meps Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Zapewne było i to nie raz ale zapytam bo nie mogę znaleźć. Czym różnią się modele 4000 od C3000 oprócz rozmiaru szpuli. Jak jest z przekładnią, mocą hamulca itd. Nie wiem który brać, zamiennie miałby służyć do opadu na sandacza kij do 30gr i lekkiego twitcha na szczupaki na kiju do 25gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Zapewne było i to nie raz ale zapytam bo nie mogę znaleźć. Czym różnią się modele 4000 od C3000 oprócz rozmiaru szpuli. Jak jest z przekładnią, mocą hamulca itd. Nie wiem który brać, zamiennie miałby służyć do opadu na sandacza kij do 30gr i lekkiego twitcha na szczupaki na kiju do 25gr.4000 większy i mocniejszy, hamulec 11kg. C3000 to 2500 z większą szpulą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Zapewne możesz znaleźć, ale Ci się nie chce. Odpowiem jednak: między c3000, a 4000 jest zasadnicza róznica w wielkości przekładni, rotora i innych podzespołów. Sam już pojąłeś, że c3000, to 2500 z większą pojemnością szpuli. Zatem 4000, to większe wszystko i dedykuje tą wielkość do ciężkich zastosowań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Dzięki panowie, biorę 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Dzięki panowie, biorę 4000Weź 3000.Mam obydwa, Przelowilem jeden sezon 4000 przy kiju do 28g 2,10m, daje radę ale jakoś komfortu nie ma. Przy dłuższym kiju to 4000 dla równowagi. Mi przy calodziennym szarpaniu twicha troche 4000 ciążył i dlatego zmiana, a słabiakiem nie jestem. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Ktoś się orientuje kiedy wychodzi nowy stradic lub co ile wychodzi nowy model stradica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Chyba na razie nie maja nic w zanadrzu technicznym żeby go usprawnić. Chyba ze body zrobią lżejsze albo rotor [emoji848].Na razie sprzedaje sie dobrze to nie będą mieszali na rynku. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Drodzy użytkownicy stradica 4000 FL mam dylemat, szukam kołowrotka do parabellki do 23g na wisłę, a czasem bym go podpinał pod proguide x na żwirowni, zastanawiam się pomiędzy wersją 5;3;1, a 5;8;1 (HG). Czy standardowa wersja tj. 87cm nawoju styknie pod bolki? Z kolei czy 95cm nie będzie za szybkim przełożeniem na szczupaki i sandały na żwirowni. Jak z wytrzymałością szybszej przekładni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SławomirW Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Może ktoś się orientuje czy różnią się os siebie wielkością modele 4000 i 5000 Stradica FL ? Chodzi mi o gabaryty zewnętrzne jak i wielkość przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Jeśli chodzi o parametry, które wymieniłeś, niczym. Róznią się głebokością/pojemnością szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Czy macie tak w swoich Stradicach, że szumią od nowości? Słychać odgłos pocierania, a przy szybszym kręceniu występuje też lekkie stukanie. Gdzieś wyczytałem, że to jest normalne, ale mam mieszane uczucia ponieważ moja 4 letnia Daiwa Ninja 3000A chodzi ciszej. Jeszcze nie sprawdziłem kołowrotka podczas łowienia, wczoraj dopiero przyszedł. Czy da się coś z tym zrobić, poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 W moim stradicu 4000 FL MHG nic nie stuka, żyleta. Stradic 2500 delikatnie stuka pod obciążeniem, natomiast twin power 4000 stukał też pod obciążeniem. Wysłałem do serwisu TP i już prawie nic nie stuka. Dużo się poprawiło. Stradica odeślę na zimę do serwisu. Następne kołowrotki będą chyba z Daiwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Czy macie tak w swoich Stradicach, że szumią od nowości? Słychać odgłos pocierania, a przy szybszym kręceniu występuje też lekkie stukanie. Gdzieś wyczytałem, że to jest normalne, ale mam mieszane uczucia ponieważ moja 4 letnia Daiwa Ninja 3000A chodzi ciszej. Jeszcze nie sprawdziłem kołowrotka podczas łowienia, wczoraj dopiero przyszedł. Czy da się coś z tym zrobić, poprawić?Jedź na ryby, jak nadal będzie szumiał i stukał to serwis. W zaciszu domowym nawet Stella potrafi szumieć [emoji6]. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Jedź na ryby, jak nadal będzie szumiał i stukał to serwis. W zaciszu domowym nawet Stella potrafi szumieć [emoji6]. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu TapatalkaZgadza się, ale od kołowrotka gdzie producent deklaruje cichą pracę oczekiwałbym cichej pracy, a nie wysyłania go na serwis i ponoszenia kolejnych wydatków, żeby uzyskać tą ciszę. Troche to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 (edytowane) Jak jest nowy i kupiony przez internet to go oddaj i weź kasę.Możesz kupić ten sam model z innego źródła albo coś innego.Prawda jest ze shimano często wypuszcza suche kołowrotki które szumią. Zdarza się czasami że smar trafi tam gdzie powinien ale to ruletka.Jak nie chcesz się bawić w serwisowanie, smarowanie itp to go zwroc i niech Ci kasę oddadzą. Edytowane 30 Lipca 2022 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Tak zrobię, tym bardziej, że to już drugi egzemplarz zakupiony online ze stukami i szumem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Nowe shimano zazwyczaj szumią i stukają na początku, po kilku rybach wszystko się uspokaja. Gdyby nie ustało wtedy wysyłał bym na gwarancję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Nowe shimano zazwyczaj szumią i stukają na początku, po kilku rybach wszystko się uspokaja. Gdyby nie ustało wtedy wysyłał bym na gwarancję...Mój stradic fl 2500 od nowości działa perfekcyjnie, łowiony kilkadziesiąt razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 A może niektóre sklepy dostają gorszy towar od dystrybutora Shmimano? Bo jak wytłumaczyć że jeden działa dobrze, a drugi źle? Stradica 4000 kupiłem w jednym sklepie to działa perfekcyjnie, a trzy inne w drugim i wszystkie stukały. Czy po prostu Shimano to już taki chłam i trafić dobrą sztukę nie jest łatwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Kupowałem z dwóch różnych sklepów i w sumie jest to samo. Jakby się uprzeć to drugi egzemplarz, który teraz mam w domu chodzi ciut ciszej. Pójdę za radą od kolegi wyżej i zobaczę jak sprawuje się nad wodą w warunkach bojowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Z moich spostrzeżeń wynika że niestety nie ma powtarzalności w produkcji.Miałem kilka/kilkanaście sztuk Stradica fl w różnych rozmiarach i jedne chodzą lepiej a inne gorzej.Zresztą była już o tym mowa. Co gorsza w TP też tak bywa a kołowrotek dwa razy droższy. Pocieszeniem jest to że kupując przez internet można go bez problemu oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dusiołek Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) Osobiście posiadam i używam 6 sztuk Stradic FL. 2500HG, 2 x 2500, 2 x c3000 i 4000. Nic nie stuka, nic nie puka, praca idealna, do nawoju nie sposób się doczepić. Łowię tylko żyłkami. Naprawdę nie rozumiem przepaści cenowej pomiędzy Stradic FL a Twin Power ! Są to w tym momencie moje jedyne kołowrotki. Jestem z nich bardzo zadowolony. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez Brejdak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) Praca mojego jedynego Stradica FL rozmiaru 4000 (5.3:1) od nowości też była daleka od ideału. Ale zgodnie z zaleceniami jakichś Rosjan z YT od razu go rozebrałem, wymieniłem dwie (albo trzy?) teflonowe tulejki na łożyska i przeniosłem fabrycznie nałożony w bezsensownym miejscu smar na przekładnię. Teraz pracuje nie gorzej niż moja ulubiona Caldia LT 2021, która pracuje idealnie. Też nie rozumiem wydawania dodatkowej kasy na TP, skoro kosztem dosłownie kilku złociszy można Stradika ułożyskować tak samo, materiał korpusu jest ten sam a przekładnia, według twierdzeń producenta, tak samo jak w TP wycinana jest na CNC a nie odlewana. No ale może jednak jest między nimi jakaś różnica za którą warto zapłacić, nie wiem bo skąpy jestem i TP nie posiadam. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez Hans Kloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) Z moich skromnych doświadczeń mogę powiedzieć tyle ze przekładnia ze stradica FL dużo szybciej się zużywa niż ta z TP… zastosowałem w moim FL mhg przekładnie z vanquisha fb i od początku sezonu jest to mój podstawowy młynek zobaczymy jak będzie wyglądać przekładnia po sezonie. Edytowane 16 Sierpnia 2022 przez 19john92 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zaraz dojdziemy do wniosku że nie warto kupować Mercedesa czy BMW bo po co jak Volkswagen ma wszystko to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi