thug Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Wiecie może jaka jest różnica w wadze szpuli pomiędzy ci4 fb a fk ? Obojętnie w jakiej wielkości.Jeśli to bardzo istotne mogę zważyć wieczorem dla rozmiaru 2500 Ale też mi się wydaje że są identyczne poza malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Jeśli to bardzo istotne mogę zważyć wieczorem dla rozmiaru 2500 Ale też mi się wydaje że są identyczne poza malowaniem.To będę wdzięczny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Wyrwałem się, zapomniałem że na fb mam linkę :/ służę pomocą jedynie z wagą szpulki od do. Ale zawsze to już bliżej... Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Moja od 2500 ci4+ z linką waży 40 gram, natomiast pusta od Vanquisha 2500s 28 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Dzięki koledzy. Czyli jednak czerwona od ci4 fb jest lżejsza od fk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) Nie sądzę. Nie mam co prawda już ani jednego ani drugiego, ale o ile mnie pamięć nie myli, pasowały zamiennie i nie posiadały żadnych różnic, mogących mieć wpływ na wagę. Warto zważyć ponownie obie. Vanquish to nie Stradic CI4+, szpula jest inna z całą pewnością, nizależnie od generacji. Edytowane 4 Marca 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Nie sądzę. Nie mam co prawda już ani jednego ani drugiego, ale o ile mnie pamięć nie myli, pasowały zamiennie i nie posiadały żadnych różnic, mogących mieć wpływ na wagę. Warto zważyć ponownie obie. Vanquish to nie Stradic CI4+, szpula jest inna z całą pewnością, nizależnie od generacji.Ale szpulka od vanka 16 pasuje do stradic ci4 Jakby zmienic w stradicu szpulke i korbke od vanka to wyglądałby zajebiscie i waga myślę minus 20-25g w dół przy rozmiarze 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Ale szpulka od vanka 16 pasuje do stradic ci4 Jakby zmienic w stradicu szpulke i korbke od vanka to wyglądałby zajebiscie i waga myślę minus 20-25g w dół przy rozmiarze 2500 Raczej 10-15 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Witam. Nie orientujecie się Koledzy gdzie mozna kupić szpule zapasową do nowego stradica fl 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 U tego Jegomościa pytaj.https://www.mefistofishing.pl/szpule-zapasowe-c-90.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Panowie, nie mogę znaleźć danych o średnicy szpuli i skoku w naszym europejskim FL'u 1000...ktoś coś wie na ten temat...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 W załączniku5768_spec_01.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Dzięki Marcin ale to tabela od JDM'owych rozmiarów Coś mi się wydaję, że 1000 EUDM i 1000S JDM różni się czymś więcej niż głębokością... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Witam. Ktos może stał przed wyborem i porównywał prace 2500FL oraz 2500 HG FL.? Szukam do okoniowki, i klenio jazi na małe woblery, czasami wobki plus 5 cm i male boleniowki na Wiśle. Boje sie wyższego przełożenia, juz raz sie przejechałem na daiwie. Boleni nie łowię w expresie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak nie lubisz HG to nielogiczne dla mnie branie go pod uwage Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Wchodza w gre tez argumenty finansowe i dostępność. Uczylem sie spiningu na kolowrotku z przełożeniem 6.2 i w tamym okresie nie zamienił bym na nic innego, stad pomysł zeby może znów wejsc do tej rzeki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Do zastosowań o jakich wspomniałes brałbym zwykła wersje. Wybór należy do Ciebie oczywiście ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Tylko z normalnym przełożeniem do tych zastosowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Prośba o wskazanie zasadniczych różnic pomiędzy Shimano Stradic FL, a Twin Powerem 15. Co je odróżnia, że Twin 2x droższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Na cenę TP wpływa w pierwszej kolejności pełen korpus alu. Potem - lepsza szpula. W kolejnej - lepsza przekładnia. Droższa korba. Poza tym więcej łożysk i drobiazgi, np. metalowe zębatki worma. Uzbiera się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ja bym powiedział, że po pierwsze to alu rotor jak w stelli. Tez mocno myślę nad wyborem jednego z dwóch;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Alu rotor dotyczy TP 2020, natomiast porównywany TP 15 ma rotor z tworzywa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Alu rotor dotyczy TP 2020, natomiast porównywany TP 15 ma rotor z tworzywaRacja, nie doczytałem na szybko, że chodzi o TP 2015. Przy okazji podepnę się pod temat:) Jak wygląda waszym zdaniem porównanie Stradic FL vs. TP 2020? Różnica w cenie x2. Patrząc tylko na tabelkę różnica nie wydaje się usprawiedliwać ceny. Przyznam, że nigdy nie miałem do czynienia z kołowrotkiem z półki TP i nie wiem czy dla dwóch razy w tygodniu nad Wisłą (2 x 3 godziny średnio) warto dopłacić. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) To innej klasy kołowrotki, nie ma wątpliwości. Trwałość, układanie żyłki, praca pod obciązeniem zdecydowanie na korzyść TP. Ma to też odzwierciedlenie w trzymaniu wartości - używane TP w dobrym stanie po kilku latach wciąż są w cenie. Tu pojawiają się oczywiście wątpliwości dotyczące TP 20, gdyż to trochę odmienna konstrukcja od modeli 05-15. Jednak już wczesniej bywały prawdziwe TP, tj. Jdm z korpusem hybrydowym (model 02) i jakoś tam kręciły sobie latami. W tym wypadku też chyba będzie dobrze. W każdym razie nowy TP wciąż zachowuje sporą przewagę materiałową, techniczną i użytkową nad Stradikiem. Dodając do tego "made in japan", różnica cenowa jest raczej uzasadniona. Mniej więcej jest to proporcja, jak między TP i Stellą. I tym temacie analogiczne bezprzedmiotowe dysputy też były prowadzone wielokrotnie. MatB: jak dla ciebie tabelki i katalogi Shimano są źródłem obiektywnej wiedzy, to wiedz, że błądzisz. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Obiektywna wiedza to została zawarta w filmiku zaprezentowanym przy temacie TW 20. Aż zaniemówili poniektórzy dyskutanci na kilka dni. MatB wcale się nie dziwię Twoim wątpliwościom. Za dużo zaklęć, za mało konkretów - przynajmniej na razie jeśli chodzi o trwałość - bo materiałowo to bardzo blisko FL-a Shimano testuje wytrzymałość zagorzałych zwolenników swoich TOP produktów ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi