trout master Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Eeeeeeehhhhhhh. Te "zatrute" szczupakiem skandynawskie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Dzisiaj znowu byłem chwilkę w centrum miasteczka,pogoda kiepska bo wiało w 3-ech kierunkach na raz,ławice drobnicy też były trudniejsze do zlokalizowania,ale coś tam połowiłem,dwa nie duże szczupaki z zawiązującym się ''bebzolem'' i kupę drobnego okonia pochowanego pod łódkami zacumowanymi przy nabrzeżu.Znowu szwędanie się z dwoma kijkami UL i małe gumeczki na 3-4g główkach oraz szklana L i 8-9cm uklejo-kształtne woblerki. Wracając z nowu wstąpiłem do sklepu tym razem po ''sraj-taśmę'' i nabyłem kolejny kijek do przeszczepu uchwytu z pazurem. ...211cm,szczyt 1,3mm ,dół 11mm,akcja po przemacaniu Fast+,c.w 7-28g z naklejki po raz kolejny ''z czapy'' kij już tak na ''oko'' komfortowo nie pociągnie więcej jak 15-16g,szykuje się fajny kijek pod lekkie sandaczowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Ta Daiwa też w cenie "srajband"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Wyszedł po srajtaśme wrócił z wędką to chyba tylko u ciebie możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 niektóre kijki daiwy po oskrobaniu i przezbrojeniu są super zaskakujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Ta Daiwa też w cenie "srajband"? Cena taka normalna ,tyle samo co 0,5l 40% + 4 chmielowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 ale tam to więcej trza dać niż u nasz za te "połówkie" i czteropak..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Przymiarki rękojeści do mocniejszego krótkiego szklaka...ładnie komponuje się z Tatulą,a chyba jeszcze ładnie będzie mu ze Steez-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 tak, na pewno z takim kupionym przy okazji kupowania kartoflów abo inszej strawy powszedniej zupełnie przez przypadek co to za uchwyt? malowany czy w oryginale taki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 tak, na pewno z takim kupionym przy okazji kupowania kartoflów abo inszej strawy powszedniej zupełnie przez przypadek co to za uchwyt? malowany czy w oryginale taki?Taa bo w Finlandii steezy zaraz koło kartofli sprzedają Ps: ciekawe czy też na kilogramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Eee tam już bez przesady,z fajnymi multikami to tutaj nie jest tak kolorowo...Steez kupiony na forum,tak samo jak T3 SV i wisienką na torcie będzie jeszcze Aldebaran 15 XG na full Avail...już sam się zasanawiam,czy mi trochę nie odje..ło z tym baitcastingiem.Uchwyt Ice Gunsmoke kupiony na ebay-u,od miłego Pana z Korei,kilkukrotnie robiłem u niego zakupy...zresztą Pan Robert z BRC też bierze od niego asortyment do sklepu. http://www.ebay.com/usr/namaxlim?_trksid=p2060353.m2749.l2754 Edytowane 3 Października 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 niestety.....ten cały baitcasting to jakaś straszna cholera jest.........ciągle mało i mało.... a dodatkowo ciężko się zdecydować co w pierwszej kolejności kupować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 niestety.....ten cały baitcasting to jakaś straszna cholera jest.........ciągle mało i mało.... a dodatkowo ciężko się zdecydować co w pierwszej kolejności kupować... Na podobna chorobę chorują kobiety będąc na zakupach. Sprawdźcie może w lustrze czy się nie zmieniło coś w Waszym wyglądzie. Oczywiscie twarzą do lustra!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 mi to ino broda posiwiała ale kurwiki w oczach te same - koniec dygresji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ale na drugie nie masz Conchita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 nie idź tą drogą...nie idź........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Kolejny ''grat'' prawie na wylocie z mojego prywatnego burdeliku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Ładny. Burdelik też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Kolejny projekt skończony,tym razem na warsztacie był ''chiński'' jednoczęściowy blank z Tackle24.de opisany jako TAC Fire Needle One 6'6'' (198cm) opisany jako X-fast 4-10lb.Uchwyt Sea-Guide XMS16 +trochę korka burnta i korkogumy,przelotki też od Sea-Guide SlimSic XO,XON oraz LS Gunsmoke w secie 20-10-6-4,5-3x4+top 4 SlimSic XU,pierścionki w kolorze titanium,nici ProWrap Color Fast Smoke Screen 831 oraz Gudebrod NPC Sunburst 0200.Blank na sucho wydawał się trochę pałowaty,ale po uzbrojeniu i pierwszych testach zmnieniłem zdanie.Kij jest szybki i cięty o szczytowej akcji,bardzo czuły z dużym zapasem mocy w dolniku,najlepiej współpracuje z jigami w przedziale od 4-11g,miał być na pływadło lub łódkę,ale z powodzeniem radzi sobie z brzegu.Jak narazie nawiększa rybka na niego to szczupak grubasek +70cm którego ''darłem'' tańczącego na ogonie przez grążele,a dzisiaj podłubał trochę okoni na kamienistych rafkach.Jak na razie jestem bardzo zadowolony i od teraz jest mój nie odłączny kijek do ''grubszego'' łowienia okoni. Ps.Oczywiście po ukończeniu kijka żaden z posadanych przeze mnie kołowrotków jakoś nie pasował do niego ,więc ''musiałem'' kupić coś nowego specjanie pasującego i się udało. WP_20150809_19_56_19_Pro.jpgWP_20150809_19_57_02_Pro.jpgWP_20150809_19_57_20_Pro.jpgWP_20150809_19_57_37_Pro.jpgWP_20150809_19_58_55_Pro.jpgWP_20150809_19_59_40_Pro.jpgWP_20150809_20_01_12_Pro.jpg Tutaj z Lexą 2500sh a raczej już dh ,bardzo fajny i przyjemny duecik. WP_20150809_20_05_37_Pro.jpgCzesc. Mozesz napisac czy na te blanki jest dozywotnia gwarancja tak jak na inne mhx-y itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Czesc. Mozesz napisac czy na te blanki jest dozywotnia gwarancja tak jak na inne mhx-y itp. Na te blanki jest 10-letnia gwarancja,usługi gwarancyjne świadczy sam sklep,bo tylko on jest bezpośrednim odbiorcą i dostawcą tych blanków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Nowe maszynki,Aldebaran 51HG+Avail,T3 SV 8.1 oraz Steez 100HLA...nie są to ''finalne'' wersje bo Aldek dostanie jeszcze carbonową korbkę z czarnymi knobami,a Steez lekką szpulkę z made in czajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 @Paavo jak robisz te naklejki na blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 @Paavo jak robisz te naklejki na blank?Robię projekt w Corelu,który konicowo obrabiam w Photoshopie,póżniej wydruk próbny w jakości co najmniej 400dpi,następnie skalowanie tak aby jak najbardziej pasował do wymiarowo do blanku,kolejny tym razem finalny wydruk przesączam lakierem poliuretanowym i po wyschnięciu wycinam i przyklejam do blanku klejem kauczukowym (a'la Butapren) ,dodaję jeszcze ozobne omotki,na to lakier i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Wydruk z czego że poliuretan go nie rusza? Atramentowy?A nie lepiej spróbować zrobić z elastycznego lakieru (np.akryl) "podkład" na nośniku papierowym, druknąć w lustrze na laserze i pozbywając się papieru mieć pseudo kalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Mam atramentówkę Canona i wystarcza...nie chce mi się wydawać +500e na kolorową laserówkę,aby tylko robić naklejki na blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi