PablovelLoco Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Dziękuje za porady,kijek do tego Curado będzie klasy Medium czyli jednak koncepcja uchwytu z pazurem,ma jak najbardziej sens.Teraz trzeba tylko wymyślić koncepcję jak to wszystko ma wyglądać w całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 I tak to jest 3 kije do końca nie skończone (lakierowanie),a tu tłukło żeby robić następny,bo multipikatora nie ma do czego przykręcić .Pierwsze przymiarki,chociaż kilku ''akcentów'' brakuje,bo wiszą na cle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 klasyczne w połączeniu z nowoczesnym kolorków brakuje - w sensie nitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 ... bo wiszą na cle . Skąd brałeś że cło Cię "zlustrowało"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Skąd brałeś że cło Cię "zlustrowało"??? Z Korei tylko z tej normalnej... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Paweł na czym toczysz takie ładne gripy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Paweł na czym toczysz takie ładne gripy ?Już gdzieś na forum pokazywałem tylko nie pamiętam gdzie...dośłownie na 2 kawałkach deski,wkrętarce akumulatorowej i mandrelu z śruby M8 podpartej łożyskiem...normalnie ''fachowy'' sprzęt :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 ...normalnie ''fachowy'' sprzęt :lol: .--------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 No właśnie taka zwykła wkrętarka nie ma za małych obrotów? Myślałem nad nią ale nie mogę znaleźć takiej żeby wcisnąć guzik i nie trzymać ciągle łapy na sprzęcie. To chyba tylko wiertarki tak mają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 No właśnie taka zwykła wkrętarka nie ma za małych obrotów? Myślałem nad nią ale nie mogę znaleźć takiej żeby wcisnąć guzik i nie trzymać ciągle łapy na sprzęcie. To chyba tylko wiertarki tak mają ...Drutem miedzianym w izolacji można zawinąć, taśmą okleić. Jeżeli nie chce się wkrętarki poświecić na stałe i podpiąć bezpośrednio pod włącznik dwukierunkowy (prawe,lewe obroty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jako stały "włącznik" wystarczy plastikowa tulejka zaciskowa,którą wystarczy nasunąć na włączony przycisk ????.Swoja "tokarkę" zrobiłem z myślą o 2-3 kijach,ale jak to zwykle bywa,robota a nie modernizacja ważniejsza...na tym ustrojstwie po zdobyciu wprawy wykonuje arbory o 1mm ściance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 W takim razie dalej nie szukam, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 klasyczne w połączeniu z nowoczesnym kolorków brakuje - w sensie nitek Kurcze ''naoglądałem'' się zdjęć z kijami od Ito i siadło na ''czape'' ,że muszę zrobić coś w podobnym stylu ,a nawet dwa cosie. Popierdółki dotarły: I teraz pora wszystko posklejać do kupy...w odpowiedniej kolejności: Podziękowania dla kolegi @bazyloss za namiar sprzedawcy fajnych popierdółek na ebay-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jestem pod OGROOOOMYM wrażeniem pomysłowości i adaptacji:-) Szacunek, pomocnik siwy jak ja B-) Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Tak z ciekawości zapytam, jakie blanki będziesz kolego zbroił w popierdółki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Tak z ciekawości zapytam, jakie blanki będziesz kolego zbroił w popierdółki ?Jak to u mnie bywa nic znanego bo przynajmniej jeden z odzysku z kija Yoshino Red Force 6'6'' 7-28g (moim zdaniem max. 20-22g),kij odkupiony od kolegi może rok temu w stanie słabym bo do rękojeści dobrał się szczeniak ,który na szczęście nie uszkodził blanku.Drugi kij będzie prawdopodobnie zrobiony na e-glassie Batsona SPG-782,taki dobrze ładujący się full-flex pod nieduże woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 no to już czekam na testy tego batsona..... mi chodzi po głowie SPG 780 i to jeszcze skrócony o kilka cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Kurcze ''naoglądałem'' się zdjęć z kijami od Ito i siadło na ''czape'' ,że muszę zrobić coś w podobnym stylu ,a nawet dwa cosie. Popierdółki dotarły: WP_20160223_13_33_50_Pro1.jpg I teraz pora wszystko posklejać do kupy...w odpowiedniej kolejności: WP_20160224_13_42_16_Pro1.jpg Podziękowania dla kolegi @bazyloss za namiar sprzedawcy fajnych popierdółek na ebay-u.Podlinkuj proszę gościa który sprzedaje taki japanstyl na ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Podlinkuj proszę gościa który sprzedaje taki japanstyl na ebayBardzo proszę: http://stores.ebay.com/durifishing/ Sprzedawca miły i rzetelny,oraz oferuję szybką wysyłkę...moje zamówienie dotarło po 10 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Bardzo proszę: http://stores.ebay.com/durifishing/ Sprzedawca miły i rzetelny,oraz oferuję szybką wysyłkę...moje zamówienie dotarło po 10 dniach.Podziękował serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 no to już czekam na testy tego batsona..... mi chodzi po głowie SPG 780 i to jeszcze skrócony o kilka cm....Jakiś czas temu miałem z 780 zrobić kijek muchowy...tu ciekawy artykuł: http://www.flyanglersonline.com/features/readerscast/rc457.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nitki tak z grubsza będą w takim układzie: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 W sumie trafiłem na Twój wątek z innego, a tutaj cała skarbnica wiedzy i mnóstwo ciekawych informacji dla mnie jest . Przeczytałem cały temat i jestem pod wrażeniem, jakie fajne patyki można zrobić z "odpadów". Oczywiście najbardziej ciekawią mnie Twoje projekty XUL i mam takie małe pytanko. Często podajesz, ile metrów leci jakaś mormycha. Ciekaw jestem czy szacujesz odległość na oko, liczysz obroty korbką, czy rzucasz na trawę i mierzysz? Ogólnie to po przeczytaniu tematu jestem trochę zdołowany, bo ja rzucając mormychą 0,5g i licząc obroty korbą, to wychodzi mi jakieś 10-12m przy solidnym wymachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 W sumie trafiłem na Twój wątek z innego, a tutaj cała skarbnica wiedzy i mnóstwo ciekawych informacji dla mnie jest . Przeczytałem cały temat i jestem pod wrażeniem, jakie fajne patyki można zrobić z "odpadów". Oczywiście najbardziej ciekawią mnie Twoje projekty XUL i mam takie małe pytanko. Często podajesz, ile metrów leci jakaś mormycha. Ciekaw jestem czy szacujesz odległość na oko, liczysz obroty korbką, czy rzucasz na trawę i mierzysz? Ogólnie to po przeczytaniu tematu jestem trochę zdołowany, bo ja rzucając mormychą 0,5g i licząc obroty korbą, to wychodzi mi jakieś 10-12m przy solidnym wymachu.Te swoje testy rzutowe częto wykonuje z balkonu :lol: ...w kierunku mojego auta na parkingu,odległego od ściany budynku na około 32m.Często też zaglądam po drodze nad jeziorko na ogólno dostępne boisko z oznaczoną bieżnią...gdy akurat jest wolne.Rzucam wtedy śrucinami i wyniki są trochę lepsze niż np: microjigami,ale dają mi jakieś tam info o możliwościach wędziska.Na jak najdalsze rzuty składa się wiele czyników,pierwszy i najważniejszy to "ładowanie" się wędziska,następnie cienka i bardzo miękka linka oraz staranny pełny nawój na szpuli...na końcu sama technika rzutu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi