pasazer Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Hej, Szukałem w necie, ale nie znalazłem. Czy do Stardica 3000FL, były produkowane(można gdzieś kupić) płytkie szpule? Pozdrawiam ŁukaszNie, Ale była w 2500, dokładnie 2500S, taka szpula pasuje do C3000, ma tylko słabszy hamulec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Bardzo dziękuję za odpowiedź... A można gdzieś taką szpulkę kupić? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 (edytowane) Napisz do Mefisto Edytowane 26 Października 2022 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Kup ciut drożej 2500s albo ciut głębiej ale wciąż nie głęboko c3000mhg od. Vanquish 19 i będziesz miał lżejsza szpule i w dodatku z łożyskiem w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 (edytowane) Bardzo Wam dziękuję za informację, teraz już jakoś sobie poradzę???? Pozdrawiam Łukasz Edytowane 27 Października 2022 przez ŁukaszGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Można jeszcze poszukać od vanfodra 2500hgs, będzie tańsza niż ta od vańka… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Dzisiaj oglądałem dwa stradici rozmiar 4000 zwykły i mhg powiem Wam ze praca na sucho w sklepie tego zwykłego to jakieś nieporozumienie, trochę jak by sucho w środku było. Drugi mhg już tego smaru miał więcej, troszkę lepiej płynniej ciszej kręcił ale to tez nie było to nazwy sklepu nie będę mówił, bo nie o to chodzi. Przyjechał tez do mnie jeden z zamówienia wysyłkowego w wersji mhg i ten to dopiero koszmar jak by w nim pustynia była. Z ciekawości wziąłem do ręki Twin powera chyba zwykły i powiem Wam ze jak nim zakręciłem to po prostu masełko Tylko ta cena 1600pln to są jednak dwa stradici. Ogólnie to jestem zawiedziony jakością tych kołowrotków i średnio maja się do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 @DumFishJest spora niepowtarzalność jeżeli chodzi o jakość w tych Stradicach. Ostatnio w sklepie kręciłem 3 sztukami - 2500, C3000 oraz C3000HG i tylko jeden z nich kręcił na sucho tak, że nie można było mieć zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 @DumFishJest spora niepowtarzalność jeżeli chodzi o jakość w tych Stradicach. Ostatnio w sklepie kręciłem 3 sztukami - 2500, C3000 oraz C3000HG i tylko jeden z nich kręcił na sucho tak, że nie można było mieć zastrzeżeń.Również potwierdzam, każdy kręci inaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Miałem to samo z ultegra 2500 pierwszy raz biorę do ręki i kręciło to tragicznie , dopiero drugi egzemplarz super kręcił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Dzisiaj odebrałem zamówiony z internetu Shimano Twin Power C3000FD - szumi dość głośno. Myślałem, że tylko Stradic tak ma... niestety. Kręciłem wcześniej w dwóch różnych sklepach tym rozmiarem i oba naprawdę fajnie chodziły. I bądź tu mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Jedź z nim na ryby, kilka ryb wyciągnij i jak będzie coś nie tak gwarancja… wszystkie Shimano które miałem od nowości szumiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 (edytowane) Panowie mam takie pytanie, czy w waszych egzemplarzach w modelu 4000 kabłąk po otwarciu jest również tak blisko nóżki?W modelu 3000 jest większa odległość. Edytowane 18 Listopada 2022 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 W moim 4000 wydaje się jeszcze bliżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 To nie ma znaczenia, i tak sie nigdy nie uderzy. No chyba że jakimś cudem palca tam wsadzisz. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 U mnie jest jakieś 2 mm i zupełnie to nie przeszkadza.Nawet nie zwracałem na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Panowie, jak wypada Stradic w porównaniu do Lexy E Lt? Podobna półka cenowa. Zastanawia mnie czy jest sens sprzedać używkę Stradica i kupić nówkę Lexe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Panowie, jak wypada Stradic w porównaniu do Lexy E Lt? Podobna półka cenowa. Zastanawia mnie czy jest sens sprzedać używkę Stradica i kupić nówkę Lexe.Bardzo mało informacji jest na temat tej Lexy, sam kiedyś zastanawiałem się nad modelem 3000 ( ze względu na brak takiej wielkości w Shimano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) Kręciłem wersją 3000 mojego kolegi, nowa po kilku wyjściach nad wodę. Mam po tej niecałej godzinie łowienia bardzo dobre wrażenie i mocno się zastanawiam nad zakupem. Przy kiju szczupakowym do 40 gr spisywała się idealnie. Mała średnia szpuli plus przekładania taka jak w rozmiarze 4000 dają poczucie mocy. Woblery typu Hornet 6, obrotówki Longi 5 bez większych oporów.Mam z tyłu głowy, że bebechy nie różnią się od modeli niżej i pewnie zaraz zacznie stukać W tej cenie Daiwa (zresztą Shimano również) nie ma alternatywy i jest to jedyny kołowrotek ale hybryda z aluminium jaki można u nas dostać bez cudowania. Mam Stradica FL 4000 MHG i czy bym zamianił na 4000S-CXH Lexę? Pewnie nie bo jak Stradic działa to sensu nie widzę. Edytowane 23 Listopada 2022 przez MatB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Jest szansa na nową odsłonę stradica 2023? Bo rozważam zakup fl i nie wiem czy czekać czy brać pod choinkę pozdrawiam Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Jest szansa na nową odsłonę stradica 2023? Bo rozważam zakup fl i nie wiem czy czekać czy brać pod choinkę pozdrawiam Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu TapatalkaA myślisz że nowy będzie lepszy?Marketingowo napewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Jest szansa na nową odsłonę stradica 2023? Bo rozważam zakup fl i nie wiem czy czekać czy brać pod choinkę pozdrawiam Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Nie ma, chyba, że bliżej września 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Panowie, jak wypada Stradic w porównaniu do Lexy E Lt? Podobna półka cenowa. Zastanawia mnie czy jest sens sprzedać używkę Stradica i kupić nówkę Lexe.Lexa oferuje rownie losową jakość co Stradic. Mam LT3000D - jest mega moc i lekkość kręcenia - Shimano może się tego od Daiwy uczyć… Łowilem na przemian Lexą, TP15 4000hg i PG - Lexa zdecydowanie bije komfortem TP. Ale co z tego jak pod koniec pierwszego dnia łowienia (gumy 4” i 15-16gr główki - sandaczowy opad) zaczęła nieprzyjemnie szumieć…pewnie padło łożysko ale jeszcze jej nie rozbierałem. Reasumując Lexa wydaje się być bardzo ciekawym młynkiem z uwagi na dużą moc i zero oporu przy starcie (relatywnie długa korba) czego nie można powiedzieć o żadnym Shimano poza modelami PG. Czy dziś kupiłbym Lexę ponownie - tak. Teraz kupuję jeszcze Stradica FL bo chcę go mieć - tylko odwiedzę sklep gdzie mają ich kilka i wybiorę najlepiej pracujący bo od tego sporo zależy. Zauważyłem, ze jak od początku młynek pięknie pracuje to z reguły działa długie lata a jeśli są jakieś luzy czy dźwięki to z czasem będzie już tylko gorzej…Kołowrotki gdzie nie znalazłem żadnej różnicy w jakości podczas macania kilku egzemplarzy przed zakupem to CertateLT i TP15 przy czym moc Certate jest nie do pobicia i na razie ten kołowrotek oceniam wyżej niż TP a nawet Stellę 2010 (nowszych Stelli nie mam i nie zamierzam mieć bo zupełnie nieodpowiada mi ich praca.) Edytowane 18 Grudnia 2022 przez gladki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Czytałem, czytałem, czytałem i w końcu kupiłem tego Stradica Fl 4000. I co? Główki 17g ze smukłymi gumkami, troszkę mrozu i kołowrotek nie dał sobie rady. Dałem mu drugą szansę bez mrozu, to samo. Ciężko to kręci, stuka, puka, szumi. Szczerze zwykły zauber za 300zł dużo lepsza kultura pracy i moc, ba, ecusima za 120zł nie jest gorsza niż stradic jak dla mnie. Po 2 użyciach Stradica kupiłem Twin Powera PG 4000 i tu już już muszę przyznać, że warto. 20 lat łowię na przeróżne kołowrotki głównie w przedziale cenowym 100-500zł i stwierdzam, że przesiadając się na Stradica nie widać różnicy i szkoda kasy. Zmiana na Twin Powera robi różnicę, moc i kultura pracy jest niesamowita, łowienie staje się przyjemniejsze i serio sprawia większą radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Czytałem, czytałem, czytałem i w końcu kupiłem tego Stradica Fl 4000. I co? Główki 17g ze smukłymi gumkami, troszkę mrozu i kołowrotek nie dał sobie rady. Dałem mu drugą szansę bez mrozu, to samo. Ciężko to kręci, stuka, puka, szumi. Szczerze zwykły zauber za 300zł dużo lepsza kultura pracy i moc, ba, ecusima za 120zł nie jest gorsza niż stradic jak dla mnie. Po 2 użyciach Stradica kupiłem Twin Powera PG 4000 i tu już już muszę przyznać, że warto. 20 lat łowię na przeróżne kołowrotki głównie w przedziale cenowym 100-500zł i stwierdzam, że przesiadając się na Stradica nie widać różnicy i szkoda kasy. Zmiana na Twin Powera robi różnicę, moc i kultura pracy jest niesamowita, łowienie staje się przyjemniejsze i serio sprawia większą radość Czy Stradic jest z wysokim przełożeniem? U mnie było oznaczenie HG i szybko się pozbyłem tego kołowrotka. W rozmiarze 3000 zakładając 10g plus guma 7,5-10cm był koszmar. Nie dość, że stukał to jeszcze szumiał i ciężko chodził. Serwis Shimano 2 razy mi napisał, że to normalne dla tego typu kołowrotka. I to był mój ostatni Shimaniak z oznaczeniem HG/XG - nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi