Mateush Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zdecydowanie będzie pomagała. W modelach o wyższych przełożeniach zazwyczaj korbka ma dłuższe ramię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Tez wydaje mi się ze 4000 będzie lepszy - i w mocniejszym nurcie przełożenie 5.3 będzie lepsze - lżej się będzie kręcić. A napój przy tym przełożeniu to 87 cm czyli tyle co wiele kołowrotków ma przy przełożeniu 6.0 i więcej. Jedynie jeszcze martwi mnie czy dłuższa korbka w 4000 nie będzie w razie czego utrudniać zwijania w szybkim tempie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Tez wydaje mi się ze 4000 będzie lepszy - i w mocniejszym nurcie przełożenie 5.3 będzie lepsze - lżej się będzie kręcić. A napój przy tym przełożeniu to 87 cm czyli tyle co wiele kołowrotków ma przy przełożeniu 6.0 i więcej. Jedynie jeszcze martwi mnie czy dłuższa korbka w 4000 nie będzie w razie czego utrudniać zwijania w szybkim tempie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Pawellxx- mam taki zestaw tj.SG Parabelum 2,79 ćw 7-23 gz podpiętym Shimano Stradic FL 4 000MHG przełożenie 1:5,8.Kij jest dobrze wyważony.W ubiegłą niedzielę zaliczył debiut nad wodą, niestety bez bolenia.Ale było 6 okoni 20-26 cm i szczupak 58 cm.Mysle że w dalszej części sezonu kijek się jeszcze powygina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witam.Panowie i może Panie - pora na nowego Stradica FL.Będzie podpięty do kijka SG Parabellum 2.79, cw 7-23gr.Głównie pod bolki, w razie czego na klenia i na szczupaka. Poradźcie jaki model ?Ogólnie największy problem mam jakaś wziasc wielkość.2500 (C3000) czy jednak 4000 z przelozeniem 5,3 lub 5.8 ?Mam tą parabelkę w wersji 5-18 i właśnie Stradic 2500 FLMoim zdaniem 4000 będzie lepszym wyborem w Twoim przypadku.... A kij jak i Kołowrotek polecam z czystym sumieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Witam.Właśnie otrzymałem nowego Stradica 3000HG i kam wrażenie jakby coś obcieralo jak się kręci.Słuchac dziwny szum. Poniżej link do filmika https://streamable.com/9lupcc Doradzcie czy go odsyłać czy nawijać plecionkę ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Na początek kapnij kropelkę oliwki Shimano na ośkę , powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Na początek kapnij kropelkę oliwki Shimano na ośkę , powinno pomóc Dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martom Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) Czy jest sens wymiany tulejek na łożyska w knobie i pod szpulą?Kołowrotek to Stradic FL C3000.Łożyska: MR 117 ZZ i MR 74 ZZ. Edytowane 26 Września 2021 przez martom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Czy jest sens wymiany tulejek na łożyska w knobie i pod szpulą?Kołowrotek to Stradic FL C3000.Łożyska: MR 117 ZZ i MR 74 ZZ.Zdania są podzielone. Ja w swoich Stradicach wymieniłem na samym początku użytkownika. Podejrzewam że różnica będzie dopiero jak trochę popracuje na tulejkach i smar sie wytrze. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Ile łożysk wpakowałeś w knoba i jakie mają wymiary i jakie wymiary ma łożysko pod szpulą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Poszukaj wątek tuning stradic fl, tam sa opisane wszystkie łożyska. Tak z pamieci ci nie podam a nie mam dostępu do notatek Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Trochę mi się koncepcja na sezon zmienia i zamierzam FL 4000 rzucać przynętami 50-90g. Przeżyje czy szukać czegoś mocniejszego? Jakimo ciężarami maksymalnym lowicie tym kołowrotkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 U mnie przy kiju do 60g i takie gumy i czasem jerki lataja. Po sezonie jeszcze dziala jak na początku. Myślę ze 90g tochyba już trochę za duzo jak na korbę 4000. Ale to moja opinia. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Rzucić, to rzuci bez uszczerbku. Gorzej ze zwijaniem ????Z takimi przynętam to bym poszedł w SW albo pezynajmniej 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Nie wiem jak w niższych modelach ale w TP SW body od 4000 do 6000 jest takie samo, większy jest rotor i szpula. TP SW obojętnie z jakiego rocznika nie poczuje nawet takich gramatur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 (edytowane) Trochę mi się koncepcja na sezon zmienia i zamierzam FL 4000 rzucać przynętami 50-90g. Przeżyje czy szukać czegoś mocniejszego? Jakimo ciężarami maksymalnym lowicie tym kołowrotkiem?U mnie FL 4000 pracuje przy kiju do 84 gram. Nic niepokojącego się nie dzieje. Edytowane 25 Października 2021 przez scOOtt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) Koledzy rozleciał mi się dziś zauber 4000. 7 lat na Odrze z główkami +30 gr w opadzie i dobrze sobie radził. W sumie sam go zalatwilem bo praca dalej jak w pierwszym roku. Chcę zmienić na stradica FL 4000, mam teraz stradica mhg, ale to na bolenie więc zastanawiam się czy FL sobie poradzi? Nie lubię lekko łowić w Odrze;) lubię podbijacć z jednoczesnym zwijaniem. Edytowane 30 Października 2021 przez Daaaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 (edytowane) Proszę o pomoc.Jaki jest rozmiar łożysk podpierających pinion w stradicu fl 2500? Edytowane 2 Listopada 2021 przez PiotrCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Panowie czy są szpule płytkie do stradica 2500fl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Nie, ale są do Vanforda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Można kupić szpule vanquish 2500s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Koledzy rozleciał mi się dziś zauber 4000. 7 lat na Odrze z główkami +30 gr w opadzie i dobrze sobie radził. W sumie sam go zalatwilem bo praca dalej jak w pierwszym roku. Chcę zmienić na stradica FL 4000, mam teraz stradica mhg, ale to na bolenie więc zastanawiam się czy FL sobie poradzi? Nie lubię lekko łowić w Odrze;) lubię podbijacć z jednoczesnym zwijaniem.Kupiłem Daiwe BG3000, czuć moc:) kultura pracy nieporównywalna do Zaubera, a różnicy w kręceniu między Stradicem nie widzę, z tym że BG wydaje się o wiele masywniejszy. To na sucho, zobaczymy jak nad wodą, ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Panowie czy są szpule płytkie do stradica 2500fl?Szpule są ale nie w PL. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Można kupić szpule vanquish 2500sJedna mam przy stradicku od vanka I potrzeba by drugą mogła też by być ale niekoniecznie od vanka stąd pytanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi