wariat1404 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Witam. Ktoś może wie czym sie różni Shimano STRADIC 3000 FK HG od zwykłego FL? Ma ktoś go moze i moze cos o nim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorroo85 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Czy ma ktoś wiedzę odnośnie możliwości przekładania szpul pomiędzy modelem 3000FL i 2500FL chodzi o te wersje podstawowe z przełożeniem 5.3:1. Pytanie czy ktoś testował szpulę od 2500 w 3000 i na odwrót ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Czy ma ktoś wiedzę odnośnie możliwości przekładania szpul pomiędzy modelem 3000FL i 2500FL chodzi o te wersje podstawowe z przełożeniem 5.3:1. Pytanie czy ktoś testował szpulę od 2500 w 3000 i na odwrót ?Jeśli chodzi Ci o model c3000 i 2500 to szpule są zamienne. c3000 jest po prostu głębszą wersją 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorroo85 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Jeśli chodzi Ci o model c3000 i 2500 to szpule są zamienne. c3000 jest po prostu głębszą wersją 2500Tak o to mi chodziło.Czyli w sumie poza rączką i wielkością szpuli FL C3000 i FL2500 to jest to samo? Jak szpule kompatybilne i masa praktycznie taka sama 225g C3000 / 220g 2500 to nie do końca kumam zamysłu producenta. Pytanie jeszcze SAITT czy czasem własnie to 5g to nie jest różnica wynikająca z inne szpuli i dając z modelu 2500 do C3000 mamy ten sam kołowrotek tylko z inną rączką.Różnica jest w rączce - to jasna sprawa choć w modelu FL C3000 zdecydowanie jest ona lepsza w mojej ocenie - tzn Ja po prostu wolę jak jest większa. Edytowane 6 Września 2020 przez zorroo85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Różnica jest taka jak zauważyłeś. Knob w korbce ma inny kształt i szpulka jest głębsza. Poza tym to są te same kołowrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Witam. Ktoś może wie czym sie różni Shimano STRADIC 3000 FK HG od zwykłego FL? Ma ktoś go moze i moze cos o nim powiedzieć?I ja podłączę się pod to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 https://www.youtube.com/watch?v=4kQ3lcs0A_8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Mam 2500 i chodzi w miarę gładko. Chce kupić cis jeszcze pod większe obciążenie. Głównie ciężki rzeczny opad 40g+4"gumy. I głębokie jeziorowe spady. Całować w 4000? Zastanawiam się jeszcze nad slammerem III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Mam 2500 i chodzi w miarę gładko. Chce kupić cis jeszcze pod większe obciążenie. Głównie ciężki rzeczny opad 40g+4"gumy. I głębokie jeziorowe spady. Całować w 4000? Zastanawiam się jeszcze nad slammerem IIITP 4000 PG. Najlepiej 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 W tym budżecie tp nie osiągalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Bierz slammera, nie wydaje mi się żeby stradic długo pociągną na 40gr plus guma czyli jakieś 50gr przy sandaczowaniu. Być może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof41019977 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Witajcie Właśnie odebrałem przesyłkę ze stradic ci4 3000. Zastanawia mnie jego praca. Takie przycieranie. Czy powinien on chodzić powiedzmy bezszelestnie? Załączam plik dzwiękowy. No niestety ja nie mam uprawnień aby wysłać plik dzwiękowy:( Mam stradica fl4000 i ten chodzi dużo przyjemniej. Przekręcenie korbką i puszczenie jej powoduje że fajnie sam się kręci, W tym ci4 jest 30 % gorzej. Może ma to też znaczenie wielkość kołowrotka. Nie znam się Pozdrawiam Edytowane 23 Września 2020 przez krzysztof41019977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Mając w rękach ileś tam egzemplarzy stwierdzam, że to indywidualna jednostkowa sprawa. Stąd tak duży rozrzut opinii: jednemu szumi, innemu chodzi jak po maśle. I jeszcze: jak rzeczywiście coś tam przyciera i szumi i na tym się koncentrujesz i to cię wk..ia, to prawo kogoś tam mówi, że z czasem wyczulasz się na tym punkcie i zaczyna ci z tego powodu coraz szumieć głośniej i bardziej przycierać i coraz bardziej wk..ać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof41019977 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 No chyba sami jesteśmy sobie winni bo oczekujemy że kręcąc korbką nie będziemy słyszeli żadnego odgłosu a niestety to części ruchome i pracując musi coś słychać. Gdy nawijałem przed momentem żyłkę na niego to chyba wszystko jest ok. Już jakby lepiej bo coś innego przy okazji się dzieje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Gdyby nie było for internetowych to nikomu by nic nie szumiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 No chyba sami jesteśmy sobie winni bo oczekujemy że kręcąc korbką nie będziemy słyszeli żadnego odgłosu a niestety to części ruchome i pracując musi coś słychać. Gdy nawijałem przed momentem żyłkę na niego to chyba wszystko jest ok. Już jakby lepiej bo coś innego przy okazji się dzieje;)Wszystko się z czasem ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorroo85 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) Zasada jest prosta każdy nowy kołowrotek powinno się kilka minut powoli pokręcić aby dobrze rozszedł się smar. A jak dostałeś powystawowy model gdzie 50 osób brało do łapy i klasycznie ma maksa rozkręcało korbką żeby zobaczyć jak długo będzie się samo kręciło - to co się dziwić. To nie młotki do wbijania gwoździ. A z tym szumieniem to proszę Was ..... mówimy o kołowrotku za 600 - 700 zł - czego się tam chcecie spodziewać ? Masła maślanego z olejem i budyniem ??? Kręci płynnie i lekko to tak ma być - a szum .... - no musi być - gorzej jak coś zaczyna chrobotać. Edytowane 25 Września 2020 przez zorroo85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Moje Shimano wszystkie szumią, ale tylko w fotelu. Nad wodą tego nie słychać, pracują płynnie i to jest najważniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Moje Shimano wszystkie szumią, ale tylko w fotelu. Nad wodą tego nie słychać, pracują płynnie i to jest najważniejsze.Dokładnie, szum to tylko szum. Ważne by pracy nie towarzyszyły żadne stuki puki, nadmierne luzy czyli inne niż tylko akustyczne dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janbo Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Witajcie Właśnie odebrałem przesyłkę ze stradic ci4 3000. Zastanawia mnie jego praca. Takie przycieranie. Czy powinien on chodzić powiedzmy bezszelestnie? Załączam plik dzwiękowy. No niestety ja nie mam uprawnień aby wysłać plik dzwiękowy:( Mam stradica fl4000 i ten chodzi dużo przyjemniej. Przekręcenie korbką i puszczenie jej powoduje że fajnie sam się kręci, W tym ci4 jest 30 % gorzej. Może ma to też znaczenie wielkość kołowrotka. Nie znam się PozdrawiamWitam Z doświadczenia wiem, że model fl pracuje trochę lepiej niż ci4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Panowie takie pytanie czysto techniczne. Aktualnie posiadam stradica fj 3000. Uzywam go do łowienia boleni i szczupaków na lekko. Chciał bym jednak odchudzić zestaw i przymierzam się do FL. Łowienie będzie to samo. Teraz pytanko czy warto kupować FL. Bardziej chodzi mi o to czy będzie to tak samo dobra maszyna (oczywiście w moim odczuciu) jak starszy brat. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 czas pokaze ale z pewnoscia nie bedzie tak dlugo wieczny jak te z napisem japan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Akurat obecny Fj nie ma napisu japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Stradic nawet ten z Malezji jeśli nie jest katowany za dużym obciążeniem parę sezonów pociągnie. Czasy pancernych białych stradickow minęły bezpowrotnie... Sent from my Mi 9T using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) Tak jak mówiłem głównie lowie nim bolki i szczupaki na lekko. Woblery to przeważnie +\- 10gr. Gumy również. Swojego fj posiadam 3 sezony i kręci jak masełko, myśle ze prędko nie padnie. Raz był u Pana Grobelnego na smarowanie i to wszystko. Bardziej chodzi mi o porównanie konstrukcji fj do fl. Czy fl posłuży mi przy takim łowieniu taki sam czas. Bo jak mam wyłożyć jak dla mnie nie mało pieniążków na kołowrotek z którym będzie się coś działo to wole zostać przy tym co jest. Edytowane 27 Września 2020 przez patzaw26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi