Skocz do zawartości

Shimano Stradic (kolejne generacje) - informacje, opinie, uwagi

elpojo

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Panowie, dzisiaj dotarł do mnie z chińskiej krainy shimano stradic fl 4000...
Jest ładny, ale zastanawia mnie... dlaczego ta praca nie jest maślana?
Czy zdarza się fabrycznie w tym modelu, że za mało smaru dali w fabryce...? takie wrażenie słuchowe mam.

Znawcy shimano - co sądzicie?

post-56024-0-89781400-1613412922_thumb.jpg

Edytowane przez SYMBIOZA

Panowie, dzisiaj dotarł do mnie z chińskiej krainy shimano stradic fl 4000...

Jest ładny, ale zastanawia mnie... dlaczego ta praca nie jest maślana?

Czy zdarza się fabrycznie w tym modelu, że za mało smaru dali w fabryce...? takie wrażenie słuchowe mam.

Znawcy shimano - co sądzicie?

Mam 3000 i 4000 . 3000 kręci od nowości bardzo dobrze , ale wybrana jedna z trzech. Pierwszą jaką mi podał sprzedawca nigdy bym nie kupił. Natomiast wszystkie 4000 które miałem w ręku kręciły podobnie jednak nie tak lekko jak 3000 , ta moja też. I nie mam pojęcia dlaczego 3000 kręci wręcz maślanie a 4000 tak sobie. I to nie tylko moje spostrzeżenie.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Oki, dołożę mu trochę smaru. Szkoda tylko go otwierać ale jak inaczej się nie da... ????

Naście lat temu do feederów używałem tanie shimano alivio i praca była maślana... I tak bym też chciał w stradicu????

Mam tylko niebieski smar penn, ale on jest przeznaczony do większych kręcołów.

Trzeba coś więc kupić

Edytowane przez SYMBIOZA

Delikatnie odbiegnę od tematu...Czy ktoś wie czy i ewentualnie gdzie mogę w Polsce kupić knoba np. coś z Gomexusa do Stradica FL 4000? Te gały wyglądają obłędnie :D ...Nie chcę kupować na kitajskich portalach a nigdzie tego nie znalazłem u nas w ofertach sklepów w sieci.

Oki, dołożę mu trochę smaru. Szkoda tylko go otwierać ale jak inaczej się nie da...

Naście lat temu do feederów używałem tanie shimano alivio i praca była maślana... I tak bym też chciał w stradicu

Mam tylko niebieski smar penn, ale on jest przeznaczony do większych kręcołów.

Trzeba coś więc kupić

a widzisz, to zupełnie jak ja, kilkanaście lat temu kupiłem Alivio do pickera.....chodził ładnie, nawijał jeszcze ładniej.....tak chce pamiętać głowa i tęsknota za minionymi latami, gdy człowiek był znacznie młodszy.....oddałem kołowrotek bratu, a z chłopaka taki wędkarz, że muszę od czasu do czasu poprzewiązywać zestawy.....i tego nieszczęsnego Alivio co jakiś czas mam w ręku.....chodzi gorzej od pewnej opisywanej ostatnio na forum Stelli, słowo daję, nigdy więcej! :D

niebieski smar Penna jest super, nie tylko do większych kołowrotków.....możesz nim śmiało przesmarować np. Stradicka 1000.....tyle że tego białego, z końcówki lat 90., made in Japan......do współczesnych, dużych czy małych, są zdecydowanie lepsze ;)