barwena1977 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Ja do takich zadań używam Stradici 3000fg i 3000fe.Przy odrobinie normalnego podejścia do sprzętu maszynki można uznać za długowieczne.W tej cenie to chyba bym jeszcze pomyślał o Penn Slammer 260.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 ja również skłaniałbym się do Penn Slammer 360. Mam łącznie 5 stradic'ów. Dwa perłowe, japońskie z rocznika 98, dwa amerykańckie FI (Made In Malesia) i jednego takiego z dragiem, ale nie pamiętam modelu (sprzed dwóch lat). Cięko jest mi porównać FI z japońcami bo FI się jeszcze nie wykręciły za bardzo, ale jak na razie 4000 sprawia sie nieźle, ale musiał się dotrzeć (sic!). Slammera i Stradica używam zamiennie i tak się zastanawiam czy nie lepszy byłby dla mnie z większa szpulą (460), ale to juz wg upodobań. Mi jakoś waga nie przeszkadza ... może jestem silny, a może to dlatego, że mam porównanie do REX'a ) którym zdarzyło mi się również łowić. Podsumowując Penn Slammer, który zresztą jest w dziale sprzedam/kupię/zamienię u kolegi psulek.Pozdrawiam i szczerzę zazdroszczę czasu, który możesz przeznaczyć na łowienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Moze ciut mniej zachwytow nad slammerem.Wystawialem nawet tu na sprzedaz rocznego,lecz juz go nie sprzedam bo sie wstydze.Rok byl OK,ale tegoroczne 3 miesiace na Wisle i luz pionowy na koszu koszmarny.Łowic da rade, nawijanie w porzadku ,ale niestety czarne stare shimano kilkunastoletnie to przy nim ideal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 luz pionowy na koszu? moze warto sprawdzic stan nakretki na osi szpuli. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Moze sie odkrecac? Hmm dziwne ale sprawdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Sprawdz...a noz pomoze. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Raczej nie bede dokrecal kombinerkami Mysle ze i tak pochodzi nastepne 15 lat,bo to nie przeszkadza w uzytkowaniu.Tak wogole kupilem go bo przypomina mi Rileh Rexa ,a w nim bylem zakochany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ja raczej bym radzil dokrecic w opor.I nie kombinerkami bo poniszczysz srube.Lepiej kluczem. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Widziales ta nakretke? to nie pod klucz,nie ma takiego ksztaltu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Mam 3 slammery na stanie.Regularnie uzywane i serwisowane - przeze mnie.Wez francuza i dokrec nim.Powinno pomoc z pionowym luzem na koszu... Wczesniej odkrec ta srube z nakladka co tam jestwowczas bedziesz mial zakres ruchu nakretki wiekszy. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Panowie mialo byc o stradicach a zrobił sie serwis slammera ja mam 360 i brzydki jak cholera ale wyglad nie łowi ryb a mocny jest , tak go raz specjalnie sam dla siebie probowałem z PP35lb, tak zeby mu kuku zrobic i sprawdzic i nic,warto go kupic(na sprzedam pojawila sie oferta za dobra kase) a jak kolega pisze ze luzy sa ....zawsze sie trafi jakas wadliwa sztuka..ale jak na tym forum na 10 opini o slamerze 9 jest pozytywnych to warto pomyslec nad tym.a co do stradicow tez jestem zainteresowany kupnem modelu 4000FC one cos w sobie maja ...ten jest japoniec i myslalem ze jak w poprzednich tez trzeba wymienic tulejke na łozysko to okazalo sie ze japoniec umiescil je tam gdzie w poprzednich modelach ich brakowalo ...lecz wiecej informacji nie posiadam a bardzo chetnie bym sie dowiedzial wiecej .a jak piosze autor ze dopiero w zimie bedzie kupował to zawsze moze jakies zaskurniaczki dozbierac, a podobno pierwsza mysl najlepsza , kupi jakis tanszy model shimano, to pozniej i tak bedzie dalej myslal o stradicu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 ja mam 360 i brzydki jak cholera ale wyglad nie łowi ryb a mocny jest , tak go raz specjalnie sam dla siebie probowałem z PP35lb, tak zeby mu kuku zrobic i sprawdzic i nic Ja na swojego nawinąłem Strena 60lb <_< ale mam go dopiero tydzień więc nie wiele mogę o nim powiedzieć po za tym że na razie żyje i ma się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Slammer przy Stradicu to jak Harley przy Kawasaki :)Dzieki Guzu pomoglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Slammer przy Stradicu to jak Harley przy Kawasaki :)Dzieki Guzu pomoglo. To ciesze sie.Niech sluzy Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 ja mam 360 i brzydki jak cholera ale wyglad nie łowi ryb a mocny jest , gorgol to na prawde rzecz gustu. mom zdaniem taki slammer jest duzo piekniejszy od stada stradicow... ale de gustibus.... bla bla bla na szczescie jak sam zauwazyles nie wyglad lowi ryby (przynajmniej nie wyglad kolowrotka) chociaz czasami fajnie jest miec cos co sie nam cholerrrrrrrrrrnie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 chociaz czasami fajnie jest miec cos co sie nam cholerrrrrrrrrrnie podoba Długie blond włosy, nogi do samej szyi, 90-60-90?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 eeeeeeenie wiem czy pamietasz irokez ale ja zdecydowani ewole czarne no zeby przynajnajmniej miala wlosy czarne a jesli chodzi o 90/60/90 to... mam na codzien w domu tylko ze kurka ani blond ani czarna nogi do samej szyji???? to nie dla mnie... a gdzie miejsce na... no ten no ... przedzialek z jakims ladnym wisiorkiem a ostatnio kreci mnie szczegolnie połączenie czerni i czerwieni choc z racji wykonywanego zawodu - zestawienie czerni i ostrej żółci tez bywa fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Czerni i pozlacanego,bo korbka i szpula sa pozlacane,tak bynajmniej pisze w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Te blond to jako sterotyp podałem Też wolę południowe czarne mamby <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Dla mnie niedopuszczalne jest to w kołowrotku, gdy nawija linkę w stożek tzn.na dole szpuli ogromna ilość linki, a na górze przy rancie szpuli, jest tej linki znacznie mniej (stożek).Osobiście miałem z takim modelem do czynienia Made in China(wielkie rozczarowanie ).Jaki widać nieodosobnione KLIKNIJ.Zapewne jest więcej takich felernych slammerów,nie każdy ma odwagę o tym pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Ciekawe.. dzięki.Cóż pozostaje, prośba: właściciele slammer'ów - co powiecie na temat nawoju w waszych maszynach? Czy jest jakaś zależność (USA/China) w produkcji, bo dotąd czytałem, że raczej nie ma.. czy nawoju również to dotyczy?Czy macie slammery, które różnie nawijają, czy wszystkie nawijają tak samo.Jeśli stwierdzacie jakieś odstępstwa, to w jakich wielkościach?Czy nawija Wam w stożek? Jeśli tak, to jak bardzo - może poglądowe foto? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Prosba do admina - wydzielcie z tego watek o Slammerach. Bedzie duzo i wartosciowo dzieki Guzu mifek edit: adminem nie jestem ale może mnie nie zbanuje za to ze go wyreczam z roboty GEMACHT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Witam,mam slammera chińskiego juz 3 rok,kołowrotek nie do zniszczenia.W porównaniu do shimano plecionkę nawija do dupy,ale tragedii nie ma.Słyszałem że zastosowanie podkładu pomoga,ale nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Cześć. Przesyłam zdjęcie chińskiego Slammera 260 z amerykańską plecionką 15 lb. Ja bym tego nawoju nie posyłał do dupy Generalnie nie widzę problemu- kołowrotek solidny i za nieduże pieniądze. W sam raz do łowienia To nie samochód, na który wywala się 150 tysięcy, a potem nie wiadomo jak to sprzedać. Ja mam model 260- i on jest ogólnego zastosowania. Gdybym nastawiał się na rzeczne sandacze (gumy na ciężkich główkach) to bym wybrał model 360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Witam, Jak juz doszlismy do takiego poziomu exhibicjonizmu ze kazdy pokazuje swoja szpule Oto moja. Jakos stozek sie nie pojawia.Linka 30lb sufix cos tam braid. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi