n15 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Może ktoś z kolegów wie ile waży guma Flex Slim Shad Berkleya w wersji 18 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Mogę zważyć, ale dopiero wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Też jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Ok. 35,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Dzięki. Czyli rzucać można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Spokojnie. Fajna guma, nie wymaga też ciężkiego zbrojenia, jest dość miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Używałem 5 calowych zbrojonych tradycyjnie w jiga oraz ciętą pod offset. W niezbyt długim jigu mocno pracuje ogonem, praca w nurcie wyczuwalna nawet na niezbyt czułym kiju. Z czystym sumieniem mogę napisać, że łowna, szczególnie dziwnym trafem biała Najlepiej sprawdzała mi się na 7gr główce w spowolnieniach nurtu. Edit:Co do zbrojenia w offset to jako stabilizator na hak dawałem minimum 3gr, ze względu na mocną pracę przy próbie agresywniejszego poprowadzenia wykładała się na boki przy mniejszym śrucie. 6 cali zapewne będzie potrzebowało więcej ołowiu 5-7gr szacuję. Większe obciążenie dawałbym już dodatkowo jako czeburaszka przed hakiem Doczytałem, że pytanie było odnośnie wagi gumy sory za Póki co nie kasuję posta, może moje obserwacje jednak przydadzą się komuś Edytowane 5 Lutego 2015 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Ja będę wklejał śruciny w brzuch. Już mam to opanowane. Zamawiam. Tylko na Allegro po 12,40. Może tańsze źródło na 5-10 sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Ja będę wklejał śruciny w brzuch. Już mam to opanowane. Zamawiam. Tylko na Allegro po 12,40. Może tańsze źródło na 5-10 sztuk?Silikon formierski i alumisol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Coś mi od początku nie do końca pasowało z ogonkiem na zdjęciu i przy szukaniu ofert na te gumki doświadczyłem olśnienia, że miałem na myśli rib shad a nie tytułowy slim shad. Ten slim shad jako duża guma przysłowiowego tyłka nie urywa, na pewno nie będzie tak pracować jak rib shad są lepsze konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Silikon formierski i alumisol ? A co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Coś mi od początku nie do końca pasowało z ogonkiem na zdjęciu i przy szukaniu ofert na te gumki doświadczyłem olśnienia, że miałem na myśli rib shad a nie tytułowy slim shad. Ten slim shad jako duża guma przysłowiowego tyłka nie urywa, na pewno nie będzie tak pracować jak rib shad są lepsze konstrukcje Te Rib Shady to straszne maluchy. Nie na Szwecję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Sprawdź w LeClercu w Alejach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Nie mają. Ale mają zamówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem. Kiedyś dostałem w prezencie gumę tego typu, w kolorze jak dla mnie nieco zbyt krzykliwym (fire tiger) i pomimo mojego sceptycznego podejścia do niej naprawdę w wielu wypadkach sprawdziła się.Używam jej głównie przy wolnym trolu na wodach stojących i uważam ją obok 6" kopyta Relaxa za jedną z bardziej łownych. Moja guma ma wielkość 5" i waży bez zbrojenia ok.24g co mniej więcej pokrywa się z danymi ze sklepu internetowego Pirania w którym podają jej wagę jako 22g. Ten sam sklep podaje dla modelu 6" (15cm) wagę 47g. Niestety nie posiadają w sprzedaży modelu 7" (18cm) i nie podają jej wagi. Biorąc pod uwagę dane przesłane przez Krzyśka oraz te z Piranii dla modelu 15cm trochę jestem skołowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 A co to jest?http://jerkbait.pl/topic/4427-materia%C5%82-do-odlewania-przyn%C4%99t-gumowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 To wreszcie 35 czy grubo ponad 50 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dzwoniłem i mi zważyli wersję 15 cm. 35 g. . czyli 18 cm ponad 50 gramów będzie ważyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Ważyłem dwie sztuki, wydawało mi się, że 18cm. Sprawdzę, może to były 15cm jednak. Na 100% ważyły razem 71g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Bankowo 15 cm. Ważyłem zbliżoną gumę i waga 30 g. Dzwoniłem do kilku sklepów gdzie mają 18 cm ale w żadnym wagi za 2 dyszki nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Spoko, za godzinkę sprawdzę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 OK. Daj znać proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Po grzbiecie ma 15 po brzuchu blisko 18, jest nieco dłuższy od Shakera 6". Waży ponad 35,5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Czyli 15 cm. Masz większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Niestety nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi