boobinio Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) @obcy tu masz dobry węzeł do fc w każdej średnicy, stosuje go i polecam tzn. innego nie znam http://leetauchen.com/lees_leader_knot.pdf Edytowane 6 Lutego 2015 przez boobinio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Dzięki @boobinioNie chciałbym, by ten temat zmienił się w inny, dotyczący przyponów zamiast linek głównych, ale, przy okazji polecę ten. Jest zaskakująco miękki, w wodzie robi się jeszcze miększy, po wielu tygodniach używania zero śladów zniszczenia. Seaguar 0.74mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witajcie !Ja z powodzeniem stosuję żyłki Awa Shima rozprowadzająca produkty koncernu Mitsubishi.Do takich żyłek należą "ION Power Red Fluorine" , oraz "ION Power Pluorine Spin"Zyłki zbudowane z setek nitek Fluorocarbonu połączonych ze sobą elastycznym "Novamidem"Żyłki mają wszystkie cechy fluorocarbonu, a jednocześnie są bardzo miękkie i pozbawione pamięci kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 super, ale jak ktoś podaje, ze linka 0,22mm ma wytrzymałość 15lb, to zapala mi się wielkie czerwone światło "Awa-Shima breaking strains have been obtained using our extensive team of professional testers in real fishing situations and not by a machine." - bardzo ciekaw jestem tej procedury 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 @bazyloss,ja to czerwone światełko miałem zapalone przez lata, a teraz po prostu nie zwracam uwagi na to, co piszą o wytrzymałości, bo wszyscy piszą głupstwa. Zwracam uwagę tylko na to, jak szybko linka traci faktyczną, początkową wytrzymałość, a o tym można przekonać się tylko osobiście lub dowiedzieć od wędkarza, na którego opinii polegamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wg. mnie żyłki trzymają parametry i spokojnie wytrzymują cały sezon łowienia.Są to produkty równie dobre jak każde inne, a nawet bardziej innowacyjne. Ale jak komuś się świecą czerwone latarnie, zawsze może kupić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 ale jakie parametry ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wg. mnie żyłki trzymają parametryŻyłka 0.22 trzyma parametry wytrzymałości 15 lb? (@bazyloss sprawdzał opis). No sorry.... Faktyczną wytrzymałość na węźle (a zawsze jest jakiś węzeł, chyba, że stosuje się łącznik bezwęzłowy) 6-7 kg mają najlepsze żyłki 0.35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 podłączę się pod temat, używał ktoś fluorocarbonu jako linki głównej ale o wytrzymałości nie większej niż 3lbs? szukam czegoś miękkiego na szpulkach co najmniej 100 metrowych i nie mocniejszego niż 3lbs. Jakby ktoś też wskazał miejsce gdzie takową można kupić, póki co namierzyłem w plat.co.jp Varivas GABOA Vanguard 3lb-150m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Ja aktualnie testuje mebaru gate 3lb troche sztywniejszy w porownaniu z zylka zaluje ze nie kupilem oczko cienszego .Zastanawia. Sie nad 5lb 0.185mm ale jednak 80m moze byc troche malo zna ktos cos podobnego na szpulce 100m Edytowane 19 Stycznia 2019 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) A jak z jakoscia 100m kosztuje w jednym ze sklepow 30 zl i czy to nie jest przypadkien zylka z domieszka fluorocarbonu ? Edytowane 19 Stycznia 2019 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Panowie, od dłuższego czasu poszukuję Fluoro Mebaru Gate 80m 2,5lb (do łowienia białorybu). Zna ktoś źródło gdzie można je kupić za złotówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Spytaj Rafała : https://pl-pl.facebook.com/pages/category/Outdoor---Sporting-Goods-Company/Varivas-Polska-252019545002626/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Ja kupiłem p-line fluoro 0.20 pierwsze testy w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 FB nie używam. Kiedyś do Rafała próbowałem napisać tu na forum ale skrzynkę miał zawaloną i nie przyjmował wiadomości. Mógłbyś przypomnieć mi jego nick? Spróbowałbym teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 http://jerkbait.pl/user/57777-rafalbednarkiewicz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 @wilczybilet: zapytałem na fejsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Dzięki za info http://jerkbait.pl/user/57777-rafalbednarkiewicz/ @wilczybilet: zapytałem na fejsieNyny, pytałeś o dostępność tej linki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Dzięki za info Nyny, pytałeś o dostępność tej linki ?Tak, ale zero odzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi