Skocz do zawartości

Badyle ''Levego''

Rekomendowane odpowiedzi

najsensowniej jak stawiasz na startową 12m,6m,4m,4v,4x3w i szczyt 4 sic plgst tubki są 1mm odchudzić stopki na 3w i niema co modzić jak ma być tanio i dobrze.

Tak sobie pooglądałem sobie te minimy 4 i 3W i to są byki w stosunku do tego blanku.Poszukałem trochę w necie i na Mudhole znalazłem coś takiego :

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Micro-Guides/NMG-NanoMicro-Guides-Chrome

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Micro-Guides/BNMG-NanoMicro-Guides-Black

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Micro-Guides/CNMG-NanoMicro-Guides-TiChrome

Niema rady i trzeba będzie trochę tych przelotek w rozmiarze 1 i 2mm zamówić i trochę innych przelotek na zapas.

"Wczoraj" - "dzisiaj" to nie za krótki okres na testowanie "utwardzonego złącza"????

Epoksydowi trzeba dać spokój min kilka dni (pełną wytrzymałość ma po 7 dniach). Chyba że używasz czegoś "fińskiego"- specjalnego????  :huh:  <_<

Użyłem Loctite Power Epoxy Extra Time (żeluje 4 godziny),złącze przez jakieś 12 godzin wygrzewało się w temp. 50 stopni.

Dalsze kombinowanie sobie roboty na coraz dłuższe jesienne wieczory.Kolejna wklejka zrobiona na bazie taniego kijka o długości 180cm i c.w. do 18g (tak przynajmniej był opisany).Po przeróbce blank ma 2,04m i c.w. oceniłem na 2-5g.Dolnik 10,2mm,szczyt 1mm.

...obiążenie 50g...

post-54673-0-21688100-1445883747_thumb.jpgpost-54673-0-19169000-1445883749_thumb.jpg

...obiążenie 250g...

post-54673-0-08964800-1445883751_thumb.jpgpost-54673-0-76452500-1445883752_thumb.jpg

Edytowane przez Paavo
  • Like 1

Kijka nie malowałem,taki ma być jego urok.Trochę go testowałem,ogólnie dosyć ''dziwny'' kij,brania owszem syganlizuje i to te najdeliakatniejsze,ale tylko wizualnie jak to ''fider''.W przyszłym sezonie będę próbował męczyć na niego okonie,z jakimiś raczkami i krewetkami na końcu,bo raczej do agresywnego ''łopadingu'' się nie nadaje.

z żyłeczką testowałeś czy z plecionką?

Na dzień dzisiejszy to używam żyłki już tylko na przypony ;) ,także kijek był testowany z plecionką.W takiej konstrukcji szkło+grafit to normalne,że kij bedzie pokazywał brania tylko szczytówką,ot po prostu 2 odmienne materiały,nie spodziewałem się innego obrotu sprawy.

Tulejka z wovenu na nakrętce ''ślizga''się po elemencie z pianki camo,więc takie rzeczy nie bedą występowały ;) .

...tak to wygląda przy dokeconej na max. nakrętce...

post-54673-0-49845900-1446895969_thumb.jpg

Edytowane przez Paavo
  • Like 2

Opis klasa :) stalowka opisujesz czy czyms innym?

Tak stalówką Leonardt 63.5,zdaje się ,że nawet oprawkę mam identyczną jak ty :) .

Moim zdaniem jeden z ciekawszych wątków na forum śledzę Pavvo ten wątek jak i ten o lurebuildingu ale tamten widzę że ostatnio przygasł. Kije pierwsza klasa  zbudowane starannie i ze smakiem.

Lurebuilding upadł...niestety zostało wykonywanie pierzastych i futrzastych jigów oraz mikrojigów.Czasu brak,zmieniły się miejscówki i przy okazji metody...szczerze mówiąc woblery leżą w pudełkach,które w tym sezonie rzadko były nad wodą.

Edytowane przez Paavo

Dżapoński chrust w terenie.Długość 6'9'' (2,03m).Ubrany w mix przelotek S-G XO SIC(KL) 16-8-5,5 + Fuji Alconite (L) 4,5-4x 4 + top SIC 4 na 1mm rurce.Zdjęcia z terenu ;) .

post-54673-0-03437400-1447700073_thumb.jpgpost-54673-0-61074000-1447700081_thumb.jpg

post-54673-0-33464300-1447700066_thumb.jpg

Na chwilę obecną bezrobocie na kilka dni,aż przyjadą różne nowe ''popierdółki'' na warsztat :) .

Edytowane przez Paavo
  • Like 6