Skocz do zawartości

Badyle ''Levego''

Rekomendowane odpowiedzi

To są względy ergonomiczne dla mojej dłoni,lubię trzymać dłoń blisko kołowrotka (tak mi wygodnie),dlatego ''zgrubienie'' przesunięte bliżej uchwytu,ponadto sam uchwyt (górna część) daje bardzo dobrą podporę i wypełnienie środka dłoni.Jak posklejam wszystko,to wrzucę fotkę o co chodzi ;) .

To są względy ergonomiczne dla mojej dłoni,lubię trzymać dłoń blisko kołowrotka (tak mi wygodnie),dlatego ''zgrubienie'' przesunięte bliżej uchwytu,ponadto sam uchwyt (górna część) daje bardzo dobrą podporę i wypełnienie środka dłoni.Jak posklejam wszystko,to wrzucę fotkę o co chodzi ;) .

I o to mi chodzilo :) 

Na jakim (jakościowo) korku lecisz?

Korek klasa 1AAA według tackle24 czyli najtańszy w gotowych walcach,miałem też kilka razy niby lepszą klasę Supreme ( 2x droższy) i Flor (2,5x droższy) i różnice niewielkie,głównie w kolorze korka (mniejsza rozbieżność między odcieniami pierścieni) może trochę mniej ''czarnych żył'',ale cena ogólnie nie adekwatna co do jakości.

He wyszedł do warzywniaka i sznur muchowy kupił  :D  Też tak bym chciał  B)

Ps. Dzięki Tobie biała 7'  #3  już jedzie do mnie  

Tak się fajnie złożyło,że ponad 2 lata temu sklep z ciekawym asortymentem,przeniósł się z centrum miasteczka,na moje zadupie,a lubię go bardzo bo ma na prawdę archiwalne artykuły z ''czerwonymi'' metkami z przeceną.Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad ''liznięciem'' trochę casta,bo stojące w gablotce sklepowej zielone Curado 201G7 lub 51E7 w cenach 109 i 140 e kusi ;) .

A blank to dobry wybór zwłasza za te pieniążki,przy nawet bardzo budżetowym zbrojeniu,możemy się cieszyć ''oldshoolem''.

Edytowane przez Paavo

Aby nie popaść całkowicie technokratyczny piankowy marazm,pomiędzy ''wykańczaniem'' pomarańczowego szkła,dłubię coś takiego...inspiracja ''produktem'' pewnej pracowni z Lublina miała zasadnicze znaczenie,ale tylko w kwestii rękojeści.

post-54673-0-74541900-1453644090_thumb.jpgpost-54673-0-63401500-1453644093_thumb.jpg

• Like 6

To jest płyta OSB zagruntowana impregnatem???

Brzydki ten zielony nalot. :(

OSB przy obróbce się wykrusza i nie da zrobić się go na gładko... :D ,a to jest zielony burl,jakiś czas temu kupiony i teraz doczekał się przeznaczenia...DPS z odzysku z innego kija,pocięty na kawałeczki.

Edytowane przez Paavo

Projekt jest kolejnym z cyklu,zrobiony z tego co miałem bez praktycznie nakładu finansowego,a że miałem zielony to wyszedł taki Goblin.Ostatnio nie mam wogóle chęci nic robić z klasycznego korka,bo gdzie bym go nie kupił,to z Flor czy Supreme mało ma z tymi nazwami wspólnego,a cena od 6zł w górę za plasterek to jakaś paranoja.

To trzeba było tak go nazwać :) i gdzieś podpisać (zielonym tuszem oczywiście :D )

Goblin z charkteru jest wredny i nieobliczalny,więc trochę nie pasuje do tego kija,pomimo zielonego koloru.

Paweł, co to za komarowa inspiracja? UL? :)

Tak to jest UL 6' 2-6g 5lb,ale nie przypomina moich ostatnich projektów.Kijek o akcji med-fast (po japońsku regular ;) ),ma obsługiwać wszelkiego rodzaju małe woblerki (2-4cm),obrotówki 00-1,oraz niewielkie cykady,ot taki kijek do łażenia po krzakach na niewielkich ciurkach w poszukiwaniu pstragów i lipieni,powinien się też sprawdzić przy szukaniu okoni na twarde przynęty z pływadła.

• Like 1

Aby nie popaść całkowicie technokratyczny piankowy marazm,pomiędzy ''wykańczaniem'' pomarańczowego szkła,dłubię coś takiego...inspiracja ''produktem'' pewnej pracowni z Lublina miała zasadnicze znaczenie,ale tylko w kwestii rękojeści.

attachicon.gifDSC05602.JPGattachicon.gifDSC05603.JPG

Odlozysz gdzies w trawie to juz nie znajdziesz tej wedki  :lol:  :lol:  :lol:

• 2 tygodnie później...

Kurcze wracałem dzisiaj po pracy do domu ciutkę dłuższą drogą i nie wytrzymałem...i teraz szykuje się kolejna ''robota'',mam nadzieję,że blank 6'6'' 12lb 8-24g ,który czeka od jakiegoś czasu podpasuje do tego ustrojstwa.

post-54673-0-50546700-1454514928_thumb.jpg

• Like 4

He he ! Jak ja lubię takie klimaty  ;)  Miałem kiedyś podobnie- dostając w prezencie dobry sznur muchowy w klasie #4 a nie mając żadnego kijka w takiej klasie.... no muuusiałem dać do zrobienia pasującą muchówkę  :D

Od ponad roku przymierzałem się do tego ,aby spróbować ''łowić'' tak bardziej ''amerykańsko'' i się w końcu odważyłem.Poćwiczyłem trochę w domu jak to całe ustrojstwo działa,''fun'' był zwłaszcza dla kota,który dostał pier...ca uganiając się za ciężarkiem rówież w powietrzu.I mam takie może naiwne pytanie,czy  uchwyt do casta koniecznie musi mieć pazur,bo przykręcałem dzisiaj w sklepie tego Curado do może 15 castowych kijów z różnymi uchwytami i jakoś tak trochę zniesmaczony byłem,bo pazur bardziej mi przeszkadzał niż pomagał w pewnym chwycie.W domu przykręciłem betoniarkę do jednego z moich spinów i jest git,nawet specjanie wykonałem ''hol'' wierzgającego na końcu linki kota i było ok.

... czy uchwyt do casta koniecznie musi mieć pazur,bo przykręcałem ...

....przykręciłem betoniarkę do jednego z moich spinów i jest git,nawet specjanie wykonałem ''hol'' wierzgającego na końcu linki kota i było ok.

To nie chodzi o kota, czy hol. Bardziej abyś bezwiednie nie pozbył się kija zanim ci kot ... "siądzie". :D

Coś a'la "rzut" rakietą tenisową o ... nawierzchnię. W wielu przypadkach celowo gdy puszczają nerwy. :)