RybkaWoleju Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 M znaczy średnie czyli głębsze od S a płytsze od normalnej , czy ktoś stosował szpule łożyskowaną od wyższych modeli jako element tuninguCzyli Mednium ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMBIOZA Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 (edytowane) Panowie, dzisiaj dotarł do mnie z chińskiej krainy shimano stradic fl 4000...Jest ładny, ale zastanawia mnie... dlaczego ta praca nie jest maślana?Czy zdarza się fabrycznie w tym modelu, że za mało smaru dali w fabryce...? takie wrażenie słuchowe mam. Znawcy shimano - co sądzicie? Edytowane 15 Lutego 2021 przez SYMBIOZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Panowie, dzisiaj dotarł do mnie z chińskiej krainy shimano stradic fl 4000...Jest ładny, ale zastanawia mnie... dlaczego ta praca nie jest maślana?Czy zdarza się fabrycznie w tym modelu, że za mało smaru dali w fabryce...? takie wrażenie słuchowe mam. Znawcy shimano - co sądzicie?Mam 3000 i 4000 . 3000 kręci od nowości bardzo dobrze , ale wybrana jedna z trzech. Pierwszą jaką mi podał sprzedawca nigdy bym nie kupił. Natomiast wszystkie 4000 które miałem w ręku kręciły podobnie jednak nie tak lekko jak 3000 , ta moja też. I nie mam pojęcia dlaczego 3000 kręci wręcz maślanie a 4000 tak sobie. I to nie tylko moje spostrzeżenie. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Mam 3000 i 4000, kręcą bardzo dobrze. Weź to nad wodę a nie na serwis. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Muszą się dotrzeć mechanizmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Kilka lat temu kupiłem w Czechach TP4000. Na początku lekko rzęził. Teraz też lekko rzęzi. No ale docieram, docieram. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Pokręcić by się dotarł i smarowanie wskazane bardziej lepkim smarem. Shimano oszczędza na smarach, dlatego nie ma maślanej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Panowie, trochę banalne pytanie.., jaka jest różnica pomiędzy 2500 a 3000? czy różnią się tylko wielkością szpuli, czy jest jeszcze jakaś inna różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Tylko szpula - jeśli mówimy o 2500 i C3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Panowie, trochę banalne pytanie.., jaka jest różnica pomiędzy 2500 a 3000? czy różnią się tylko wielkością szpuli, czy jest jeszcze jakaś inna różnica? Na pewno różnica też w knobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 A no tak, knoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Na pewno różnica też w knobie No tak, zapomniałem napisać, że ta różnica jest mi znana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Tylko szpula - jeśli mówimy o 2500 i C3000Szkoda, że tylko różnica w szpuli (poza knobem oczywiście). Miałem cichą nadzieję, że body jest od 4000 a rotor mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Układ o jakim myślisz występuje w Stradicu FL 3000MHG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Nasmaruj go najlepiej dobrym lepkim smarem.Może być gęsty np.permalube lub SLP104. Shimano potrafi nasmarować obudowę a nie mechanizmy:D sądzę że jest to maszynowo robione stąd ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Układ o jakim myślisz występuje w Stradicu FL 3000MHGSzkoda tylko, że cena "prawie" jak za TP no i przełożenie trochę za duże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMBIOZA Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 (edytowane) Oki, dołożę mu trochę smaru. Szkoda tylko go otwierać ale jak inaczej się nie da... ????Naście lat temu do feederów używałem tanie shimano alivio i praca była maślana... I tak bym też chciał w stradicu????Mam tylko niebieski smar penn, ale on jest przeznaczony do większych kręcołów. Trzeba coś więc kupić Edytowane 15 Lutego 2021 przez SYMBIOZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Delikatnie odbiegnę od tematu...Czy ktoś wie czy i ewentualnie gdzie mogę w Polsce kupić knoba np. coś z Gomexusa do Stradica FL 4000? Te gały wyglądają obłędnie ...Nie chcę kupować na kitajskich portalach a nigdzie tego nie znalazłem u nas w ofertach sklepów w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Maślanie to tylko kreci Królowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Oki, dołożę mu trochę smaru. Szkoda tylko go otwierać ale jak inaczej się nie da... Naście lat temu do feederów używałem tanie shimano alivio i praca była maślana... I tak bym też chciał w stradicuMam tylko niebieski smar penn, ale on jest przeznaczony do większych kręcołów.Trzeba coś więc kupić a widzisz, to zupełnie jak ja, kilkanaście lat temu kupiłem Alivio do pickera.....chodził ładnie, nawijał jeszcze ładniej.....tak chce pamiętać głowa i tęsknota za minionymi latami, gdy człowiek był znacznie młodszy.....oddałem kołowrotek bratu, a z chłopaka taki wędkarz, że muszę od czasu do czasu poprzewiązywać zestawy.....i tego nieszczęsnego Alivio co jakiś czas mam w ręku.....chodzi gorzej od pewnej opisywanej ostatnio na forum Stelli, słowo daję, nigdy więcej! niebieski smar Penna jest super, nie tylko do większych kołowrotków.....możesz nim śmiało przesmarować np. Stradicka 1000.....tyle że tego białego, z końcówki lat 90., made in Japan......do współczesnych, dużych czy małych, są zdecydowanie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 nie rozbieraj jak polowisz 1 sezon mozna myslec o smarowaniu chyba ze bedzie niduzo uzywany to po 2 sezonach tylko rolke co pare miesiecy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Te FL z rynku chińskiego w rozmiarze 4000 mają tez jeden babol co widać na filmie w 7:30 , Vanford 4000 również... https://www.youtube.com/watch?v=HkEfKEzjZfo&t=726s&ab_channel=KatalogVoblerov Być może nie tylko te z Alli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Konstrukcyjnie słabo to wyglada.......Także lepiej dolozyc i pójsc od TP w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Konstrukcyjnie słabo to wyglada.......Także lepiej dolozyc i pójsc od TP w góre Rozwiń tą myśl że "konstrukcyjnie słabo to wygląda" bo nie rozumiem.Co wygląda słabo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Chyba koledze chodzi o to, że mechanizmy są 'trzymane' w obudowie z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi