alfaiomega Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam, Szukając kołowrotka na sezon 2015 natrafiłem na to cacko a mianowicie na nowego Dragona Fishmaker Ti. Na papierze robi wrażenie. Ślimakowa przekładnia to z tytanu tamto z tytanu.Zastanawiam sie czy nie kupić tego kołowrotka tylko jest jedno ale.Pierwszy Fishmaker miał mankament który go dyskwalifikował mianowicie linka/żyłka wpadała pod pokrętło hamulca. Pożyczałem ten kołowrotek od kolegi i psuło to przyjemność z łowienia. Nie wiem jak jest z Fishmakerem II. Czy coś się w tym temacie zmieniło? Jeśli nie to pewnie i w tym modelu olali ten feler i nic z nim nie zrobili. Czy jest na forum ktoś kto używa z powodzeniem kołowrotków dragona pomijam modele 7xx i 9xx używałem oba i oba są dobre a co z resztą. Łowi ktoś Fishmakerem II a może już ktoś łyknął tą wersję Ti? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Podpinam się do pytania o FishmakeraTi, zaciekawił mnie rozmiar FD1135i, 307g. Kolega ma Fishmakera II w takim rozmiarze i sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Żadnego wrażenia nie robi, bo i nie ma czym. Ot kolejny kręciołek dla internetowych łowców nowości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 W Dragonie naczytali się o starych kanciakach Daiwy i chcieli zrobić coś swojego. No i poprzestawiali literki i mamy nowego Fishmaker-a Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniak Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Łowie fishmakerem II od dwóch sezonów i jak dla mnie ten kołowrotek jest jak najbardziej w porządku.Ani razu nie zdarzyło mi się żeby plecionka gdzieś się wcięła.Żadnych stuków zgrzytów.Jeżeli chodzi o moją opinię na temat drugiej wersji fishmakera to jest ona jak najbardziej pozytywna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Ślimakowa przekładnia to z tytanu tamto z tytanu. Tak samo w nim przekladnia slimakowa jak cokolwiek z tytanu, marketingowy belkot i nadawanie starym slowom nowych znaczen, nie przekladnia tylko posow szpuli ( co by sie rowno nawijalo), nie z tytanu tylko azotkiem pokrywane ( jak w wielu innych ). O reszcie sie nie wypowiem bo nie wiem. Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Tak samo w nim przekladnia slimakowa jak cokolwiek z tytanu, marketingowy belkot i nadawanie starym slowom nowych znaczen, nie przekladnia tylko posow szpuli ( co by sie rowno nawijalo), nie z tytanu tylko azotkiem pokrywane ( jak w wielu innych ). O reszcie sie nie wypowiem bo nie wiem. BujoTeż zastanawiałem się nad tym tytanem haha o kabłąkach i rantach szpuli z azotkiem tytanu słyszałem już dawno. Ciekawe co ten dragon tam wymyślił. W tym kołowrotku podoba mi się szeroka szpula i z tego co pamiętam to Fishmaker I ładnie nawijał linkę i żyłkę no i miał spoko hamulec tylko to zaczepianie o pokrętło. Chciałbym zobaczyć wnętrze tego kręciołka ale nie mogę nigdzie znaleźć:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 A ile kosztuje taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 "Sporo" jak to za nowość 430-450 więc zapewne możn nabyć coś sprawdzonego albo spoko używke ale natura ludzka taka że ciągnie do nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drexler Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Jeszcze niedostępne, ale cena jest podana. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-fishmaker-ti-g5-a17-p861-k15890.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 To odradzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Poczekam aż pojawi się w sklepie i pójdę pomacać:-) zobaczymy jak ta maszynka sie prezentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Prawie 500zł za większy rozmiar. Trzeba być jeleniem żeby tyle zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Prawie 500zł za większy rozmiar. Trzeba być jeleniem żeby tyle zapłacić Gdyby był za 300 można było by zaryzykować dla potomnych i napisać czy warto czy nie ale za 500 zł to może chłopaki z FT go przetestują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam, Szukając kołowrotka na sezon 2015 natrafiłem na to cacko a mianowicie na nowego Dragona Fishmaker Ti. Ja bym Ci radził kupić to cacko,wszak taka perełka nie zdarza się zbyt często na naszym rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Ja bym Ci radził kupić to cacko,wszak taka perełka nie zdarza się zbyt często na naszym rynku... najtaniej będzie tu Edytowane 6 Lutego 2015 przez bony20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Zaczekam aż wskoczy do sklepów wtedy zbadam go organoleptycznie i skrobnę tu co nieco o wrażeniach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 może chłopaki z FT go przetestują.Dobry test to podstawa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Mam Fishmakera II i sobie chwalę. Jedynka wciągała żyłkę pod szpulę. Tu nie ma tego problemu. Jedyne co to poodłaziła mi trochę farba na kabłąku. Ale go nie oszczędzam. Nie wiem czy oprócz ceny i nazwy ten model różni się czymś istotnym od Fismakera II. Dla mnie trochę za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dobry test to podstawa.Raczej rzetelny i profesjonalny jak to zwykli mawiać tamtejsi ,,testerzy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Raczej rzetelny i profesjonalny jak to zwykli mawiać tamtejsi ,,testerzy". Jest zapotrzebowanie czyli kasa to i ktoś to wykorzystuje - poziom musi byc dostosowany do maksymalnej ilości wejść, odsłon.To, że takie strony prezentuja taki poziom jest spowodowane prostym rachunkiem ekonomicznym - jakby były to testy prawdziwe to by mało kto to czytał (ilość wejść byłaby stała - czytaliby to fachowcy, ilu ich jest?) z nich nikt nie wyżyje itd.Zyje się z Kowalskich i ich kijów profesjonalnych "zwęgla tytanowego"Mnie nawet dziwi, że tam mało cycatch panienek mają i marne te panny - to mnie martwi, że wędkarza nie szanują itd. To takie "M jak miłość" świata wędkarskiego Wracając do tematu: na "nowe" też jest nieustanne zapotrzebowanie, co roku jest ten sam scenariusz... po roku te same narzekania i reklamacje itd cały ten cyrk... Edytowane 6 Lutego 2015 przez JL48 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyjos6 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ta wersja Ti niczym nie różni się od Fishmakera 2 (oprócz koloru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ta wersja Ti niczym nie różni się od Fishmakera 2 (oprócz koloru) Rozumiem że masz oba dla porównania.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Na forum zawsze najwięcej do napisania mają Ci co danego sprzętu nie mają. Z góry wiedzą że będzie ble, nie ma smaru i zniszczy się po 5 wypadach nad wodę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Na forum zawsze najwięcej do napisania mają Ci co danego sprzętu nie mają. Z góry wiedzą że będzie ble, nie ma smaru i zniszczy się po 5 wypadach nad wodę.Bo większość to sami fachowcy z nadmiarem wiedzyktórym aż ta wiedza się wylewa, praktyka z kołowrotkiem nie jest im do niczego potrzebna bo i tak wiadomo że to będzie gniot. Radzę poczekać na opinie tych którzy napiszą 'mam, używam' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi