se zielony. A jak specjalistyczny do dłubania i ma być ultra Light to MATAGI T-Russell TR60 Super Trout-2, 183cm, 2 części, 1,5-3,5g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Czy na tych małych ciurkach to są duże pstrągi czy taki polski standard? Ile masz kasy na kija? Chcesz seryjnego czy pracownianego? Czytałeś inne wątki traktujące o wędkach na pstrąga? Patrzyłeś na wątki Pstrągi 2015, 2014, 2013, etc? Korba czy cast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Różnymi wędkami łowiłem i różnej klasy, jako uniwersalny kij do łowienia od 1g jiga do 7cm woblera, czyli cała gama pstrągowych przynęt przez cały rok. Numer jeden od kilku lat jest:i nie myślę nawet o zmianie. Mam już nawet drugi na zapas choć wątpię żeby się kiedyś połamał. Poszukaj choć ciężko zdobyć, ewentualnie walnij se zielony. A jak specjalistyczny do dłubania i ma być ultra Light to MATAGI T-Russell TR60 Super Trout-2, 183cm, 2 części, 1,5-3,5gCzy sekeer ktorego polecasz to stara seria? Widze, ze ten ktory jest na zdjciu to kolorystycznie a'la burgund a te nowsze to chyba oliwka. Slyszalem, ze nowy wypust blankow ma troche inna charakterystyke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Kiedyś bardzo dobrze sprawował mi Dragon hm 62 Trout. Teraz brałbym coś z Fenwicka. To świetna kije i ryby mniej z nich spadają niż z pozostałych. Wszystko zależy od wody w której łowisz no i od funduszy jakie zamierzasz przeznaczyć na zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Czy sekeer ktorego polecasz to stara seria? Widze, ze ten ktory jest na zdjciu to kolorystycznie a'la burgund a te nowsze to chyba oliwka. Slyszalem, ze nowy wypust blankow ma troche inna charakterystyke.mowie o czarnym, zielonego tez mialem i tez jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam, Zaraziłem się! Panowie doradźcie bo nie mam doświadczenia, jaki kijaszek wybrać pod kropkowańce na małe ciurki ? Witam, Ciezko cos doradzic na odleglosc, nie znajac przyzwyczajen i technik, jedni na ''siurkach'' lowia wedkami krotkimi, drudzy jak ja wola zdecydowanie konstrukcje dlugie ( 2.75-2.90) bo tak im wygodniej spuscic daleko woblera i zaprezentowac go tak by ryba capnela. Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 CD XLS 2.13 3.14gr 10lb Mocny wybór. Dosłownie mocny. Właśnie testuję od paru wypadów. Nie wiem, kto zamawiał ale wiem, że Piotrek M. zbudował go zajefajnie mimo, że rękojeść podzielona na trzy "korki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi