granvorka Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Trzy egzemplarze Ci4 w reku to już jakiś przekrój i obraz ... aż tak dramatyczna różnica w pracy na sucho ? Naprawdę byłem w szoku. Wszystkie ci4+ sprawiały wrażenie jakby były niesamowicie suche w środku, tak to jakoś pracowało jakby miało piasek w środku. Mam nadzieję, że to po prostu jakiś taki kijowy rzut. Bo planuję na wiosnę stworzyć sobie zestawik pod micro jigi i chciałbym znaleźć do niego dobrze pracującego ci4+ 1000 ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Czy model Stradic c3000 FL ogarnie lowienie przynętami do 25 gram masy łącznie? Głównie guma i opad. Pytanie nr dwa czy występuje stradic fl w wersji 2500s? Edytowane 21 Listopada 2019 przez Kamil_D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Czy model Stradic c3000 FL ogarnie lowienie przynętami do 25 gram masy łącznie? Głównie guma i opad. Pytanie nr dwa czy występuje stradic fl w wersji 2500s?Tu masz całą familię w komplecie: http://fish.shimano.com.sg/content/fish/asia/sg/en/homepage/ProductPage.P-19STRADICFL.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Naprawdę byłem w szoku. Wszystkie ci4+ sprawiały wrażenie jakby były niesamowicie suche w środku, tak to jakoś pracowało jakby miało piasek w środku. Mam nadzieję, że to po prostu jakiś taki kijowy rzut. Bo planuję na wiosnę stworzyć sobie zestawik pod micro jigi i chciałbym znaleźć do niego dobrze pracującego ci4+ 1000 ... Dzięki za uzupełnienieJa również w niedługim czasie mam zamiar nabycia lekkiej maszynki do okoniowej dłubaniny. Trochę jednak ochłodziłeś moje zapędy na tego Stradica. Co prawda mam kawałek do sklepu z jako taką ofertą Shimano, ale poświęcę się i sprawdzę organoleptycznie sprzęt na miejscu. Edytowane 22 Listopada 2019 przez K.Kalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Pod szczupaka i sandacza (uniwersał obrotówki i gumy) brać 4000 FL z przełożeniem 5.3:1 czy polecanego MHG 5.8:1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Dzięki za uzupełnienieJa również w niedługim czasie mam zamiar nabycia lekkiej maszynki do okoniowej dłubaniny. Trochę jednak ochłodziłeś moje zapędy na tego Stradica. Co prawda mam kawałek do sklepu z jako taką ofertą Shimano, ale poświęcę się i sprawdzę organoleptycznie sprzęt na miejscu.Tak jak mówię: wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że był to po prostu jakiś gorszy rzut tych kołowrotków. 2 lata temu miałem krótko stradica ci4+ z Niemiec i kręcił na sucho świetnie... po takich akcjach utwierdzam się się tylko, że przy zakupie kołowrotka warto pokręcić nim na żywo wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Czy ktoś już umiałby się wypowiedzieć na temat Stradicka FL 1000/C2000S? Jaka jest bezpieczna górna granica masy przynęty dla tego kołowrotka? Jak wypada przy swoim starszym bracie z CI4+? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Czy jest już możliwość zamówienia całego kompletu łożysk (zamiast tulejek) do Stradica C3000FL, lub czy już ktoś zna i mógłby podać wymiary adekwatnych łożysk do: RD17698, RD16122, RD19837, RD19976, RD19992 i RD19884? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 RD19976 - 3x6x2,5 plus podkładkiRD19992 - 2x5x2,5RD16122 - model 4000 ma 8x16x5, a mniejsze chyba 7x13x3, ale na 100% nie jestem pewien.RD17698 - 4x7x2,5 RD19884 - nie wiem RD19837 - to jest tulejka w którą wchodzi łożysko rolki ( Line Roller Bushing ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Dziękuję ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Panowie jak wypada porównanie wielkości Stradic FL 2500 do Zaubera 2000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Sugerując się średnicą rantu szpuli Stradic jest trochę większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Panowie co brac stradic ci4 2500 czy moze nowszy fl Oba kolowrotki sa leciutkie 190 i 220g ale jak z trwaloscia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 30g to spora różnica ???? przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Ostatnio miałem identyczny dylemat i pojechałem do sklepu z kijem do którego ma pasować i padło na FL. Lepiej wyważał kij i wyczuwalnie płynniej pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Tak tez chyba zrobie .30g to spora roznica ale raczej nie lowie na paprochowe wedki .wiec fl bedzie lepiej wywazal wedke . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Ja przymierzałem do travelka do 11g ( realnie ok 20) ważącego 94g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Ktoś już potestował na tyle tego stradica że może go polecić , będę celował w wersję 4000 fl pod wędkę ES76MF ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Marca 2020 przez phelela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Jeszcze raz odsyłam do filmików z zastosowaniem Stradiców i innych kołowrotków Shimano. Skończmy już z waleniem ku***. Edytowane 3 Marca 2020 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Mi się bardzo spodobał Stradic CI4+ na tyle że ostatnio do mojej 1000, udało się w dobrej cenie dokupić 2500 i się teraz do niej wędka robi Nie oram nimi jak na tym filmie, ale w UL się więcej jak dobrze sprawdzają, no i są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Wiecie może jaka jest różnica w wadze szpuli pomiędzy ci4 fb a fk ? Obojętnie w jakiej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Wiecie może jaka jest różnica w wadze szpuli pomiędzy ci4 fb a fk ? Obojętnie w jakiej wielkości.Sam się chętnie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Obstawiam na 0. Nie zauważyłem, aby różniły się czymkolwiek, za wyjątkiem koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 A jak jest koledzy z knobem w wersji Stradic C3000 FL - czy jest taki sam (w objętości, bo kształt ten sam oczywiście) jak w wersji Stradic 4000 FL ?? Mam Stradica 4000 FL i ten knob to powinien wisieć nad łóżkiem jakiegoś menadżera Shimano - jego wielkość jest "porażająca". Zastanawiam się nad kolejnym Stradiciem, ale chciałbym wyjaśnić ww.kwestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Obstawiam na 0. Nie zauważyłem, aby różniły się czymkolwiek, za wyjątkiem koloruA masz obydwa ci4+ i fk w tym samym rozmiarze?Mógłbyś je z ciekawości zważyć dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi