Robert91 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Panowie jak widzicie 2500 FL pod bolenia, przynęty do 15 g? Zastanawiam się czy podoła, czy jednak pakować się w rozmiar 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Ja myślę, że lepiej 4000. Większy, mocniejszy i trochę dalej rzucisz. Do tego lepiej wyważy długi jak zakładam kij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 4000XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocho Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Czym różni się wersja fl 3000 Od 2500 czy tylko głębokością szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) C3000? Uchwytem korby, jak w 4000. Szpula głębsza i mocniejszy hamulec. Edytowane 5 Października 2019 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Hamulec taki sam - 9 kg. 2500 jest też minimalnie lżejszy przez płytszą szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocho Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Tak c3000 chyba, że jest jakiś inny 3000 na polskim rynku. Jaki brać pod szczupaki sandacze zwykły czy hg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 4000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocho Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Nie 4000 na moje spiningowanie za duży w grę wchodzi 2500 lub 3000 tylko nie wiem czy brać hg czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Łowiłeś kiedyś tak szybkim kołowrotkiem? Opór przy zwijaniu jest większy niż przy standardowych przełożeniach. Wielu (w tym np. mi) to nie odpowiada. Poza tym przy standardowym opadingu te 75-85 cm nawoju jest imho wystarczające i nie potrzeba nawijać metra za każdym obrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Pod bolki szybkie przełożenie jest idealne, ale pod okonia czy szczupaka nie ma sensu w twoim przypadku brać. Standard przełożenie będzie wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Zgadzam się z Maćkiem. Nie każdemu przypadnie do gustu szybkie przełożenie. Kupiłem w kwietniu ultegre XG i po tym sezonie ją sprzedam, właśnie że względu na spory opór przy zwijaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocho Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Ja do tej pory miałem quantum exo pt3000 i on nawija chyba 78cm i był dla mnie wystarczający na szczupaki okonie sandacze więc chyba standardowa wersja bez hg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Niskie przełożenie to niszowe klimaty.Ciężko w dzisiejszych czasach o młynek z niskim przełożeniem(faworyt jest jeden,a szkoda).Każdy tylko szybko i szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 W ogólnie nie widzę takiej tendencji. Na rynku są wolne i szybkie młynki w każdym przedziale cenowym. Shimano w wielu modelach ma dwa, a czasem i trzy przełożenia do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Może ktoś jest w stanie porównać penna clasha do modelu stradic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 jaka srednice ma szupla w stradic 1000 c14 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Orientujecie się może czy szpula od stradica pasuje do Stelli fi z pokrętłem o wyżej wymienionej czy od uboższego brata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Od 8 minuty masz odpowiedź: https://www.youtube.com/watch?v=EYaoJbtxSN8&t=236s 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Panowie, spodziewam się małego linczu po założeniu takiego tematu. Na ogół ustrzegam się takich pytań. Ale w tej chwili naprawdę jestem w kropce. Rozmawiałem z paroma "specjalistami", kręciłem oboma modelami na żywo, przeczytałem wszystkie tematy dotyczące tych kręciołków na jerku i dalej nie wiem. Jakie są najważniejsze różnice? Jutro kupuje któryś z nich do okoniówki 1-7g, łowie głównie główkami 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Mam 2 szt CI4+ i oba dość mocno użytkuje. Na 2500 miałem kilka szczupaków 100-110cm jako przyłów na wędkę 3-10g, na 1000Hg miałem łososia 6kg jako przyłów na wędkę 1.5-5g i oba działają jak nowe, zero problemów. Myśle, że z CI4+ będziesz zadowolony ale nigdy nie miałem Stradica FL Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Ci4+ zdecydowanie fajniejszy do lekkiej okoniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 bierz Ci4+ - będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Wszystkie różnice są opisane w wątku o Stradicach. Do 5 g zdecydowanie Ci4+ 2500 lub C3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Tylko teraz pytanie dlaczego wszyscy wybierają ci4+. FL jest tylko 30g cięższy, a z tego co wyczytałem to powinien być dużo bardziej wytrzymały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi