Valo Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Darku, jeżeli możesz podaj linka chętnie sobie zamowie wueksza ilość z moim darem do gubienia na pewno się nie zmarnują leżąc w szafie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 (edytowane) https://a.aliexpress.com/_EuFXCBh chyba wejdzie I są nylonowe byłem pewien że poliamid … Edytowane 28 Kwietnia 2024 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Pacjent Stradic Fl4000 - nie podoba mi się praca hamulca. Nie wiem czy to za duża moc hamowania ale oddaje mało płynnie i dopiero przy mocnym pociągnięciu. Ktoś ma jakieś rozwiązanie? Smarowałem tarczki karbonowe smarem ale niewiele to dało. Może jakiś zestaw tarcz filcowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Niestety one tak mają, rozwiązanie to wymiana tarcz na filc, nie spotkałem się niestety z takimi. Ten problem dotyczy również mniejszych szpulek do FL w rozmiarze C3000 tam też sa te nieszczęsne tarczki carbonowe. Najprostszym rozwiązaniem jest zamówienie tarcz od TP FE, Vanquish FC one juz mają poprawiony hamulec. Ewentualnie zakup całej szpuli od TP FE lub Vanqisha FC (nie starsze!), podobono w nowym Stradic FM ten problem również został naprawiony i poprawili hamulec, ale tego nie weryfikowałem osobiście, jeżeli ktoś potwierdzi że 4000 FM ma płynny hamulec, najprościej będzie kupić szpulę od FM i po problemie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca (edytowane) Kupiłem parę dni temu FM i faktycznie ten hamulec chodzi lepiej. Nie testowany nad wodą jeszcze ale w domowych warunkach mam wrażenie, że to lepiej oddaje i płynniej. Myślałem, że jest jakieś inne rozwiązanie może, bo kupowanie nowej szpuli za circa 200zł średnio mi się widziało.Edit: Dosztukowywał ktoś może chałupniczo takie tarcze? Kupić filc i samemu metodą prób i błędów dociąć.... Edytowane 4 Lipca przez Flls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Na ali jest spory wybór tarcz filcowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Na ali jest spory wybór tarcz filcowych ...Będziesz tak uprzejmy i podlinkujesz mi proszę? Bo albo jestem ślepy albo nie wiem.. Szukam i co mi się wyświetla wszystko to carbon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi