Skocz do zawartości

Geoff Anderson jaki rozmiar?

Robert Z

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj mierzyłem Raptora 4 w rozm. M. Mam 180 cm, szczupła budowa ciała ( nie normalna a szczupła ), 80 kg. Zdecydowanie dla mnie M była dobra i jeszcze cienki polar spokojnie wejdzie pod. L-ka byłaby na bank za  obszerna. Myślę, że przy Raptorach i WS3 na L trzeba mieć przynajmniej te 90 kg wagi.

Edytowane przez Robert Crocker

Co do Geoffa, to polecam wymiary podawane w ich sklepie internetowym http://shop.geoffanderson.eu/ Są naprawdę rzetelne.

A żeby 5gr do "analizy porównawczej" dorzucić powiem tak - mam 170 i ważę koło 65/70.

Dozer XS/S są na mnie dobre. W "M" czułem się jak w worku.

Rapotor 4 M był ok na "tęgość", ale rękawy są lekko za długie. Pewnie WS3 rozmiar M byłaby idealna.

Dodatkowo Urusy 3 rozmiar M są ok.

• Like 1

Ja odświeżę temat Geoffa, jeśli chodzi z kolei o spodnie.

Mam 180cm i 75kg -> około 80cm w pasie (rozmiar spodni 31/32 lub 32/32) - szczupła budowa ciała.

Czy spodnie typu Zoon brać M (czy nie będą za krótkie?) czy L (czy nie będą za obszerne w pasie?)?

Edytowane przez marcinesz

Co do Geoffa, to polecam wymiary podawane w ich sklepie internetowym http://shop.geoffanderson.eu/ Są naprawdę rzetelne.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

chyba tak nie jest do końca

czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyc dlaczego urusy 3 spodnie pasują na mnie a 4 już nie ? na stronie producenta wymiary spodni są  takie same

dokładnie chodzi o najwyższy rozmiar -- czyli 100kg wagi :o   , i wcale nie jest mała różnica brakuje mi z 6 cm ???

Edytowane przez inter

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

chyba tak nie jest do końca

czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyc dlaczego urusy 3 spodnie pasują na mnie a 4 już nie ? na stronie producenta wymiary spodni są  takie same

dokładnie chodzi o najwyższy rozmiar -- czyli 100kg wagi :o   , i wcale nie jest mała różnica brakuje mi z 6 cm ???

A gdzie Kolego znalazłeś Urusy3 w ich sklepie internetowym? Bo ja widzę tylko 4'ki, ale może źle szukam: http://shop.geoffanderson.eu/index.php/trousers.html?limit=all

Napisałem "w sklpie internetowym", a nie "na stronie producenta" - a to rożnica ;)

Mam 180cm wzrostu, 89-90cm w pasie, 88-89kg.

Z Geoffa mam Urus3, Zebu3 i LWS3 - wszystkie w rozmiarze L, pasują idealnie.

Dla Urus3 91cm w pasie to juz max. Jak "spuchlem" kiedyś po paru piwkach nad woda, to przy schylaniu potrafiły sie juz rozpinać na zatrzasku w pasie ;)

Każdy ciuch był dokładnie mierzony przed zakupem, wiec nie sa to "przypadkowe" rozmiary, jakie sie trafiły.

Edytowane przez Żbiku

To co z tym Zoonem M vs. L - ktoś pomoże?

Moim zdaniem Marcin M będą na Ciebie dobre w pasie, ale mogą okazać się za krótkie.

Jeśli chcesz, mogę swoje Urusy M zabrać do pracy i zgarniesz je sobie do przymierzenia. Wiem, że to marna pomoc, ale Zoonów nigdy nie mierzyłem i nie posiadam.

Ja odświeżę temat Geoffa, jeśli chodzi z kolei o spodnie.

Mam 180cm i 75kg -> około 80cm w pasie (rozmiar spodni 31/32 lub 32/32) - szczupła budowa ciała.

Czy spodnie typu Zoon brać M (czy nie będą za krótkie?) czy L (czy nie będą za obszerne w pasie?)?

Mam Zoon 4  rozmiar L ,178cm i 90 w pasie( lekko przytyty :D ) i są idealne w długości i w pasie.

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Ma ktoś wiedzę, czy w realu rozmiarówka DOZER'a 4 i 5 jest taka sama?

Nie jest. Ja w Dozer 4 noszę XL, zaś w Dozer 5 muszę kupować XXL. Piątą edycję tych kurtek zrobiono w wersji tzw.Slim, jest bardziej dopasowany do ciała.

• Like 2

• 7 miesięcy temu...

Witam,

Panowie mam pytanie czy kurtka Raptor 4 będzie dobra przy wzroście 197cm i wadze 100kg? Normalnie jak chodzę to np.: Tommy Hilfiger xxl jest dobra ale tu nie wiem czy będzie za duża? Nie mam rozeznania w odzieży wędkarskiej. 

Edytowane przez BUBUATQ

Witam,

Panowie mam pytanie czy kurtka Raptor 4 będzie dobra przy wzroście 197cm i wadze 100kg? Normalnie jak chodzę to np.: Tommy Hilfiger xxl jest dobra ale tu nie wiem czy będzie za duża? Nie mam rozeznania w odzieży wędkarskiej.

Myśle, ze wszystko zależy od rozmiaru tego Raptora 4 ;)
  • Like 1

• 11 miesięcy temu...

Odgrzeje temat. Mam opcje kupić kurtkę raptora lub ws (troszkę starsze modele od najnowszych) tylko problem tkwi ze obie są w rozmiarze XL. Jest sens pakować się w nie przy gabarytach 185/85 ? Ktoś podpowie ? Czasem lubię nałożyć pod kurtkę kilka ubrań ale tez nie chciałbym aby wyglądało to tragicznie.