Skocz do zawartości

Shimano Stradic (kolejne generacje) - informacje, opinie, uwagi

elpojo

Rekomendowane odpowiedzi

Trzy egzemplarze Ci4 w reku to już jakiś przekrój i obraz ... aż tak dramatyczna różnica w pracy na sucho ? 

Naprawdę byłem w szoku. Wszystkie ci4+ sprawiały wrażenie jakby były niesamowicie suche w środku, tak to jakoś pracowało jakby miało piasek w środku. Mam nadzieję, że to po prostu jakiś taki kijowy rzut. Bo planuję na wiosnę stworzyć sobie zestawik pod micro jigi i chciałbym znaleźć do niego dobrze pracującego ci4+ 1000 ...

• Like 1

Czy model Stradic c3000 FL ogarnie lowienie przynętami do 25 gram masy łącznie? Głównie guma i opad. Pytanie nr dwa czy występuje stradic fl w wersji 2500s?

Tu masz całą familię w komplecie: http://fish.shimano.com.sg/content/fish/asia/sg/en/homepage/ProductPage.P-19STRADICFL.html

Naprawdę byłem w szoku. Wszystkie ci4+ sprawiały wrażenie jakby były niesamowicie suche w środku, tak to jakoś pracowało jakby miało piasek w środku. Mam nadzieję, że to po prostu jakiś taki kijowy rzut. Bo planuję na wiosnę stworzyć sobie zestawik pod micro jigi i chciałbym znaleźć do niego dobrze pracującego ci4+ 1000 ...

Dzięki za uzupełnienie

Ja również w niedługim czasie mam zamiar nabycia lekkiej maszynki do okoniowej dłubaniny. Trochę jednak ochłodziłeś moje zapędy na tego Stradica.  Co prawda mam kawałek do sklepu z jako taką ofertą Shimano, ale poświęcę się i sprawdzę organoleptycznie sprzęt na miejscu.

Edytowane przez K.Kalisz

Dzięki za uzupełnienie

Ja również w niedługim czasie mam zamiar nabycia lekkiej maszynki do okoniowej dłubaniny. Trochę jednak ochłodziłeś moje zapędy na tego Stradica. Co prawda mam kawałek do sklepu z jako taką ofertą Shimano, ale poświęcę się i sprawdzę organoleptycznie sprzęt na miejscu.

Tak jak mówię: wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że był to po prostu jakiś gorszy rzut tych kołowrotków. 2 lata temu miałem krótko stradica ci4+ z Niemiec i kręcił na sucho świetnie... po takich akcjach utwierdzam się się tylko, że przy zakupie kołowrotka warto pokręcić nim na żywo wcześniej.

• 2 miesiące temu...

A jak jest koledzy z knobem w wersji Stradic C3000 FL - czy jest taki sam (w objętości, bo kształt ten sam oczywiście) jak w wersji Stradic 4000 FL ??

Mam Stradica 4000 FL i ten knob to powinien wisieć nad łóżkiem jakiegoś menadżera Shimano - jego wielkość jest "porażająca".

Zastanawiam się nad kolejnym Stradiciem, ale chciałbym wyjaśnić ww.kwestię.