Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Wysokość ta sama, pojemność inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Kołowrotki różnią się pojemnością szpuli i rodzajem korbki. Dawniej 3000 miała jeszcze mocniejszy hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Myślicie ze jeszcze w tym sezonie pojawi się następca dla ci4+?Tak, ale już nie będzie się nazywał Stradic tylko Vanford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Czy istnieje coś takiego jak płytka szpula do stradica 2500 FL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Można kupić od twinka https://www.mefistofishing.pl/szpula-shimano-twin-power-fd-2500shg-plytka-p-2259.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 dziękuję, tego szukałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Mam Stradic FK C5000XG.Będzie się nadawał do ciężkiego łowienia sandaczy i boleni - chodzi oczywiście o wytrzymałość?Sandacz - główki do 35 gramów + guma 4 caleBoleń - woblery i wahadłówki do 30 gramów Chciałem sprzedać, ale że nie ma chętnych, to pewnie zostanie u mnie, więc muszę mu znaleźć zastosowanie. Może ktoś rozbierał i zna knstrukcję na tyle, żeby się wypowiedzieć.. Edytowane 28 Maja 2020 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Rozbierać nie trzeba, to jest body 4000 to samo w środku. Da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Będzie się nadawał do ciężkiego łowienia sandaczy i boleni - chodzi oczywiście o wytrzymałość?Sandacz - główki do 35 gramów + guma 4 caleBoleń - woblery i wahadłówki do 30 gramów Nada się. W podobny sposób katowałem FJ'ta 5000, importowanego z USA już jako używany. Na dodatek zatapiałem go kilka razy, co każdorazowo wiązało sie z rozbieraniem w drobny mak. Znajomy dalej go używa do trollingu. Jeśli nie jesteś wyczulony na masło w maśle i cały ten hype to śmiało możesz sobie go zostawić - nie powinieneś mieć żadnych niespodzianek przez kilka sezonów. pozdrawiam Edytowane 30 Maja 2020 przez kineret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Jakieś nowe opinie ? Warto, nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Stradic 3000FL rzuca dalej niż 4000FL.Zarówno licząc wynik uśredniony jak i wartości odstające.Mierzone z dużą dokładnością na trawiastym terenie dwoma różnymi patykami (system KR i zwykłe Y w NGC). Plecionki i obciążenie identyczne. Ogólnie warto - to najlepszy stradik jakiego miałem w rękach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Warto. Mam C3000 FL i to jest fajna maszynka. Cos czuje że prędzej mi sie znudzi niż go "zarżnę'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) A tak z ciekawości, jest różnica pomiędzy Stradiciem od Mephisto, a z jakiegoś polskiego sklepu? Czy wszystkie produkowane są w tym samym miejscu?U Mephiego trzeba czekać 14 dni więc pewnie sprowadza z Japoni? ale czy to coś zmienia? Edytowane 2 Czerwca 2020 przez P487 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Mefisto nie sprowadza tego z Japonii i różnicy żadnej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Mefisto nie sprowadza tego z Japonii i różnicy żadnej nie będzie.A to zależy, ma i nie japońskie i japońskie od wyboru do koloru.No i w gro przypadków będzie miał jedna z lepszych cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Stradici są tańsze w sieci, zastanawiałem się tylko czy jest różnica bo u Mephisto na większość trzeba czekać 14 dni i myślałem, że może to być związane z importem ale jak nie ma różnicy to sprawa jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Stradici są tańsze w sieci, zastanawiałem się tylko czy jest różnica bo u Mephisto na większość trzeba czekać 14 dni i myślałem, że może to być związane z importem ale jak nie ma różnicy to sprawa jasna.Tak tylko dopytam.Znasz różnice między FL a CI4 ?Proponuję wczytaj się co sprzedawcy ofertują, bo widziałem kwiatki gdzie na zdjęciu FL, a w opisie CI4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Różnicę znam, ale nie pomyślałem że takie kwiatki mogą wstawiać, Różnice cenowe są bardzo niewielkie, natomiast czas oczekiwania 14 dni u Mephisto raczej zniechęcający, jeśli nie idą za tym żadne korzyści w postaci (lepszej?) jakości z Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Gwoli ścisłości stradic jest raczej z malezji ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Co nie znaczy, ale nie można ich kupić w Japonii, jak się kto uprze ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Panowie duża różnica w "ciężkości" pracy jest między wersją z przełożeniem 5,3:1 a 5,8:1. A może to tylko mit? Kiedyś przez chwilę miałem starego stradica gtm i pozbyłem się go właśnie ze względu na ciężką pracę. Jakoś trudno ostatnio znaleźć zwykłe 4000 fl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Nie demonizowałbym wysokiego przełożenia. Mam wersję hg i xg, startują podobnie. Z lekkim oporem, ale bez przesady. Kręci się tym miło i pewnie. Oczywiście mówię o najnowszym wypuście. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Mdah 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Praktycznie żadna. Po doświadczeniach z GTM też miałem obawy a jest bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Często lekko zwiększony opór wynikający z większego przełożenia kompensowany jest dłuższym ramieniem korby. Ogólnie nie ma się co bać przełożeń rzędu 6:1. Shimano chyba produkowało kołowrotki matchowe (czarnuchy) o przełożeniu 7:1 i jakoś chyba dawało się tym kręcić bez zakładania rurki na korbę. Swoją drogą PG chodzą zwykle przyjemnie lekko, między 4,4 a 6,2 daje się już odczuć różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi