Skocz do zawartości

PENN Slammer - rozważania (wydzielone z Shimano Stradic)

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

ja również skłaniałbym się do Penn Slammer 360. Mam łącznie 5 stradic'ów. Dwa perłowe, japońskie z rocznika 98, dwa amerykańckie FI (Made In Malesia) i jednego takiego z dragiem, ale nie pamiętam modelu (sprzed dwóch lat). Cięko jest mi porównać FI z japońcami bo FI się jeszcze nie wykręciły za bardzo, ale jak na razie 4000 sprawia sie nieźle, ale musiał się dotrzeć (sic!). Slammera i Stradica używam zamiennie i tak się zastanawiam czy nie lepszy byłby dla mnie z większa szpulą (460), ale to juz wg upodobań. Mi jakoś waga nie przeszkadza :D ... może jestem silny, a może to dlatego, że mam porównanie do REX'a :D) którym zdarzyło mi się również łowić. Podsumowując Penn Slammer, który zresztą jest w dziale sprzedam/kupię/zamienię u kolegi psulek.

Pozdrawiam i szczerzę zazdroszczę czasu, który możesz przeznaczyć na łowienie :D.

Moze ciut mniej zachwytow nad slammerem.Wystawialem nawet tu na sprzedaz rocznego,lecz juz go nie sprzedam bo sie wstydze.Rok byl OK,ale tegoroczne 3 miesiace na Wisle i luz pionowy na koszu koszmarny.Łowic da rade, nawijanie w porzadku ,ale niestety czarne stare shimano kilkunastoletnie to przy nim ideal.

Panowie mialo byc o stradicach a zrobił sie serwis slammera :D

ja mam 360 i brzydki jak cholera ale wyglad nie łowi ryb a mocny jest , tak go raz specjalnie sam dla siebie probowałem z PP35lb, tak zeby mu kuku zrobic i sprawdzic i nic,warto go kupic(na sprzedam pojawila sie oferta za dobra kase) a jak kolega pisze ze luzy sa ....zawsze sie trafi jakas wadliwa sztuka..ale jak na tym forum na 10 opini o slamerze 9 jest pozytywnych to warto pomyslec nad tym.a co do stradicow tez jestem zainteresowany kupnem modelu 4000FC one cos w sobie maja ...ten jest japoniec i myslalem ze jak w poprzednich tez trzeba wymienic tulejke na łozysko to okazalo sie ze japoniec umiescil je tam gdzie w poprzednich modelach ich brakowalo ...lecz wiecej informacji nie posiadam a bardzo chetnie bym sie dowiedzial wiecej .a jak piosze autor ze dopiero w zimie bedzie kupował to zawsze moze jakies zaskurniaczki dozbierac, a podobno pierwsza mysl najlepsza , kupi jakis tanszy model shimano, to pozniej i tak bedzie dalej myslal o stradicu....

ja mam 360 i brzydki jak cholera ale wyglad nie łowi ryb a mocny jest , tak go raz specjalnie sam dla siebie probowałem z PP35lb, tak zeby mu kuku zrobic i sprawdzic i nic

Ja na swojego nawinąłem Strena 60lb <_< ale mam go dopiero tydzień więc nie wiele mogę o nim powiedzieć po za tym że na razie żyje i ma się dobrze :D

ja mam 360 i brzydki jak cholera ale wyglad nie łowi ryb a mocny jest ,

gorgol to na prawde rzecz gustu. mom zdaniem taki slammer jest duzo piekniejszy od stada stradicow... ale de gustibus.... bla bla bla

na szczescie jak sam zauwazyles nie wyglad lowi ryby (przynajmniej nie wyglad kolowrotka) :mellow: chociaz czasami fajnie jest miec cos co sie nam cholerrrrrrrrrrnie podoba :mellow:

eeeeeee

nie wiem czy pamietasz irokez ale ja zdecydowani ewole czarne :mellow:

no zeby przynajnajmniej miala wlosy czarne :mellow:

a jesli chodzi o 90/60/90 to... mam na codzien w domu ;) tylko ze kurka ani blond ani czarna :mellow:

nogi do samej szyji???? to nie dla mnie... a gdzie miejsce na... no ten no ... przedzialek :mellow: z jakims ladnym wisiorkiem :mellow:

a ostatnio kreci mnie szczegolnie połączenie czerni i czerwieni :mellow:

choc z racji wykonywanego zawodu - zestawienie czerni i ostrej żółci tez bywa fajne :mellow:

Dla mnie niedopuszczalne jest to w kołowrotku, gdy nawija linkę w stożek tzn.na dole szpuli ogromna ilość linki, a na górze przy rancie szpuli, jest tej linki znacznie mniej (stożek).Osobiście miałem z takim modelem do czynienia Made in China(wielkie rozczarowanie :angry: ).Jaki widać nieodosobnione KLIKNIJ.Zapewne jest więcej takich felernych slammerów,nie każdy ma odwagę o tym pisać.

Ciekawe.. dzięki.

Cóż pozostaje, prośba: właściciele slammer'ów - co powiecie na temat nawoju w waszych maszynach? :unsure:

Czy jest jakaś zależność (USA/China) w produkcji, bo dotąd czytałem, że raczej nie ma.. czy nawoju również to dotyczy?

Czy macie slammery, które różnie nawijają, czy wszystkie nawijają tak samo.

Jeśli stwierdzacie jakieś odstępstwa, to w jakich wielkościach?

Czy nawija Wam w stożek? Jeśli tak, to jak bardzo - może poglądowe foto?

Pozdrawiam

Grzesiek

Cześć. Przesyłam zdjęcie chińskiego Slammera 260 z amerykańską plecionką 15 lb. Ja bym tego nawoju nie posyłał do dupy :D Generalnie nie widzę problemu- kołowrotek solidny i za nieduże pieniądze. W sam raz do łowienia :D To nie samochód, na który wywala się 150 tysięcy, a potem nie wiadomo jak to sprzedać. Ja mam model 260- i on jest ogólnego zastosowania. Gdybym nastawiał się na rzeczne sandacze (gumy na ciężkich główkach) to bym wybrał model 360.

post-261-1348914493,9051_thumb.jpg