trout master Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Rzucam wtedy śrucinami i wyniki są trochę lepsze niż np: microjigami,ale dają mi jakieś tam info o możliwościach wędziska.Na jak najdalsze rzuty składa się wiele czyników,pierwszy i najważniejszy to "ładowanie" się wędziska,następnie cienka i bardzo miękka linka oraz staranny pełny nawój na szpuli...na końcu sama technika rzutu.Właśnie te śruciny (kształt kuli) jest najważniejszym czynnikiem w odległości. Zwarta, jednolita masa o małym oporze oraz skupionej masie. Kazda przynęta, im większa powierzchniowo tym stawia większy opór, co odbija sie pózniej na długości rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) U mnie jest jeszcze jeden problem, który może być przyczyną słabych osiągów. Rzucam muchówką Sigmą aftm 3, więc z ładowaniem nie ma problemów. Cały szkopuł jest w tym, że cały czas jadę na oryginalnych muchowych przelotkach i pewnie one hamują lot przynęty. Coś mi się wydaje, że i mnie czeka mała przeprawa z rodbuidingiem i powymieniam sobie przelotki na jakieś odpowiednie. Tylko nigdy takich rzeczy nie robiłem i ciekawi mnie czy jak oskrobię blank z lakieru, to nie będzie w niczym przeszkadzać jak takim golasem będę łowić? Chodzi mi na przykład o wpływ warunków atmosferycznych na blank... Edit:W moim przypadku łowię praktycznie tylko na główki wolframowe na haczyku i sztuczną ochotkę, więc w miarę lotne toto jest. Edytowane 29 Lutego 2016 przez Henri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 U mnie jest jeszcze jeden problem, który może być przyczyną słabych osiągów. Rzucam muchówką Sigmą aftm 3, więc z ładowaniem nie ma problemów. Cały szkopuł jest w tym, że cały czas jadę na oryginalnych muchowych przelotkach i pewnie one hamują lot przynęty. Coś mi się wydaje, że i mnie czeka mała przeprawa z rodbuidingiem i powymieniam sobie przelotki na jakieś odpowiednie. Tylko nigdy takich rzeczy nie robiłem i ciekawi mnie czy jak oskrobię blank z lakieru, to nie będzie w niczym przeszkadzać jak takim golasem będę łowić? Chodzi mi na przykład o wpływ warunków atmosferycznych na blank... Edit:W moim przypadku łowię praktycznie tylko na główki wolframowe na haczyku i sztuczną ochotkę, więc w miarę lotne toto jest. Warunki nie powinny w tak krótkim czasie "zażreć" ci materiału. Może i ciebie przeżyje. Przelotki muchowe , zwłaszcza wejściówki, na pewno mocno hamują linkę spadającą z młynka spinningowego (mam nadzieję że choć takim rzucasz ).Zaryzykuj. Spadam z wątku "Levego" bo mi wsadzi "hat trick'a" w 3min . Po 9min to aż boję się myśleć co jeszcze może ... mi wcisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ok.Porobił mi się trochę bałagan z publikacjami,bo za dużo robiłem na raz... .A więc tak na początek dwa kije według koncepcji Janusza Dudziaka: St.Croix 3S69MLXF i Batson Immortal IMMWS62L,kije zrobione jeszcze w poprzednim roku.St.C ubrany w set przelotek Sea-Guide Sic ramka Gunmetal (KL16-KL5-KL4-7xL4 +top Fuji LGST SIC 4),Batson Fuji Sic (KLH10-KL5-KL4,5-7xKL4+top Fuji Torzite 4) St.Croix Batson 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ciąg dalszy to szklana muchowa ''pomarańcza'' z Tackle24,oraz krótki 6 stopowy zielony ''Goblin'' ubrany w przelotki Pacyfic Bay (dwie pierwsze w ramce tytanowej) 12M-6M-5L-4W-3x3W+top Fuji Torzite 4. ''Pomarańcza'' ''Goblin'' 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nooo... myślałem, że do "delfina" tylko grafitowa "dupka" pasuje, już nie myślę jestem zaskoczony tym łaciatkiem.Ciąłeś blank? Daj fotkę złącza na dolniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Przy tym immortal, to biala pianka czy jakies inne tworzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nooo... myślałem, że do "delfina" tylko grafitowa "dupka" pasuje, już nie myślę jestem zaskoczony tym łaciatkiem.Ciąłeś blank? Daj fotkę złącza na dolniku.Ten ''łaciatek'' pasuje do takich surowych konstrukcji,a blank jest cięty,ale nie przeze mnie...spigot jest wykonany z pełnego pręta węglowego,jak będę miał czas to wrzucę fotkę Przy tym immortal, to biala pianka czy jakies inne tworzywo? Ta pianka jest szara ...po ostanich podróżach i upadku z 1,5m moja ''zapasowa'' lustrzanka świruje z balansem bieli...na każdym ze zdjęć jest przekłamanie kolorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Muszę przyznać że coraz bardziej zaczyna mi się podobać ten uchwyt od pana Janusza , a w twoim wykonaniu ten St.C i Batson naprawdę robią robotę ,a te ciapki na St.C to marbling ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Muszę przyznać że coraz bardziej zaczyna mi się podobać ten uchwyt od pana Janusza , a w twoim wykonaniu ten St.C i Batson naprawdę robią robotę ,a te ciapki na St.C to marbling ?Powiedzmy,że to ''marbling'' ....to zalane lakierem ciapaki robione akrylami...pędzelkiem i gabką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Plus dla autora za inwencję i lekkie twórcze szaleństwo z tymi ciapkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 blank jest cięty,ale nie przeze mnie...spigot jest wykonany z pełnego pręta węglowego,jak będę miał czas to wrzucę fotkęA nie strach tak bez omotki na początku górnej części? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 FidoAngel, on 04 Mar 2016 - 18:14, said:A nie strach tak bez omotki na początku górnej części? Brawo za spostrzegawczość, może mały minusik za niedoparzenie Tam jest wszystko co musi być, by strachu nie było, może tylko kolory się zlewają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 A nie strach tak bez omotki na początku górnej części? Omotki są tylko takie nie z nitki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Tak mi, przez moment, przemknęła myśl, że tam z żyłeczki jest coś pokombinowane ale szybko porzuciłem tą niedorzeczną myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Tak mi, przez moment, przemknęła myśl, że tam z żyłeczki jest coś pokombinowane ale szybko porzuciłem tą niedorzeczną myśl Nie tak do końca...to też niby nić tylko ze 100% węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 "Omotki są tylko takie nie z nitki" . Omotki al'a Sage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 No i pierwszy castingowy ''badyl'' skończony .Kijek ubrany w set przelotek Fuji Alconite (8KW-5,5KB-5KB-6x4,5KT+top LGST 4,5),nitki Fuji Black,Dark Green i White.Oczywiście zdjęcia dalej lipne . A do Curado zamówiłem takie coś...ciutkę lżejszy będzie . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 dyskretnie w porównaniu do poprzednich prezentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ta nakretke carbonowa na skss robiles sam czy kupowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Ta nakretke carbonowa na skss robiles sam czy kupowales?Nakrętka jest zrobiona z mniej-więcej dobranych elementów (pierścionka ''flower'' na lico i 2-óch pierścionków) i dociętej rureczki do kdps 16 (musiałem trochę ''pocienić'' tulejkę w SKSS/ASH aby pasowała).Oczywiście wszystko kupiłem ...i tylko skleiłem do kupy,po dopasowaniu. Edytowane 8 Marca 2016 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Te pierscionki z ebay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Te pierscionki z ebay?Trochę z ebay-a trochę z CMV... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 fajny kijek :D podoba mnie się tym bardziej że po multiplikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Fotki z toczenia elementów na moim ''sprzęcie''... . I rękojeść...a'la Destroyer ,przed sklejeniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi