dreadknight Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Witam, czy w FL-u rozmiar C5000 ma większą średnice szpuli oraz rotor niż 4000? Czy to jest ta sama szpula a większe body?Tylko szpula ma większą średnicę o chyba 3mm. Reszta jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Ile waży FL 4000 MHG ?Mefi podaję,że 260 G,a zwykły FL 280 G. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondragon Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Z innych stron wynika, ze waza jednakowo - 260g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz3664 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) Panowie pytanie z innej beczki, Shimano Stradic FL 4000 MHG , kołowrotek chodzi pięknie jednak na korbie ma lekki luz góra-doł, i nie pomaga tu mocniejsze wkręcenie korby,przy jednostajnym kręceniu wszystko jest ok , jednak przy podbiciu z opadu jak korba się zatrzymuje czuć puknięcie, mnie to denerwuje strasznie , zwłaszcza że to nowy młynek, kręciłem takim samym w sklepie i jest podobnie chociaż mi się wydawało że troszkę mniejszy ten luz , jak tam u was w FL-kach? Mam tak samo też mnie do na początku irytowało Nawet myślałem że może jakaś wada kołowrotka ale widzę że wszyscy mają tak samo Pod innymi względami jest elegancko Edytowane 30 Marca 2021 przez tomasz3664 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Cześć. Napiszcie jakie zastosowanie na u Was stradic fl 2500 . Dostałem i zastanawiam się do którego kija /jakie przeznaczenie mu nadać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) akurat FL-a nie posiadam, ale w rękach miałem....zresztą to żadna tajemnica.....kołowrotek średni, to i średnie zastosowania podepniesz zarówno do kija 8, jak i 12 funtów.....pstrąg, okoń, klenio-jaź, na lekko szczupak czy sandacz.....bardzo uniwersalna wielkość Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Dzięki. Wielkość wielością. Kwestia mocy. Chciałbym go podpiąć prawdopodobne pod konger streeto air do 15g pod kątem sandaczy na lekko. Ew klenio jazie na małe woblery /smuzaki - ale tutaj mam ci4+ 2500 i myślę, że da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 .....Chciałbym go podpiąć prawdopodobne pod konger streeto air do 15g pod kątem sandaczy na lekko no i OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Cześć. Napiszcie jakie zastosowanie na u Was stradic fl 2500 . Dostałem i zastanawiam się do którego kija /jakie przeznaczenie mu nadać.PozdrawiamJa po sezonie moge powiedzieć ze oprymalnie pasuje do kija do 21g. Ale mocuje go do kija tez do 12g na okonie na ciężko. Mechanizm pewnie i ogarnie 25g ale w 2500 jest filcowa podkladka w szpuli i hanulec raczej słabszy. Jeszcze w planie jest C3000 do kija do 28g Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Kurde ja to wole mieć zapas mocy i zakładam Shimano 2500 do kija Max 10lb ale może robię błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 2500 i C3000 nie różnią się mocą hamulca. A 9 kg to chyba nie jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Te 9kg to raczej trzeba traktować 'umownie'.Taki marketingowy bełkot. Nawet jeśli faktycznie kołowrotek takowa moc hamowania posiada to sama jego konstrukcja nie pozwoli takiej mocy wykorzystać. Jeśli kołowrotek wielkości 2500 stosuję do kija o mocy max 10lb = 4,54kg to nie ma potrzeby by hamulec był mocniejszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1958 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Kołowrotek 2500s ma jedną podkładke filcową i jast sterowalny w niskich rejestrach hamulca ,2500 ma kilka podkładek filcowych i jest sterowalny w średnich rejestrach a c3000 ma /miał/ podkłatki carbonowe do bardzo ciężkich zastosowań 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Koledzy czy stradic 4000 fl ma taką samą rączkę jak model 3000?Chodzi mi o wielkość, czy model 4000 ma większą rączkę? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 4000 ma większą korbę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 4000 ma większą korbę Dzięki bardzo Wojtek.[emoji106] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Zarówno knob jak i ramię jest większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Zarówno knob jak i ramię jest większe Edit: jak wrócę do domu, to dla pewności porównam knoby. Ramię na 100% jest większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Edit: jak wrócę do domu, to dla pewności porównam knoby. Ramię na 100% jest większe Ok czekam na info. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Knob wersji 4000 jest zdecydowanie większy .od wersji 3000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Potwierdzam, knob również się różni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Witam mam pytanie czy do suzuki rfx 5lb kupić stradic fl 1000 czy 2500.Głównie podbijam główki 2-4g tak że o to się nie martwię ale często lecą woblery pstrągowe 5-6cm minnow I obrotówki 1-2 pod prąd.Czy ten 1000 wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Lepiej coś lżejszego vanford albo ci4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Witam mam pytanie czy do suzuki rfx 5lb kupić stradic fl 1000 czy 2500.Głównie podbijam główki 2-4g tak że o to się nie martwię ale często lecą woblery pstrągowe 5-6cm minnow I obrotówki 1-2 pod prąd.Czy ten 1000 wystarczy?Zdecydowanie rozmiar 2500.Ale tutaj też wolałbym lzejszego vanforda, albo jakby budżet był większy to vanquish ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Myślę jeszcze nad czymś od daiwy może jakiś balistic?Słyszałem dobre opinię.Na vańka się chyba nie szarpne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi