PablovelLoco Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Porównanie ''drucianych'' przelotek,od prawej PB-M 4L; 3W; 2Nano; 1Nano.Te 1 to już naprawdę są rozmiaru mikrobów . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Polozylbys jeszcze jakas KT4.0 Fuji obok nich dla porownania Plus jakas linijke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Porównanie ''drucianych'' przelotek,od prawej PB-M 4L; 3W; 2Nano; 1Nano.Te 1 to już naprawdę są rozmiaru mikrobów . WP_20151117_17_57_06_Pro.jpgKT nie mam,ale znalazłem Fuji Alconite 4L,jest po 1 po lewej. ...a tu 1 Nano na moim paluchu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Podziekowal Te namo to faktycznie malutkie A 4L Fuji prawie taka sama jak Minima 3W tylko bez tej wielgachnej stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 nie mów żeś toto maleństwo montował używając ino swoich paluszków....ja jak montowałem 3,5 torzite to musiałem przywołać wszelkie pokłady mojej cierpliwości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 nie mów żeś toto maleństwo montował używając ino swoich paluszków....ja jak montowałem 3,5 torzite to musiałem przywołać wszelkie pokłady mojej cierpliwości Grunt to przytwierdzić te ''pchły'' do blanku,reszta sama jakoś pójdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 taaaa a mama mi zawsze powtarzała: "nie obgryzaj paznokci".... teraz już wiem dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 2 Nano na warsztacie,zdjęcie prawie ''makro'' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 e tu już jest łatwo... początek...przyklejenie papierkiem i "napoczęcie" omotkowania z wejściem na stopkę przelotki.... no chyba że wstępnie były lekko klejone do blanku to już inna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) e tu już jest łatwo... początek...przyklejenie papierkiem i "napoczęcie" omotkowania z wejściem na stopkę przelotki.... no chyba że wstępnie były lekko klejone do blanku to już inna sprawa... Przelotek nie przyklejam,strosuję taki ''myk'' cieniutkim paseczkiem taśmy pcv (nie papierowej bo ma za słaby klej),owijam całą stopkę zaczynając od ringu do końca stopki.Jak już ''zacznę'' nicią ze 3 zwoje stopniowo odwijam taśmę dojeżdzając do jej krawędzi nicią i tak postępuję aż omotką sięgnę poza połowę stopki,wtedy tasiemkę usuwam całkiem i już spokojnie jadę do końca.Ważne aby taśmę nawinąć odwrotnie do nawoju nici,wtedy wszystko gładko idzie . Edytowane 18 Listopada 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Znowu jakiś ultralajcik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Znowu jakiś ultralajcik? To akurat starszy projekt tylko go sobie przezbroiłem na ''letko'',a ekstra-ultralaicik owszem będzie jako następny,jak tylko odbiorę nieszczęsną paczkę od kuriera.Tak to jest paczka idzie z FR do FIN niespełna dobę,lecz na miejscu fińska ''nonszalancja'' sprawia,że przesyłka ''kisi'' się gdzieś już 2 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Przelotek nie przyklejam,strosuję taki ''myk'' cieniutkim paseczkiem taśmy pcv (nie papierowej bo ma za słaby klej),owijam całą stopkę zaczynając od ringu do końca stopki.Jak już ''zacznę'' nicią ze 3 zwoje stopniowo odwijam taśmę dojeżdzając do jej krawędzi nicią i tak postępuję aż omotką sięgnę poza połowę stopki,wtedy tasiemkę usuwam całkiem i już spokojnie jadę do końca.Ważne aby taśmę nawinąć odwrotnie do nawoju nici,wtedy wszystko gładko idzie .fajny sposób kiedyś @Dąbek pokazał , sam go także stosuję , przelotki zakładasz na cieniutkie paski wentylka , masz możliwość szybkiej korekty ustawień , a docisk jest na tyle odpowiedni że bezproblemowo zakładasz omotkę , po zaomotkowaniu obcinam wentyl żyletka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 ooo z gumką dobra pomysł a ta taśma pcv to określonej grubości czy np taka kolorowa izolacja nowej generacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ta taśma której używam 3M jest grubsza i bardziej miękka od zwykłej najtańszej tasmy izolacyjnej pcv.Ja mam ją z pracy gdzie używam jej do ozdobnego lakiernictwa samochowowego.Jej klej jest na tyle mocny,że dobrze trzyma przelotkę,ale też pozwala na łatwą korektę jej położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) fajny sposób kiedyś @Dąbek pokazał , sam go także stosuję , przelotki zakładasz na cieniutkie paski wentylka , masz możliwość szybkiej korekty ustawień , a docisk jest na tyle odpowiedni że bezproblemowo zakładasz omotkę , po zaomotkowaniu obcinam wentyl żyletka Patent dobry tylko jak się ma do mocowania przelotek na szczycie który ma 0,8-1mm i stopka grubość 0,2mm. Edytowane 18 Listopada 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ta taśma której używam 3M jest grubsza i bardziej miękka od zwykłej najtańszej tasmy izolacyjnej pcv.Ja mam ją z pracy gdzie używam jej do ozdobnego lakiernictwa samochowowego.Jej klej jest na tyle mocny,że dobrze trzyma przelotkę,ale też pozwala na łatwą korektę jej położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja mam ją z pracy.A ja z pracy mam szczypce, skalpele i takie tam Cecha narodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 A ja z pracy mam szczypce, skalpele i takie tam Cecha narodowa To nie do końca jest tak jak mówisz,pracuję z młodzieżówką (1-2 klasa szkoły zawodowej),która ma naprawdę konkretny przerób materiałowy na hali ,kilogramy szpachli,litry lakierów i farb,klejów,stosy papieru ściernego i taśm i Bóg wie co jeszcze,50% tego wszystkiego idzie chcąc nie chcą do kosza,a mi czasami przyda się parę rzeczy z ''recyklingu'' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Alez ja wlasnie o tym mowie, zero zlosliwosci. Pracuje w przemysle farmaceutycznym i jest dokladnie tak jak mowisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 "Jej klej jest na tyle mocny,że dobrze trzyma przelotkę,ale też pozwala na łatwą korektę jej położenia." A nie zostaje (klej) na stopkach i blanku? Ja zazwyczaj miejsce pod omotkę odtłuszczam więc klej może to "zababrać" i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 A nie zostaje (klej) na stopkach i blanku? Ja zazwyczaj miejsce pod omotkę odtłuszczam więc klej może to "zababrać" i ... Ja tam żadnych resztek kleju nie zauważyłem,a jeśli nawet coś zostało...wczoraj obierałem z przelotek kijek który zrobiłem jakieś 5 miesięcy temu,omotki ścięte i oskubane,a przelotka dalej zabetonowana,nawet grzanie zbytnio nie pomogło,dopiero aceton zrobil robotę...fakt faktem fabryczne kijki łatwiej się rozbierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 ''Dżaponi'' ciąg dalszy,rękojęść przymierzona na ''sucho'',nakrętka będzie jeszcze kosmetycznie przetoczona,ale dopiero po sklejeniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 ...wczoraj obierałem z przelotek kijek który zrobiłem jakieś 5 miesięcy temu, uffff bo już myślałem że to ze mną jest coś nie tak bo chcę w kółko rozbierać i kombinować od nowa wędki które już poskładałem.... ale widzę że to taki syndrom "boba budowniczego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ''Dżaponi'' ciąg dalszy,rękojęść przymierzona na ''sucho'',nakrętka będzie jeszcze kosmetycznie przetoczona,ale dopiero po sklejeniu. WP_20151120_20_39_46_Pro1.jpg A jak rozwiazales osadzenie uchwytu, na piance? Jak dla mnie pianka w tym miejscu wygluszy sygnaly. Chyba ze cos pokombinowales z arborami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi