Skocz do zawartości

Badyle ''Levego''

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

I tak to jest 3 kije do końca nie skończone (lakierowanie),a tu tłukło żeby robić następny,bo multipikatora nie ma do czego przykręcić :D .Pierwsze przymiarki,chociaż kilku ''akcentów'' brakuje,bo wiszą na cle <_< .

post-54673-0-19950800-1456170999_thumb.jpg

Paweł na czym toczysz takie ładne gripy ?

Już gdzieś na forum pokazywałem tylko nie pamiętam gdzie...dośłownie na 2 kawałkach deski,wkrętarce akumulatorowej i mandrelu z śruby M8 podpartej łożyskiem...normalnie ''fachowy'' sprzęt :lol: :lol: :lol: .

No właśnie taka zwykła wkrętarka nie ma za małych obrotów? Myślałem nad nią ale nie mogę znaleźć takiej żeby wcisnąć guzik i nie trzymać ciągle łapy na sprzęcie. To chyba tylko wiertarki tak mają ...

Drutem miedzianym w izolacji można zawinąć, taśmą okleić. Jeżeli nie chce się wkrętarki poświecić na stałe i podpiąć bezpośrednio pod włącznik dwukierunkowy (prawe,lewe obroty).

Jako stały "włącznik" wystarczy plastikowa tulejka zaciskowa,którą wystarczy nasunąć na włączony przycisk ????.Swoja "tokarkę" zrobiłem z myślą o 2-3 kijach,ale jak to zwykle bywa,robota a nie modernizacja ważniejsza...na tym ustrojstwie po zdobyciu wprawy wykonuje arbory o 1mm ściance.

klasyczne w połączeniu z nowoczesnym ;) kolorków brakuje - w sensie nitek :)

Kurcze ''naoglądałem'' się zdjęć z kijami od Ito i siadło na ''czape'' ,że muszę zrobić coś w podobnym stylu ,a nawet dwa cosie.

Popierdółki dotarły:

post-54673-0-70166000-1456319428_thumb.jpg

I teraz pora wszystko posklejać do kupy...w odpowiedniej kolejności:

post-54673-0-97250800-1456319431_thumb.jpg

Podziękowania dla kolegi @bazyloss za namiar sprzedawcy fajnych popierdółek na ebay-u.

Tak z ciekawości zapytam, jakie blanki będziesz kolego zbroił w popierdółki ;)?

Jak to u mnie bywa nic znanego bo przynajmniej jeden z odzysku z kija Yoshino Red Force 6'6'' 7-28g (moim zdaniem max. 20-22g),kij odkupiony od kolegi może rok temu w stanie słabym bo do rękojeści dobrał się szczeniak :P ,który na szczęście nie uszkodził blanku.Drugi kij będzie prawdopodobnie zrobiony na e-glassie Batsona SPG-782,taki dobrze ładujący się full-flex pod nieduże woblery.

Kurcze ''naoglądałem'' się zdjęć z kijami od Ito i siadło na ''czape'' ,że muszę zrobić coś w podobnym stylu ,a nawet dwa cosie.

Popierdółki dotarły:

attachicon.gifWP_20160223_13_33_50_Pro1.jpg

I teraz pora wszystko posklejać do kupy...w odpowiedniej kolejności:

attachicon.gifWP_20160224_13_42_16_Pro1.jpg

Podziękowania dla kolegi @bazyloss za namiar sprzedawcy fajnych popierdółek na ebay-u.

Podlinkuj proszę gościa który sprzedaje taki japanstyl na ebay

Podlinkuj proszę gościa który sprzedaje taki japanstyl na ebay

Bardzo proszę:

http://stores.ebay.com/durifishing/

Sprzedawca miły i rzetelny,oraz oferuję szybką wysyłkę...moje zamówienie dotarło po 10 dniach.

no to już czekam na testy tego batsona..... mi chodzi po głowie SPG 780 i to jeszcze skrócony o kilka cm....

Jakiś czas temu miałem z 780 zrobić kijek muchowy...tu ciekawy artykuł:

http://www.flyanglersonline.com/features/readerscast/rc457.php

W sumie trafiłem na Twój wątek z innego, a tutaj cała skarbnica wiedzy i mnóstwo ciekawych informacji dla mnie jest :). Przeczytałem cały temat i jestem pod wrażeniem, jakie fajne patyki można zrobić z "odpadów". Oczywiście najbardziej ciekawią mnie Twoje projekty XUL i mam takie małe pytanko. Często podajesz, ile metrów leci jakaś mormycha. Ciekaw jestem czy szacujesz odległość na oko, liczysz obroty korbką, czy rzucasz na trawę i mierzysz? Ogólnie to po przeczytaniu tematu jestem trochę zdołowany, bo ja rzucając mormychą 0,5g i licząc obroty korbą, to wychodzi mi jakieś 10-12m przy solidnym wymachu.

W sumie trafiłem na Twój wątek z innego, a tutaj cała skarbnica wiedzy i mnóstwo ciekawych informacji dla mnie jest :). Przeczytałem cały temat i jestem pod wrażeniem, jakie fajne patyki można zrobić z "odpadów". Oczywiście najbardziej ciekawią mnie Twoje projekty XUL i mam takie małe pytanko. Często podajesz, ile metrów leci jakaś mormycha. Ciekaw jestem czy szacujesz odległość na oko, liczysz obroty korbką, czy rzucasz na trawę i mierzysz? Ogólnie to po przeczytaniu tematu jestem trochę zdołowany, bo ja rzucając mormychą 0,5g i licząc obroty korbą, to wychodzi mi jakieś 10-12m przy solidnym wymachu.

Te swoje testy rzutowe częto wykonuje z balkonu :lol: :lol: :lol: ...w kierunku mojego auta na parkingu,odległego od ściany budynku na około 32m.Często też zaglądam po drodze nad jeziorko na ogólno dostępne boisko z oznaczoną bieżnią...gdy akurat jest wolne.Rzucam wtedy śrucinami i wyniki są trochę lepsze niż np: microjigami,ale dają mi jakieś tam info o możliwościach wędziska.Na jak najdalsze rzuty składa się wiele czyników,pierwszy i najważniejszy to "ładowanie" się wędziska,następnie cienka i bardzo miękka linka oraz staranny pełny nawój na szpuli...na końcu sama technika rzutu.

• Like 1