Skocz do zawartości

Badyle ''Levego''

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj znowu byłem chwilkę w centrum miasteczka,pogoda kiepska bo wiało w 3-ech kierunkach na raz,ławice drobnicy też były trudniejsze do zlokalizowania,ale coś tam połowiłem,dwa nie duże szczupaki z zawiązującym się ''bebzolem'' i kupę drobnego okonia pochowanego pod łódkami zacumowanymi przy nabrzeżu.Znowu szwędanie się z dwoma kijkami UL i małe gumeczki na 3-4g główkach oraz szklana L i 8-9cm uklejo-kształtne woblerki.

post-54673-0-61538400-1475345083_thumb.jpgpost-54673-0-81844800-1475345085_thumb.jpg

Wracając z nowu wstąpiłem do sklepu tym razem po ''sraj-taśmę'' i nabyłem kolejny kijek do przeszczepu uchwytu z pazurem.

post-54673-0-90803600-1475345537_thumb.jpgpost-54673-0-31447400-1475345540_thumb.jpg

...211cm,szczyt 1,3mm ,dół 11mm,akcja po przemacaniu Fast+,c.w 7-28g z naklejki po raz kolejny ''z czapy'' kij już tak na ''oko'' komfortowo nie pociągnie więcej jak 15-16g,szykuje się fajny kijek pod lekkie sandaczowanie.

tak, na pewno z takim kupionym przy okazji kupowania kartoflów abo inszej strawy powszedniej zupełnie przez przypadek ;)

co to za uchwyt? malowany czy w oryginale taki?

Taa bo w Finlandii steezy zaraz koło kartofli sprzedają :)

Ps: ciekawe czy też na kilogramy :D

Eee tam już bez przesady,z fajnymi multikami to tutaj nie jest tak kolorowo...Steez kupiony na forum,tak samo jak T3 SV i wisienką na torcie będzie jeszcze Aldebaran 15 XG na full Avail...już sam się zasanawiam,czy mi trochę nie odje..ło z tym baitcastingiem.Uchwyt Ice Gunsmoke kupiony na ebay-u,od miłego Pana z Korei,kilkukrotnie robiłem u niego zakupy...zresztą Pan Robert z BRC też bierze od niego asortyment do sklepu.

http://www.ebay.com/usr/namaxlim?_trksid=p2060353.m2749.l2754

Edytowane przez Paavo

niestety.....ten cały baitcasting to jakaś straszna cholera jest.........ciągle mało i mało.... a dodatkowo ciężko się zdecydować co w pierwszej kolejności kupować... :)

Na podobna chorobę chorują kobiety będąc na zakupach.

Sprawdźcie może w lustrze czy się nie zmieniło coś w Waszym wyglądzie. :D ;)

Oczywiscie twarzą do lustra!!!!! :D

Kolejny projekt skończony,tym razem na warsztacie był ''chiński'' jednoczęściowy blank z Tackle24.de opisany jako TAC Fire Needle One 6'6'' (198cm) opisany jako  X-fast 4-10lb.Uchwyt Sea-Guide  XMS16 +trochę korka burnta i korkogumy,przelotki też od Sea-Guide SlimSic XO,XON oraz LS Gunsmoke w secie 20-10-6-4,5-3x4+top 4 SlimSic XU,pierścionki w kolorze titanium,nici ProWrap Color Fast Smoke Screen 831 oraz Gudebrod NPC Sunburst 0200.Blank na sucho wydawał się trochę pałowaty,ale po uzbrojeniu i pierwszych testach zmnieniłem zdanie.Kij jest szybki i cięty o szczytowej akcji,bardzo czuły z dużym zapasem mocy w dolniku,najlepiej współpracuje z jigami w przedziale od 4-11g,miał być na pływadło lub łódkę,ale z powodzeniem radzi sobie z brzegu.Jak narazie  nawiększa rybka na niego to szczupak grubasek +70cm którego ''darłem'' tańczącego na ogonie przez grążele,a dzisiaj podłubał trochę okoni na kamienistych rafkach.Jak na razie jestem bardzo zadowolony i od teraz jest mój nie odłączny kijek do ''grubszego'' łowienia okoni.

Ps.Oczywiście po ukończeniu kijka żaden z posadanych przeze mnie kołowrotków jakoś nie pasował do niego ;) ,więc ''musiałem'' kupić coś nowego specjanie pasującego i się udało.

attachicon.gifWP_20150809_19_56_19_Pro.jpgattachicon.gifWP_20150809_19_57_02_Pro.jpgattachicon.gifWP_20150809_19_57_20_Pro.jpgattachicon.gifWP_20150809_19_57_37_Pro.jpgattachicon.gifWP_20150809_19_58_55_Pro.jpgattachicon.gifWP_20150809_19_59_40_Pro.jpgattachicon.gifWP_20150809_20_01_12_Pro.jpg

Tutaj z Lexą 2500sh a raczej już dh :P,bardzo fajny i przyjemny duecik.

attachicon.gifWP_20150809_20_05_37_Pro.jpg

Czesc. Mozesz napisac czy na te blanki jest dozywotnia gwarancja tak jak na inne mhx-y itp. 

Czesc. Mozesz napisac czy na te blanki jest dozywotnia gwarancja tak jak na inne mhx-y itp. 

Na te blanki jest 10-letnia gwarancja,usługi gwarancyjne świadczy sam sklep,bo tylko on jest bezpośrednim odbiorcą i dostawcą tych blanków.

• Like 1

Nowe maszynki,Aldebaran 51HG+Avail,T3 SV 8.1 oraz Steez 100HLA...nie są to ''finalne'' wersje bo Aldek dostanie jeszcze carbonową korbkę z czarnymi knobami,a Steez lekką szpulkę z made in czajna.

post-54673-0-47892600-1476287634_thumb.jpgpost-54673-0-33325000-1476287637_thumb.jpg

@Paavo jak robisz te naklejki na blank?

Robię projekt w Corelu,który konicowo obrabiam w Photoshopie,póżniej wydruk próbny w jakości co najmniej 400dpi,następnie skalowanie tak aby jak najbardziej pasował do wymiarowo do blanku,kolejny tym razem finalny wydruk przesączam lakierem poliuretanowym i po wyschnięciu wycinam i przyklejam do blanku klejem kauczukowym (a'la Butapren) ,dodaję jeszcze ozobne omotki,na to lakier i gotowe.