Flexx Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 No i rozmiary C2000S i 2500S byłby bardzo mile widziane. W japońskiej tabelce z linku powyżej te rozmiary są, w polskiej wygląda na to, że ich nie ma.http://jerkbait.pl/topic/112775-nowo%C5%9Bci-shimano/#entry2589347 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Racja Krzysiek...oczywiście - dla Europy tabelka rozmiarów jest inna.Patrząc na wagę nowego Stradic'a z wyższą szpulką obawiam się, że znowu Shimano upośledziło nowy model w stosunku do FK i buda chyba jednak jest z grafitu czy innego pastiko-podobnego materiału...rozmiar 2500 waży 220g...przy większej szpulce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Z aluminium ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Mam i ja, mega płynna praca i super leciutki. Edytowane 28 Maja 2019 przez Darek Koralewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Kiedy Stradic FL będzie dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ponoć ma być pod koniec miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ja czekam bo podobno koniec roku nowy ci4 będzie ten trochę za ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Kiedy Stradic FL będzie dostępny?Ja dostałem informację z jednego sklepu w Wlkp ,że pierwsze wjadą na półki tego sklepu z samym początkiem lipca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 tutaj fajny filmik stradic FL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Niektórzy już mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Ktoś użytkuje 2500 fl ? Jak wrażenia ?W Ravenie jest dobra promocja i chyba zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 I jak pierwsze wrażenia ?? Może sie ktoś wypowiedzieć?? lepiej wybrać nowego FL-a czy jednak CI4+ ??)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Miałem przyjemność pokręcić chwile tym kołowrotkiem i porównać go ze wcześniejszą wersja CI4+ którą łowie już chyba 3 sezon. Kultura pracy porównywalna, nawijanie na podobnym poziomie. Na duży plus wyższa szpula w nowym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 I jak pierwsze wrażenia ?? Może sie ktoś wypowiedzieć?? lepiej wybrać nowego FL-a czy jednak CI4+ ??))Ale to dwa całkowicie różne i odmienne kołowrotki Stradic FL to następca stradica FK i gdybym miał porównywać to do tego właśnie modelu. Natomiast CI4+ to osobna pozycja w katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Ale to dwa całkowicie różne i odmienne kołowrotki Stradic FL to następca stradica FK i gdybym miał porównywać to do tego właśnie modelu. Natomiast CI4+ to osobna pozycja w katalogu . Możesz mi wyjaśnić różnice ??)))) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Różnica jest prosta, masa konstrukcji oraz jej zastosowanie i potencjalna długowieczność... FL jest zbudowany konstrukcyjnie tak samo jak FK, hybrydowa obudowa częściowo aluminowa. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Czyli FL bardziej wytrzymalszy i lepszy pod szczupaka ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Nie. Stella będzie bardziej wytrzymalsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Oczywiście zdaję sobie sprawę, że stradic CI4+ jest przeznaczony do innych zastosowań, ja swoim łowię białoryb i sporadycznie klenie. Tego modelu nawet w rozmiarze 4000 nie założył bym do szczupakowego kija. Dlatego warto by określić do czego ma służyć młynek, chwile używałem modelu FL w rozmiarze C3000 i widzę jego zastosowane w łowieniu pstrągów i podobnej wielkości drapieżników. Jakbym miał dylemat czy brać FK czy FL wybrałbym nowy model z racji wyższej szpuli, chociaż z drugiej strony ten model ma szpulę kompatybilną ze stellą i nowym vańkiem co może być powodem wywindowania cen szpul zapasowych. Ale tego nie wiem czy tak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Kumpel używa stradic 4000fk do szczupaków z powopadzeniem. Wiadomo, że płynnościa pracy nie dorówna Stelli czy existowi, wytrzaloscia oczywiście też. Jeśli chodzi o wytrzymałość do ceny to stradic jest rozsądną opcja, napewno przetrwa 3 sezony i będzie znośny w użyciu. I najważniejsze cena 550-600zl, czyli 3 czy 4 mniej niż Stella. Wiadomo Stella to prestiż ale czy każdy musi ją mieć, żeby łowić... Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez mathew.stepnicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Wcześniej napisałem, który będzie lepszy pod szczupaka )) Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Moim skromnym zdaniem jeśli trafisz FK taniej niż 550zl to jest to sprzęt godny uwagi. W przypadku FL ceny są jeszcze trochę za wysokie bo 720-790zl w zależności od rozmiaru to sporo. Do tego cena nowej zapasowej szpuli to pewnie więcej niż w fk, bo jest to nowy system szpul przez co cena zapewne wyzsza. Za nowym FL przemawia napewno niższe przełożenie 5.3 względem FK 6.2, zawsze w końcu można kręcić korba wolniej[emoji2]... Odnośnie konstrukcji na szczupaka, gdzie zakładasz spora obrotówke, wahadło czy spora gumę >15-20cm to jednak szedł bym w mocniejsze konstrukcje twin powera 4000/PG lub certate 3000. Przy nich masz spokój na dłuższy czas, ale trzeba pamiętać o serwisie odpowiednim co jakiś czas aby ładnie chodziły. Jeśli masz wystarczająco środków żeby dołożyć to sprawa prosta i warto to zrobić. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Niestety kwoty powyżej 1 k nie wchodzą w grę, wiec pozostaje FL. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Kolego można czasami wyrwać twin powera czy certate właśnie w granicach 1000zl... Trzeba tylko szukać i cierpliwie poczekac. W tym momencie masz promocje na twin power 4000pg za 1030zl + koszta wysylki. https://www.uttings.co.uk/p131914-shimano-twin-power-4000-pg-front-drag-reel-tp4000pg/#.XVQr4x49cQY Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 A ja bym proponował zerknąć na Daiwe BG 3000. Mam, używam i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi