witeg Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć, że to nie sieć czy jej brak warunkuje zasobność wody w ryby? Nie jest kwestią czy odławiać, tylko jak gospodarować. Między słowami gospodarzyć a rabować jest dość istotna różnica i warto byłoby sobie ją przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Dlaczego twierdzisz, że lobby rybackie jest czymś złym a lobby wędkarskie czymś dobrym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Dlaczego twierdzisz, że lobby rybackie jest czymś złym a lobby wędkarskie czymś dobrym? Moze dlatego, ze czuje sie reprezentowanym przez owo lobby wedkarskie - wiec z jego subiektywnego punktu widzenia ono jest "dobre".A to "zle" to lobby, ktore dziala w "druga strone". Punkt widzenia zalezy od punktu ...siedzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jest dla mnie naprawdę niepojęte , jak jeszcze bardziej można chcieć dać się ogłupić , jaki poziom oderwania od rzeczywistości sobie jeszcze zafundować ? Poziom obstrukcji , która jest daniem głównym oraz jedyną specjalnością kultowego miesięcznika - jeszcze jest za niski ? Danielu drogi , to nie punkt siedzenia warunkuje widzenia..choć może i tak.. Jeśli statystyczny telewidz siedzi z paszczą uchylona przed telewizorem , która mu s.a regularnie do głowy , to co ten osobnik może mieć po latach w w głowie ?Nie , nie .. nie to .. Ma tam każda ofiara mediów tylko pokaźny zbiór ksero i ukochane kalki z monopolu informacyjnego .. zespół poglądów :D .. podobno swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Doprawdy niepojętym jest poziom megalomanii oraz impertynencji kipiący z Twoich wypowiedzi drogi Sławku . Niezwykły kolaż przeświadczenia o własnej intelektualnej wyższości i nieomylności oraz fanatyzmu z jakim walczysz z antychrystem polskiego wędkarstwa vel redaktorem naczelnym . Tworzysz wraz ze swoimi poplecznikami wręcz baśniowy obraz Wielkiego Króla Artura i rycerzy okrągłego stołu. Posiadłeś zapewne Świętego Graala, stąd Twoja ogromna wiedza o wszystkich i wszystkim. Dziękuję Ci bardzo, że pojawił się w moim życiu w końcu ktoś, kto zna mnie lepiej niż ja sam .Pompujesz balonik pychy i samouwielbienia, unoszący Cię coraz wyżej w oparach Twoich własnych absurdów i mgle elokwentnych gier słownych. Każdemu kto choć zbliży się do balonika, machasz przed oczami licencją na dogmaty, jedynej i słusznej wiary, której obrońcą się mienisz . Przykre w tym wszystkim jest to, że zapatrzony w lustro powyżej klawiatury nie zauważyłeś, iż król już dawno jest nagi . Puentując: „Psy szczekają, karawana idzie dalej”. PS.Mam nadzieję, że znajdziesz zagubione szaty . Oczywiście słowa użyte w cytacie z puenty nie odnoszą się do nikogo personalnie myślę, że wszyscy to rozumiemy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Padła na wstępie tego wątku zupełnie słuszna propozycja poczytania sobie o kwestiach oczywistych , niezbyt trudnych i dość prostych , dla ludzi obdarzonych elementarną zdolnością rozumienia słowa pisanego , a przynajmniej form bardziej wymagających niz bzdurne agitki . Rozumiem , że ciebie , podobnie jak innych zbuntowanych , związkowych członków , to przerasta - stąd obronna , agresywna negacja .No trudno - godzę się na to , z prawdziwym bólem serca .. Ale smutno mi , Lars - karawaniarzu Pa pa .. biegnij więc do swojego przedziału .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Gdzie dwóch Polaków , tam trzy różne poglądy. Zarówno jedna jak i druga strona tego sporu nie chce zrozumieć , że jak zwykle prawda jest gdzieś mniej więcej po środku. To jest droga do ......... chyba donikąd. http://i1.memy.pl/obrazki/876e837428_ja_zawsze_mam_racje.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Przeczytałem to coś z pierwszego postu, w wypowiedziach userów się już pogubiłem kto do czego i kogo pije, moim jednak zdaniem każda gospodarka rybacka jest gospodarką kłusowniczą z jakiegokolwiek punktu widzenia i pod jakimikolwiek aspektami by tego nie rozpatrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Padła na wstępie tego wątku zupełnie słuszna propozycja poczytania sobie o kwestiach oczywistych , niezbyt trudnych i dość prostych , dla ludzi obdarzonych elementarną zdolnością rozumienia słowa pisanego , a przynajmniej form bardziej wymagających niz bzdurne agitki . Rozumiem , że ciebie , podobnie jak innych zbuntowanych , związkowych członków , to przerasta - stąd obronna , agresywna negacja .No trudno - godzę się na to , z prawdziwym bólem serca .. Ale smutno mi , Lars - karawaniarzu Pa pa .. biegnij więc do swojego przedziału .. Wzruszyłem się doprawdy , Sławku z bólem serca udaj się do kardiologa ..... a balonik jest już w egzosferze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Ooo .. to bardzo oryginalna teza . I jaka śmiała W Polsce każda gospodarka jest szkodliwa . Dlatego zwijamy gospodarkę . Czas kończyć - lepsi przyjdą . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Lars tu nic do podpisania dla ciebie nie ma . Poćwicz tymczasem czytanie z rozumieniem .. przyda ci się bardziej , od podpisywania byle czego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 ... Poćwicz tymczasem czytanie z rozumieniem .. ... i vice versa Sławku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 każda gospodarka rybacka jest gospodarką kłusowniczą Stwierdzenie podobne do "każdy pijak to złodziej" ze znanego filmu z czasów PRL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Stwierdzenie podobne do "każdy pijak to złodziej" ze znanego filmu z czasów PRL. Możliwe że podobne ale jednak trafione bo nic nie przemawia za tym by było inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jezeli mowa o piciu -w towarzystwie-kto nie pije ten donosi... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi