trout master Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Dlatego poliuretan na atramencie przechodzi. Z laserem nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Taki już garbaty zbój mi się trafił dzisiaj w centrum miasteczka...no i znowu na UL,chyba największy w tym sezonie co i tak wydaje mi się niezłym wynikiem,ponieważ w tym roku kompletnie nie nastawiałem się na łowienie zębatych.Kumpel i tak mnie przebił dzisiaj bo sieknął ponad 60cm ....tęczaka ,który walił takie pirułety,że więcej był nad wodą niż w wodzie podczas holu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 eee brudas jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 eee brudas jakiś Faktycznie troszkę brudny nabrzuszku,bo lądowany ślizgiem...zresztą jak wszystkie moje rybki...jeszcze nie nauczyłem się używać podbieraka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Inauguracja sezonu podlodowego już za mną,więc pora zacząć coś dłubać,a że nazbierałem trochę chrustu od XUL do M,od 6' do 7',to będę miał trochę zajecia między opieką nad młodym,jazdą na nartach czy graniem na konsoli.Teraz trzeba trochę poukładać sobie projekty w głowie i zrobić jedno,a pożądne zamówienie z komponentami...oczywiście wszystkie wędeczki będą z pazurkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Zwariowałeś ze ... wszystkim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Komponenty dotarły i bierzemy się powolutki do pracy...na pierwszy rzut baitcastingowy XUL i rekojeść po dopasowaniu i sklejeniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Jaką średnicę ma blank? [emoji33] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Jaką średnicę ma blank? [emoji33]To jest Matagi TR60 Super Trout,przy uchwycie ma około 6mm.Pianka rękojeści jest osadzona na arborach grafiowych,bo nigdzie nie mogłem znaleźć pożądnej pianki z otworem poniżej 8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 niezła wykałaczka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 kulista....dość.... ta pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) kulista....dość.... ta pianka Taka na tych zdjęciach wyszła ''ciulowata''...na żywo wygląda to lepiej. Bez przelotek i reszty waży to cuś 52g...z multikiem 187g Edytowane 26 Listopada 2016 przez Paavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Taka na tych zdjęciach wyszła ''ciulowata''...na żywo wygląda to lepiej. Bez przelotek i reszty waży to cuś 52g...z multikiem 187g Na tych blankach rzeczywiście lekkie wędki wychodzą. Spina sobie zrobiłem, z przelotkami i w ogóle, ze kołowrotkiem stało szpulowym waży niecałe 181 g. No nie z dowolnym, ale np. z Vańkiem 2000 coś koło tego wychodzi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Na tych blankach rzeczywiście lekkie wędki wychodzą. Spina sobie zrobiłem, z przelotkami i w ogóle, ze kołowrotkiem stało szpulowym waży niecałe 181 g. No nie z dowolnym, ale np. z Vańkiem 2000 coś koło tego wychodzi Janusz Twoje kijki to insza inszość...nie ma porównania...jak się buduje w klasycznym systemie to nawet w najbadziej ''oszczędnym'' wykonaniu wyjdzie na rękojeści min 25g+waga blanku...niestety... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Janusz Twoje kijki to insza inszość...nie ma porównania...jak się buduje w klasycznym systemie to nawet w najbadziej ''oszczędnym'' wykonaniu wyjdzie na rękojeści min 25g+waga blanku...niestety... Wiem, wiem. Chodziło mi o głównie o to, że na tych Matagi TR 60 fajnie i łatwo lekkie kije się buduje. One aż o to proszą. Może małym mankamentem w nich jest to, że nisko w dolniku jakakolwiek moc się zaczyna.Żeby nie robić nieużytecznej (w moim odczuciu) zabawki, swojego dopaliłem 5" i zaprosiłem dolnik do pracy Przy holu ma to duże znaczenie, i z przynętą jakoś tak lepiej sobie radzi, jakby trochę ożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 To akurat Matatgi ma robić za castingową wędę głównie pod leszcze ...mam już podobny kij jeśli chodzi o moc,c.w. i akcję ,ale w króciutkim 5'6'' wydaniu...fajnie się nim łowi,ale na bardziej otwartej wodzie brakuje kilku centymetrów,aby nieco wydłużyć rzuty,dlatego padło na to akurat Matagi.Do typowego okoniowego super dłubania ''zrobiłem'' sobie pancerny blank z 6' Catany,przedłużonej obustronnie (króciutki 30cm lekki pełny szczyt i dopałka w dolniku) do 6'9'',tu już nie ma super lekkości bo golas waży 35g,realnie obsłuży do 4-4,5g,ale dość wolny materiał,blanku i mocno zbierzny dolnik gwarantuje pełną kontrolę nad dość dużymi przyłowami...ot taki szybki ekwiwalent szklanego finezyjnego blanku,bez zbytniej wagi i o większej czułości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Super Trout skończony...w miedzy czasie dostał set przelotek Torzite w układzie 6KB-5KB-4KT-6x3,5KT + top 3,5 na rurce 1,1...do tak delikatnego blanku nie widziałem sensu w tym aby dawać,dwu-stopkową przelotkę otwierającą,więc użyłem KB wzmocnionej 4x forhan wrap.Nitka Fuji Black i tipety z Gudebrod gun metal,lakier Flexcoat Lite.Waga kijka po ukończeniu 53g. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 mimo swojej prostoty jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 uchwyt cały montowałeś na rurce? czy to tylko insert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 uchwyt cały montowałeś na rurce? czy to tylko insert?Rurka 12mm to tylko insert z obustronnie wpuszczonymi w nią arborami grafitowymi,...arbor od części z pazurem jest długi i przechodzi praktycznie przez całą piankę rear-gripa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 mimo swojej prostoty jest piękny Dzięki,miało być surowo,lekko i wygodnie... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 a jak użytkowo wyszedł? testy już były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Nie nie było testów,bo nie ma jak...jeziora od miesiąca zamarznięte...może z balkonu coś po pykam,ale kurde zimno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Przy szczytowej omotki nie dajesz? Złącze to spigot? Jakoś dziwnie na 5 fotce to wyglada. Jeszcze pytanko. Ta "łezka" na żeńskim złączu, o dlugosci połowy omotki przelotki (wyżej niej) jest wystarczająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Przy szczytowej omotki nie dajesz? Złącze to spigot? Jakoś dziwnie na 5 fotce to wyglada. Jeszcze pytanko. Ta "łezka" na żeńskim złączu, o dlugosci połowy omotki przelotki (wyżej niej) jest wystarczająca?Ja nie widzę sensu dawać omotek pod szczytową,jedynie jak jest spora różnica między tulejką,a blankiem wyrównuję to lakierem,blank posiada orginalne złącze spigot (z plecionego włókna)...a omotki na złączach daję zawsze adekwatne do mocy banku,zabezpieczają one tylko przed ewentualnym ''rozczepieniem'' końcówki blanku podczas sporych naprężeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi