Artech Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Ktoś wie dlaczego wszędzie podają, że 4000 fl waży 260 g, gdy w rzeczywistości waży 280 g?Na pudełku jest 280g a w całym internecie podają 260g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Ktoś wie dlaczego wszędzie podają, że 4000 fl waży 260 g, gdy w rzeczywistości waży 280 g?Na pudełku jest 280g a w całym internecie podają 260g...Błąd w materiałach do pobrania od Shimano. Poza tym kopiuj wklej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 To jakaś zmowa handlarzy, mój 4000 xg waży 280 gram ????. Bez stresu. Nie poczujesz tego przy normalnym patyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Ktoś wie dlaczego wszędzie podają, że 4000 fl waży 260 g, gdy w rzeczywistości waży 280 g?Na pudełku jest 280g a w całym internecie podają 260g...Żaden błąd (ani nowośc) to jest zwykłe kłamstwo. Zresztą nie pierwszy raz dla Shimano. Nikt w praktyce nie zwraca uwagę na pudełko, podczas wyboru liczą się dane katalogowe, które są również publikowane przez sklepy w opisach. Niektórzy producenci zaczęli niestety na tym żerować, m.in. Shimano. Najbardziej polecieli w przypadku Spherosa SW 20000 - katalogowo 793g, rzeczywista 936g.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) To jakaś zmowa handlarzy, mój 4000 xg waży 280 gram ????. Bez stresu. Nie poczujesz tego przy normalnym patyku.Ja się nie stresuje i nie bardzo zwracam uwagę na te gramy. Chociaż 240 gramowy Rarenium 4000 jest całkiem przyjemny ale trochę brakuje mu mocy. 280 g to też nie jest dużo. Jakby było 380 g, to mogło by trochę przeszkadzać ???? Jaszcze jedno pytanie mam. Te przeźroczyste naklejki to do czego są? Bo na stopkę to trochę za wąskie ???? Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senso Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Do podklejenia żyłki lub plecionki na szpuli, żeby się nie obracała. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez senso 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jasne, 20g to nie koniec świata, tymbardziej, że jest to bardzo mocny kołowrotek.Aczkolwiek, szczerze mówiąc, to sam dałem się nabrać na te 260g i strasznie mnie to wkurzyło, bo myślałem że już wyszli na prostą. Tymbardziej, że mały Stradik waży tyle ile powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Czy może ktoś tuningowal 4000 FL? i jaki jest orienracyjny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Na pewno nie jest to normalne - hamulec w Stradikach powinien pracować gładko w każdym ustawieniu i dać się zakręcić "na beton". Filmik poglądowy byłby tu bardzo pomocny. Podkładki szpuli powinieneś być w stanie rozłożyć i złożyć bez śladu ingerencji. Błędy luzkie zdarzają się wszędzie i być może podkładki hamulca zostały nieprawidłowo złożone w fabryce. Sprawdzenie kołowrotka z inną szpulą również pomogłoby Ci postawić diagnozę samodzielnie. Jeśli to nie wskaże problemu oddaj go z powrotem do sklepu na reklamację, niech to naprawią. Cześć! A jak wygląda zakres regulacji hamulca w Twoim Stradicu? Pozdrawiam, W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Shimano Sephia BB jest bliźniaczym modelem Stracica FL czy są jakieś spore różnice między tym modelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Są to zupełnie inne kołowrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Witam,Panowie, bo ostatnio nie jestem na bieżąco, czy wiadomo już coś na temat nowego modelu Stradica z budą z Ci4+?PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 tez bede czekal na nastepce ci4 na nowym fl sie zawiodlem lowie nim 3 dzien i z przynetami do 10g zdecydowanie lepszy ci4 chyba ze sie dotrze tak jeszcze pare wypadow jak nie to trza sprzedac``````````````````` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 tez bede czekal na nastepce ci4 na nowym fl sie zawiodlem lowie nim 3 dzien i z przynetami do 10g zdecydowanie lepszy ci4 chyba ze sie dotrze tak jeszcze pare wypadow jak nie to trza sprzedac``````````````````` Bebechy będą raczej te same co w FL-u + body z Ci4+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) tez bede czekal na nastepce ci4 na nowym fl sie zawiodlem lowie nim 3 dzien i z przynetami do 10g zdecydowanie lepszy ci4 chyba ze sie dotrze tak jeszcze pare wypadow jak nie to trza sprzedac```````````````````A co tam się dzieje takiego niefajnego? Jaki masz model i co Ci w nim nie pasuje? Edytowane 27 Czerwca 2020 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Nic chodzi dobrze przyzwoicie ale reklamę zrobili ze bardzo miękko coś tam z wyższych modeli dołożyli miałem nadzieje ze będzie pare procent lepiej niż ci4 a tu na odwrót cięższy start ma i z przymetami tak do 10g zdecydowanie gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 FL jest do cięższej roboty niż Ci4+. Ma sporo cięższy grafitowy rotor i przez to cięższy start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Jak dla mnie z tego co przerabiałem chodzi podobnie do wyższych modeli z 2006 r ale od tamtego czasu dużo się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 FL jest do cięższej roboty niż Ci4+. Ma sporo cięższy grafitowy rotor i przez to cięższy start.Miałem C3000HG FL i nie zauważyłem, by w porównaniu do Ci4 ciężej startował. Nie popadajmy w skrajności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Nie popadam w skrajności. Kręciłem oboma modelami i takie mam zdanie, a lżejszy rotor w Ci4+ tłumaczy to technicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Nie popadam w skrajności. Kręciłem oboma modelami i takie mam zdanie, a lżejszy rotor w Ci4+ tłumaczy to technicznie.Jaka jest różnica w wadze obu rotorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Nie ważyłem, ale FL ma grafitowy z Twina 15, a Ci4+ Magnumlite z Vanquisha więc spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Spora tzn ile? 10g, 20g? Zarzuć proszę konkretem, bo teraz brzmi to jak bełkot marketingowy w stylu "niewyczuwalne połączenie korbki ze szpulką" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Chyba nie przeczytałeś powyższego posta, bo napisałem tam, że nie ważyłem. Co za różnica czy to 10, 20 czy 35 gramów? Chodzi o to, że rotor jest lżejszy, a kołowrotek ma łatwiejszy start. Teraz rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Chyba nie przeczytałeś powyższego posta, bo napisałem tam, że nie ważyłem. Co za różnica czy to 10, 20 czy 35 gramów? Chodzi o to, że rotor jest lżejszy, a kołowrotek ma łatwiejszy start. Teraz rozumiesz?Rozumiem w zupełności. Tylko takie pisanie że jest lżejszy bez podanej różnicy wagowej nie ma sensu. Kręciłem Shimano z rotorami Magnumlite Ci4 jak i zwykłym Stradiciem FL czy TP 15 i 20. Jakoś nie zauważyłem, by te "ciężkie" rotory powodowały większy wysiłek przy pierwszym zakręceniu. Trochę bajki po przeczytaniu folderów reklamowych. Różnica w wadze też według mnie jest znikoma, a na pewno nie wynosi 10 i więcej gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi