PablovelLoco Opublikowano 22 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 najsensowniej jak stawiasz na startową 12m,6m,4m,4v,4x3w i szczyt 4 sic plgst tubki są 1mm odchudzić stopki na 3w i niema co modzić jak ma być tanio i dobrze.Tak sobie pooglądałem sobie te minimy 4 i 3W i to są byki w stosunku do tego blanku.Poszukałem trochę w necie i na Mudhole znalazłem coś takiego :http://www.mudhole.com/Rod-Building/Micro-Guides/NMG-NanoMicro-Guides-Chromehttp://www.mudhole.com/Rod-Building/Micro-Guides/BNMG-NanoMicro-Guides-Blackhttp://www.mudhole.com/Rod-Building/Micro-Guides/CNMG-NanoMicro-Guides-TiChrome Niema rady i trzeba będzie trochę tych przelotek w rozmiarze 1 i 2mm zamówić i trochę innych przelotek na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 22 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 "Wczoraj" - "dzisiaj" to nie za krótki okres na testowanie "utwardzonego złącza"????Epoksydowi trzeba dać spokój min kilka dni (pełną wytrzymałość ma po 7 dniach). Chyba że używasz czegoś "fińskiego"- specjalnego???? Użyłem Loctite Power Epoxy Extra Time (żeluje 4 godziny),złącze przez jakieś 12 godzin wygrzewało się w temp. 50 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Dalsze kombinowanie sobie roboty na coraz dłuższe jesienne wieczory.Kolejna wklejka zrobiona na bazie taniego kijka o długości 180cm i c.w. do 18g (tak przynajmniej był opisany).Po przeróbce blank ma 2,04m i c.w. oceniłem na 2-5g.Dolnik 10,2mm,szczyt 1mm. ...obiążenie 50g... ...obiążenie 250g... Edytowane 26 Października 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 "Fider'' nabiera kształtów,taką oto rękojeść wystrugałem dzisiaj na szybko z tego co miałem. malowałeś szklaczka czy zostawiłeś takiego "przeźroczka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Kijka nie malowałem,taki ma być jego urok.Trochę go testowałem,ogólnie dosyć ''dziwny'' kij,brania owszem syganlizuje i to te najdeliakatniejsze,ale tylko wizualnie jak to ''fider''.W przyszłym sezonie będę próbował męczyć na niego okonie,z jakimiś raczkami i krewetkami na końcu,bo raczej do agresywnego ''łopadingu'' się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 z żyłeczką testowałeś czy z plecionką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 z żyłeczką testowałeś czy z plecionką?Na dzień dzisiejszy to używam żyłki już tylko na przypony ,także kijek był testowany z plecionką.W takiej konstrukcji szkło+grafit to normalne,że kij bedzie pokazywał brania tylko szczytówką,ot po prostu 2 odmienne materiały,nie spodziewałem się innego obrotu sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 ja kombinuję tak: dolnik grafit, spigot kompozyt (raczej z pseudo grafitem ale dobrałem w miarę średnicę i ugięcie jakie potrzebuję) i dopiero wklejka szklana...ciekawi mnie jak takie coś wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Taka oto ''robi się'' okoniówka od Harakira Tsumaki Inc. ... .A tak na poważnie,moja pierwsza rękojeść full EVA,na razie bez kleju. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Nakrecany backgrip, prawda? Jesli winding check jest ciasno (a tak wyglada) to dobrze jest podlozyc tulejke - jak dostanie sie tam piasek czy cokolwiek innego, moze porysowac blank.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Tulejka z wovenu na nakrętce ''ślizga''się po elemencie z pianki camo,więc takie rzeczy nie bedą występowały . ...tak to wygląda przy dokeconej na max. nakrętce... Edytowane 7 Listopada 2015 przez Paavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Spacing i ugięcie na taśmie okonówki,z ostatnich postów . ...80g... ...250g.. ...350g... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Zaległe zdjęcia ''szrotu'' z szklanym tipem.Kij ubrany w set przelotek Sea-Guide Sic XO (KL) od 16 do 4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ładne te "szrotowe" omotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Za opis na kijku masz u mnie 6 bardzo podoba mi się Twój charakter pisma Faktem jest że omotki bardzo fajne stylistycznie i super wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Dziękuje za pochwały,pismo na blankach powoli się wyrabia.Jak by nie było to i okoniówka ''dżapan'' powoli się dokańcza. Edytowane 14 Listopada 2015 przez Paavo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 cierpliwości trza na te omotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Opis klasa stalowka opisujesz czy czyms innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Swietne literki na blankach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek66 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Moim zdaniem jeden z ciekawszych wątków na forum śledzę Pavvo ten wątek jak i ten o lurebuildingu ale tamten widzę że ostatnio przygasł. Kije pierwsza klasa zbudowane starannie i ze smakiem. Edytowane 14 Listopada 2015 przez Sumek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Opis klasa stalowka opisujesz czy czyms innym?Tak stalówką Leonardt 63.5,zdaje się ,że nawet oprawkę mam identyczną jak ty . Moim zdaniem jeden z ciekawszych wątków na forum śledzę Pavvo ten wątek jak i ten o lurebuildingu ale tamten widzę że ostatnio przygasł. Kije pierwsza klasa zbudowane starannie i ze smakiem.Lurebuilding upadł...niestety zostało wykonywanie pierzastych i futrzastych jigów oraz mikrojigów.Czasu brak,zmieniły się miejscówki i przy okazji metody...szczerze mówiąc woblery leżą w pudełkach,które w tym sezonie rzadko były nad wodą. Edytowane 14 Listopada 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Hahaha faktycznie, oprawka identyczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek66 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Szkoda bo woblery też fajne wychodziły z pod twojej ręki. Szczególnie fajne były te ze śrucinami w pyszczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Dżapoński chrust w terenie.Długość 6'9'' (2,03m).Ubrany w mix przelotek S-G XO SIC(KL) 16-8-5,5 + Fuji Alconite (L) 4,5-4x 4 + top SIC 4 na 1mm rurce.Zdjęcia z terenu . Na chwilę obecną bezrobocie na kilka dni,aż przyjadą różne nowe ''popierdółki'' na warsztat . Edytowane 16 Listopada 2015 przez Paavo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 a czemu on leżakuje na bulwarowej ławce zamiast poławiać? ale nawet się komponuje w ten surowy klimat miejskiej ławki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi