fish28 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Waldku,nie wiem co jest przyczyną ale zawsze po obfitym deszczu miałem problem ze stradickiem fc.Z gtm-em malezyjskim nigdy tego problemu nie było.Więc doszłem do wniosku że przyczyna mysi być woda,ale tak samo jak Ty uważam że to musi być coś jeszcze oprucz tej wody.Może smar? Ale z orginalnym smarem było tak samo,z mobilithem też nie pomogło.Więc gdzie może być ten problem?Ja pogoniłem swojego fc dość szybko gdyż od początku mi nie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Darek. Nie miałem FC, więc nie mogę nic w temacie powiedzieć. Jedyne co mogę, to porównać.I tak:- Cardinal C4 zawisł był mi na żyłce, na gałęzi (przerzuciłem krzaka Meppsem) i wisiał tak, zażywając doraźnej, zimowej kąpieli przez około 15 minut zanim nie dotarłem do niego. Nawet nie otwierałem. łowiłem przez następne 2-3 godziny na mrozie. Nie zamarzł, nie zacinał nie przycinał.- Daiwa Regal_Z 1500 na okoniach był i spadł sobie z pontonu do bajora. Zanim wyłowiłem inną wędką (musiałem skoczyć do autka po gruntówkę) to trwało jakieś naście minut. Później "czesanie dna. Trochę zleciało.Kąpiel mu nie zaszkodziła zupełnie.-Infinity Q 3000- wpadłęm wpoślizg na kamieniach i wylądowałem na łokciach. Wędka obok kołysała się na fali Bałtyku. Zanim się pozbierałem, osuszyłem (nieskutecznie) aparat, kilka długich chwil trwało. Na kwaterze jedynie opłukałem pod kranem (tradycyjnie)Smarowałem po 3 dniach dopiero w domu.-TP2500FB w ciągu swej kariery często śmigał w deszczu, czasami się wykąpał na krótko ale nigdy nie zawodził. Wnioskuję więc jedynie, że jeśli woda to w związku z czymś jeszcze a czym? Niech lepiej fachowcy powiedzą, bo u mnie różne smary i różna jakość smarowania ale woda na bank im nie zaszkodziła.O "zwykłym" łowieniu w deszczu nie wspominam, bo i po co. Żaden kołowrotek mnie w deszczu nie zawiódł ale może właśnie model FC ma jakąś specyfikę budowy, która w powiązaniu z wodą przynosi wkurr.......ce skutki Edytowane 14 Maja 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Szczerze mówiąc jestem porażony jakością kołowrotków Shimano czy to Stradic FC, czy Twin Power FC.Sam nie wiem czy się śmiać, czy płakać jak czytam, że kołowrotkom za kilka stów deszczówka z chmurki do tego stopnia szkodzi, że nie da się nimi łowić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 może ktoś rozjasnic te oznaczenia Fi Fc Fb itd. itp. do którego roku produkowane i gdzie bo sie polapac nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu961 Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Najlepsze w tym wszystkim jest to ze kolowrotek jak to napisal kolega Voldemort kreciol za kilka stow i cos go gryzie. Posiadam rowniez spro red arc 1030 i w tym samym czasie i nawet doznal kompieli w wodzie i nic sie z nim nie dzieje. A znaczna ruznica w cenie. Edytowane 14 Maja 2013 przez lechu961 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja też miałem problemy z młynkami Shimano na mocnym deszczu - bez kąpieli w wodzie. Średnio-niska półka cenowa. Symetre, Aero Malezja i cos tam jeszcze. W Emblemach brak tego problemu. Co za tym idzie w Turkach również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacorP Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Jestem zainteresowany kupnem kołowrotka Shimano Stradic C5000 FD, jeśli ktoś z kolegów ma jakieś opiniie to zapraszam chętnie dowiem się więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacorP Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Interesuje mnie łowienie na ciężkie woblery w trolingu, inie wiem czy poradzi sobie i nie będzie uczucia że jest za słaby ?Liczę też na brania suma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Do takich łowów to chyba Penn Slammer, a nie Stradic. Zresztą napisz w tym temacie to Ci ktoś pomoże dobrać kołowrotek: http://jerkbait.pl/topic/46701-dob%C3%B3r-ko%C5%82owrotk%C3%B3w/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Koledzy mam zamiar kupić jeden z kołowrotków stradic 3000 FJ lub FK HG . Kołowrotek ma służyć jeziorowemu łowieniu szczupaków głównie na gumy 15cm + główka 10-15gr.Czy może ktoś użytkował te modele. Czy można powiedzieć ,że jeden z nich jest lepszą wersją stradica? Edytowane 6 Maja 2017 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Mam pytanie jak sie ma stradic hg 2500 w porownaniu z pennem sargusem? Wagowo wiem ze sie roznia ale penn maszynka nie do zajechania. Ze stradiciem tez tak jest? Od razu doodam ze kołowrotek bedzie uzywany do boleniowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Mam pytanie jak sie ma stradic hg 2500 w porownaniu z pennem sargusem? Wagowo wiem ze sie roznia ale penn maszynka nie do zajechania. Ze stradiciem tez tak jest? Od razu doodam ze kołowrotek bedzie uzywany do boleniowekKolego stradic to delikatny kołowrotek i na boleniu posłuży Ci pewnie z 2 sezony max. Niestety do takiego łowienia potrzebujesz mocnej przekladni, która wytrzyma boleniowe tempo. W przypadku Shimano to poniżej biomastera lub twin powera bym nie schodził z nowych konstrukcji... Zawsze w tym samym budżecie możesz znaleźć starszą konstrukcje, taka jak twin power XT on przetrwa dużo więcej niż nowsze wersje. Tylko jeden mały problem, ciężko znaleźć pewne źródło gdzie masz pewność co do zużycia. Na nowego nie ma co liczyć w budżecie poniżej 600zl pewnie ale cuda się zdarzają. Ja pod swoją boleniówkę podpinam Shimano sephia bb c3000s, to znaczy wzmocnionego stradica ci4+ na rynek jdm. Kołowrotek rozwojowy bo można wsadzić 3 łożyska i go ulepszyć nie wielkim kosztem. Jest to konstrukcja z przełożeniem 6.0, że wzmocniona przekładnią od wyższego modelu bodajże pochodzi ona z jakiegoś biomastera. Mój po ponad 2 sezonach chodzi jak nowy, a stradic ci4 F wymagał małego serwisu... Sephia BB c3000s jest do wyrwania za 470zl, nowa z gwarancją i nie tknięta przez nikogo.... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Grudnia 2017 przez mathew.stepnicki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Mam pytanie jak sie ma stradic hg 2500 w porownaniu z pennem sargusem? Wagowo wiem ze sie roznia ale penn maszynka nie do zajechania. Ze stradiciem tez tak jest? Od razu doodam ze kołowrotek bedzie uzywany do boleniowekRozmiar 2500 to pstrąg, kleń. Celuj w rozmiar 4000hg/xg da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ja pod bolka mam Stradica 3000 HG. Jestem bardzo zadowolony. Z rozmiarem poniżej tych 3000 pod takie łowienie bym nie schodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 A gdzie to się te Sephie po 470 zł kupują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 A gdzie to się te Sephie po 470 zł kupują?W Polsce nie dostępne ale w Irlandii lub UK były jakiś czas temu na Black friday sale... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) W Polsce nie dostępne ale w Irlandii lub UK były jakiś czas temu na Black friday sale... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu TapatalkaJak nie dostępny w PL jak tak, on był normalnie w PL ofercie od Shimano.Wystarczy wklepać w google to pojawią się sklepy które go mają jeszcze na stanie. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Miałem na myśli cenowo... Źle to ująłem w Polsce to można kupić wiele rzeczy nawet nie dostępnych w Europie zachodniej. Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) WitamKoledzy co sadzicie o tym Stradicu 2500 FD ( biały z podwójną rączką )Mogę go kupić NOWY za 500 zł w sklepieDocelowo chce go dać na matchówkęMyślałem też o nowym Stradicu SREBNYM w RAWENIE są po 550 złAle jak Z JAKOŚCIĄ do starego STRADICA 2500 FDDziękuję za każdą odpowiedz Edytowane 21 Lutego 2018 przez TEAM DRAGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 to nic innego jak stradic FJ tylko chyba na EU. Podwójna korbka+zapas szpulka brak łożyska w rolce. FJ bez szpuli zapas,pojedyncza korbka i w rolce łożysko. Nic szczególnego ten stradic. Chyba bym wolał zdecydowanie FK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Dlaczego? to nic innego jak stradic FJ tylko chyba na EU. Podwójna korbka+zapas szpulka brak łożyska w rolce. FJ bez szpuli zapas,pojedyncza korbka i w rolce łożysko. Nic szczególnego ten stradic. Chyba bym wolał zdecydowanie FK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Dlaczego?Jest sporo lżejszy oraz lepiej łożyskowany. Poza tym jest wg. mnie bardzo dobrą konstrukcją mówię o stradic FK. Nie twierdze ze FD jest do kitu ale z tych dwóch wybrał bym FK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Dziękuję za wyjaśnienie. Kiedyś kręciłem fk i byłem zawiedziony, być może felerny egzemplarz się trafił. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Dzisiaj pokrecilem ci4 fb, skubaniec jakby nic nie miał w środku, kiedyś go oglądałem z ciekawości, dzisiaj nie mogłem się powstrzymać. Ultegra też przyjemnie kręci, czekam aż padnie mi biomaster bo TP 15 kręci cudownie, nie wiem czy się doczekam i nie przytule 4000 PG. Fk nie mieli w rozmiarze 4000 ale mniejsze też niczego sobie, szkoda że zrezygnowali z białego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Zobacz sobie nowego Sustain FI, chodzi lepiej niż stradic a brakuje mu nie wiele do twin power 2015. I najważniejsze jest czarny i kosztuje śmieszne 750-780zl... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Marca 2018 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi