PablovelLoco Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Narazie na tym co mam elegancko lata od 5g...ale coś tam już jedzie i po małym doinwestowaniu powinno latać sporo poniżej...ale pożyjemy,zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A jak z łowieniem przy mrozie?Myślisz że pletka na multiku przy póżnojesienno-zimowym łowieniu zębatych poleci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A jak z łowieniem przy mrozie?Myślisz że pletka na multiku przy póżnojesienno-zimowym łowieniu zębatych poleci??? A kto powiedział ,że mam łowić na mrozie...ja ciepło-lubny jestem.Arek już łowię tutaj któryś tam sezon i każdego roku wygląda to podobnie...jak woda zaczyna nocami łapać zamarzającym kożuszkiem to już dawno jest po zębatych,tutaj jak by nie było co roku pokrywa lodowa trzyma zdrowo 3-4 miesiące i szczerze mówiąc sezon wędkarski jest sporo krótszy niż w Polsce.Tam gdzie łowię dopiero teraz zaczyna się coś dziać...woda jest bardzo czysta,bardzo powoli się ogrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Wyczerpująca odpowiedź. Zapomniałem o tym gdzie przebywasz. Tam nie ma lub nie łowi sie sandaczy o takiej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Wyczerpująca odpowiedź. Zapomniałem o tym gdzie przebywasz. Tam nie ma lub nie łowi sie sandaczy o takiej porze.Łowi się...tylko najczęściej z lodu,robisz sobie podłodówkę z szczytówki krótkiego kija do 30-40g (tak aby było z czego zaciąć) i dajesz taki ''Ice vertical jigging''...guma 5-6'' do tego odpowiednia główka 15-30g z dozbrójką i ciągasz przetwornik od echa na sankach (przez pierwszy dość cienki lód daje radę,oczywiście dobre echo)...namierzasz skurczybyka i wiercisz dziurę.Ja tak nie łowiłem,ale mój znajomy ma taki patent...raz byłem ''obaczyć'' ale po 40 minutach odpadłem i wróciłem do samochodu...nie lubie zimna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) ciągasz przetwornik od echa na sankach (przez pierwszy dość cienki lód daje radę,oczywiście dobre echo)...namierzasz skurczybyka i wiercisz dziurę skurczybyki jedne.... Edytowane 4 Czerwca 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 łowienie na lodzie jest super... ty musisz po prostu przestać chodzić w krótkich spodenkach i klapkach pulowerek i rajtuzy i będzie git hol okonia powyżej 40 cm na żyłeczkę 0,08 mm potrafi rozgrzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jeden kijek powoli kończę i trochę ''dziergam'' drugi.Przymiarki rękojeści i znowu ta ''ciapana'' pianka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 kręciołków przybywa...robią za tło ale je widać czy ta/te pianki różnią się gęstością/twardością od czarnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) kręciołków przybywa...robią za tło ale je widać czy ta/te pianki różnią się gęstością/twardością od czarnych?Ta pianka z tackle24 czy w kolorze camo czy czarna porównywalna jest twardością do produków ''gotowców'' od Fuji,nie mniej nie jest to najtwardsza eva.Czarna pianka w tym kijku na nakrętce i końcu rękojeści to sporo twardszy duplon z CMV,który sprzedawany jest pod nazwą Black Velvet i jemu najbliższe są ''gotowce'' sprzedawane przez Matagi.Najbardziej miękka i chyba najgorsza jakościowo pianka jaką miałem to produkty Batsona. Baitcasterów przybywa,ale na razie stop z kupowaniem nowych...jedynie modernizacja mniejszych maszynek pod kątem lżejszych przynęt.Do Daiwy Sol lekka spulka już jedzie,do CU51 leciutki Avail w planach...ale to znowu też trzeba będzie odpowiedni kijek zbudować,coś z ''powerem'' około 6lb. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 I kolejny kijek z pazurkiem skończony.Projekt powstał na bazie blanku odzyskanego z dość starego kija ABU Conlon 213cm ,materiał kompozyt z dużą przewagą włókna węglowego.Akcja fast-mod pod przynetami jest typowo szczytowa,pod obciażeniem ''załącza się'' włókno szklane i kij ukazuje piękne płynne ugiecie do praktycznie uchwytu,na sucho oceniłem go na 7-28g...po testach jest bardziej 10-25g,bardzo przyjemnie obsługuje woblery 10-14cm (12-20g).Waga kija 142g...sporo,ale blank ostro leciał na szczyt,więc musiałem go zrównoważyć dość ciężką rękojeścią (korkoguma),teraz punkt ciężkości na gołym kiju wypada na nakrętce uchwytu...po zamontowaniu Tatuli kijek lekko leci na butt,co bardzo mi odpowiada gdy łowię wiekszymi przynetami. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Doskonały wybór blanku Paweł, materiału użytego na te blanki nikt już później nie produkował, seria była produkowana do wyczerpania materiału.Jak Ci przypasuje to trzymaj i nie oddawaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Doskonały wybór blanku Paweł, materiału użytego na te blanki nikt już później nie produkował, seria była produkowana do wyczerpania materiału.Jak Ci przypasuje to trzymaj i nie oddawaj Chodzi ci o ABU Conolon? Mam szklaka ale muchówkę. Wlasnie niedawno sobie ją odnowiłem. Jest to jednak czyste szkło i zero tam grafitu. Czyżby była jakas seria z dodatkiem węgla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Kij dostałem od przyjaciela wielkiego fana Abu z sporą kolekcją tej marki...kijek był w opłakanym stanie zewnętrznym,spędził kilka lat (może kilkanascie) zapomniany w drewutni,brakowało 2 przelotek,rękojeść dosłownie spróchniała i sypała się w rękach.Co do samej serii Conlon to dowiedziałem się tyle,że były tą nazwą sygnowane szklaki,kije kompozytowe oraz full carbon z dodatkiem boronu...ten akuratny kij to Conolon 800 tyle odszyfrowałem bo opis był praktycznie wytarty. Co do pozbywania się go to napewno zostanie na dłużej,bo jest dosłownie stworzony do twardych przynęt i ma super fajne ugięcie przy ktorym ma się wrażenie,że się nie skończy. Edytowane 21 Czerwca 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Przy którejś tam rozmowie ze Zbyszkiem Kawalcem na tematy "szklane", które obydwaj od lat uwielbiamy ,- pojawił się ten temat, niestety nie pamiętam dokładnie szczegółów ale zafiksowałem w głowie "wyjątkowość" konstrukcji. Przy następnej pogawędce wspomnę powtórnie temat, żeby coś skrobnąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Paavo. A nie miałeś przypadkiem takiego kijka jak ten? http://www.bassresource.com/bass-fishing-forums/topic/36041-abu-garcia-conolon-hellbenders/ Mój szklak tej serii tak wyglada po mojej regeneracji. Niestety to pełne szkło, grafitu tam ani grama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Tak mniej więcej wyglądał ten kij jak mniemam (oczywiście na zdjęciu trochę inny model)...na tym który dostałem zostało tylko logo abu conolon 800 i też w mocno wytartym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 I jeszcze jeden rozpoczęty minimalistyczny projekcik...zobaczymy jak się sprawdzi w roli UL-casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Z tej choroby zwanej castem to ty już chyba nie wyjdziesz , ja też coraz bardziej myślę czy by nie spróbować choć troszkę się boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 RX6 to fajny "ciepły" materiał będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 RX6 to fajny "ciepły" materiał będzie git Dokładnie o to chodziło ,kijek ma być dość uniwersalny tak aby fajnie się łowiło zarówno gumeczkami jak i niewielkimi woblerkami...no i samo ładowanie blanku ma być wzorcowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 ja ukręciłem sobie SP840. daje radę z małymi woblerkami a do małych gumiaków na 3 lub 4 gramach jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 ja ukręciłem sobie SP840. daje radę z małymi woblerkami a do małych gumiaków na 3 lub 4 gramach jest super.Ty masz troszkę inny ''lżejszy'' Rx6 blank Inshore Popping o bardziej szczytowej akcji (1/32-3/16oz.) w jednym kawałku,ja wygrzebałem u niemca Rx6 Multipurpose Spinning (1/16-1/4oz.),czyli moderate o ciutkę większym c.w. i mam nadzieję ,że się sprwadzi przy małych gumeczkach plus główka 3-6g oraz dość lotnych woblerkach 4-5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 pomimo, że opisany jako popping i niby o bardziej szczytowej akcji ale właśnie z uwagi na RX6 jest ciepły.... jest podobny model do mojego z wyższego modułu i już taki ciepły nie jest... ciekawy jestem co wyjdzie z tego twojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Rękojeść po dopasowaniu i sklejeniu...elementy z wovenu wykończone w pół-macie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi