Skocz do zawartości

Tania szpula, zamiennik do Vanquish, Twin Power, Biomaster, Rarenium, itp S4

MefistoFishing

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

Witam. Panowie znawcy tematu doradźcie wśród jakich szpul mam szukać zapasu do mojego kołowrotka Shimano Biomaster c2000s rocznik 2014 by wszystko pasiło 1:1 bez zmiany pokręcajki itp. Dzięki

Oj Łukasz,

przez tyle czasu pewnie już znalazłeś :P

http://jerkbait.pl/topic/52818-tania-szpula-do-vanquish-twin-power-biomaster-rarenium-itp-s4/

• Like 1

Odgrzeję trochę kotleta.
Nie liczę na jeansową sutannę :P tylko jakoś słabo kumaty dzisiaj jestem :/.
http://www.spin-review.ru/reels/shimano_spool.shtml#12_vnq
Dobrze rozumiem, z tej tabeli wynika, że do biomastera 11' c2000s pasuje bez kombinacji i wymiany pokręcajki tylko szpula z Biomasterów 11': 1000s i c2000hgs ? Dzięki za pomoc:)

• 2 miesiące temu...

odgrzeję kolejny raz...

fajna może szpulka od 17 Soare. Pasować będzie na pewno kolorystycznie do Vańka, waga też nie powinna być zbyt duża (może ktoś ma wiedzę ile konkretnie waży np. c2000s?).

Wg schematu japońskiego cena powinna się kształtować na poziomie 5000yen, tyle samo co Stradica CI4+ (ok. 150 zł), przy czym Soare ma łożysko w szpuli, co czyniłoby ją cholernie atrakcyjną

Mefisto czuwaj i jeżeli moje powyższe spekulacje się potwierdzą, uzupełnij ofertę na sklepie

• 7 miesięcy temu...

Z tego co wiem to Biomster 11 powinien być kompatybilny z Rarenium i Stradic fj.

Na stronie Mefisto widziałem szpule complex bb i wg opisu pasują do tych trzech kołowrotków ( niestety jest tylko wielkość 2500). Ja biomki kupowałem od Chlodnica , wtedy była możliwość kupienia z zapasem albo bez,zapytaj,może mu coś zostało.

Edytowane przez trolinka666
  • Like 1

Z tego co wiem to Biomster 11 powinien być kompatybilny z Rarenium i Stradic fj.

Na stronie Mefisto widziałem szpule complex bb i wg opisu pasują do tych trzech kołowrotków ( niestety jest tylko wielkość 2500). Ja biomki kupowałem od Chlodnica , wtedy była możliwość kupienia z zapasem albo bez,zapytaj,może mu coś zostało.

Stradic FJ nie ma łożyska pod szpulą to jak te szpule będą zamienne??

Jeśli chodzi o rozmiar 4000 to będzie pasować do biomka FB (bez zmiany pokrętła)

szpula od : stradic FA,sustain FG,reranium FB,biomaster SW XG

• Like 1

• 1 rok później...

Np od Stradic 4000 z 2016r lub Stradic 2015r tylko pokrętło hamulca będziesz musiał dokupić i nosić ze sobą.

Jak chcesz zamienna bez noszenia pokrętła to szukaj od TP z 11 roku lub Biomaster fb

Tylko gdzie to kupić TP lub Biomaster...a nie wiesz jak one cenowo. Chyba będę musiał kupić oryginał za 319zł...drogo????